Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5381474
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
27.08.2010 19:41 - Хитлер - Продукт на световната криза
Автор: stoineff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3909 Коментари: 8 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В ръцете ми попадна една книга - " Моята борба" - от Адолф Хитлер. Реших да погледна през очите на един всепризнат " зъл гений". Лично за мен винаги е било любопитно, какви са тези ораторски способности, които могат да вкарат света във " Втора световна война". Има много слухове, но никога не бях чел нещо писано от човек изибл милиони. Исках да разбера как е мислил какво е чувствал и т.н.

Книгата е разделена на 2 части :
Част 1 Разплатата
Част 2 Националсоциалистическо движение.
Програма на НСГРП (NSDAP)

Останах разочарован от изводите, които направих. Хитлер се лута почти през целия си живот. Баща му иска той да стане чиновник,а той мечтае да стане художник, архитект. Никакъв гений!
Хитлер е продукт на недоволството на редовия немски работник и дълго неграмотно водена политика от Германския Райхстаг. Той дава на масите това от което имат нужда в момента -
надежда за по - добър живот. Останах разочарован, защото видях в думите на Хитлер бедния, гладен, изтрадал народ готов на всичко само и само да върне честа и достойнството си. Разочарован, защото Хитлер е брънка в пъзела, част от проблема. Повярвайте, ако не е бил той е щяло да има Ханс, Рудолф или друг като тях. Видях, колко лесно се манипуират масите. Видях го, виждам го днес.
Не ме разбирайте погрешно не търся смекчаващи вината обстоятелства. Виждам същите обстоятелства! Виждам как, в света в който живеем, всеки ден може да се роди, възпита, отгледа, възпита, обучи. Да бъде по – изобретателен, по – свиреп, по – нагъл, по – недостъпен, по – силен. Да е умножен по Сталин, д-р Менгеле, Мусолини и по 1000.

          Нека не позволяваме това да се случи!


 


Тагове:   Хитлер,   криза,


Гласувай:
9



1. injir - Така е. Немците са повярвали на о...
27.08.2010 20:00
Така е. Немците са повярвали на обещанията му, че всеки ще получи земя , дом и ще бъдат господари с роби - завоюваното население.Едно обаче е забравил - че всеки човек търпи до време, особено ако му се отнема свободата изцяло. Историята е доказателство.
цитирай
2. stoineff - injir
27.08.2010 20:02
Жалкото е, че има предпоставки да се повтори!
цитирай
3. stoinev - В условията на сегашната глобална ...
27.08.2010 20:18
В условията на сегашната глобална криза ,кой ли ще бъде новият Адолф Хитлер ? ? ? Може пък да е черен ? !
цитирай
4. injir - Всякакъв луд може да е. Определено ...
27.08.2010 21:05
Всякакъв луд може да е. Определено подобни вождове са страдали от психични заболявания.
цитирай
5. stoineff - stoinev
28.08.2010 14:32
Направил си си регистрация, а братчед :)
цитирай
6. panazea - Да,
31.08.2010 17:30
Хитлер е щял да стане един художник , ако не е гладувал и мръзнал във Виена .
Щял е да си е обикновен човек , ако не е отровен с газове , хвърлени от англичаните , по време на първата световна война.
Нямало е да има поддържници , ако не е била световната криза и в Германия са купували една кутия цигари с един куфар германски марки.
Има си една приказка - крушката си има опашка.
Кой създаде чудовището Хитлер и кой е виновен за милионите жертви.
Справка: който се обогати в следствие на Втората Световна война!
цитирай
7. stoineff - panazea
31.08.2010 21:11
Като художник едва ли е щял да процъфти, но за архитектура е имал талант. Кой има полза от войната ... всеки сам може да прецени ...
цитирай
8. watchtowerman - Само един финасов факт!
05.09.2010 15:09
От 1932г до 1935г структурите на нацистите - СА, СС и СД, под ръководството на Рьом, Хитлер и Химлер, са наброявали 5 милиона. Това е било цяла армия, отделна военнизирана структура от армията на Германия. Тази нацистка военна структура е била на заплата, за всеки войник, офицер, минимум с 1000 марки на месец. За месец това прави 5 милиарда марки. Да умножим тази сума по 36 - трите години, ще се получат фантастични цифри ! Някой е финансирал тези ОГРОМНИ пари. И тези финанси не са дошли от самите нацисти. Хитлер е можел да финансира чрез държавата едва когато е станал райх-канцлер! А дотогава...?!
Хитлер, нацизмът и прочие не биха се родили и просъществували без ТЕЗИ ПАРИ ! Но историята или по-точно - историците, мълчат по този въпрос.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!