Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5381506
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
05.02.2011 15:20 - 5 позитивни идеи за развитието на България
Автор: stoineff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 19507 Коментари: 47 Гласове:
53

Последна промяна: 05.02.2011 16:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е моето предложение и тъй като съм домакин за да сме честни за него няма да гласуваме, но държа да участвам защото темата ме вълнува. 

Ще започна с кратък предговор. Защо реших да направя тази игра?


Критикувам всичко. Започвам да се превръщам в някакъв „кисел” чичак.  Това ме дразни изключително, като мое поведение и невъобразимо много, като го виждам в някой друг.
Затова искам да погледна позитивно.

image

Ето защо обичам България! Вижте линковете:

Създаването на България

100 каба гайди

Васил Левски

Химна на България

Излел е Дельо Хайдутин

Винаги мравки полазват гърба ми. Винаги сълзи напират на очите ми. Винаги някаква невидима ръка ме стиска за гърлото.

Няма да обвинявам никой, за дереджето в което се намира България. Ще кажа като обикновен данъкоплатец как искам  да се управляват по – добре парите ми.   
 
1.      Туризъм - насърчаване на еко – туризма и еко - земеделието. Кредитиране и финансиране, облекчаване на процедурите по усвояване на евро фондове.  Реклама на природата на България. виж тук
  
 2. В образованието – постепенен преход към професионални училища. До четвърти клас децата се ограмотяват и след това се насочват по интереси и възможности. Общо – образователно е много общо – образователно. Нека е по индивидуално – образователно българското училище.
image
  
 3.В здравеопазването – здравната каса – ако я разтурим днес най – добре. Алтернативата е закон, с който да внасяме задължително здравните си осигуровки в избрано от нас застрахователно дружество и 20% в държавен фонд (за пенсионери, социално слаби, майки, деца, хора в неравностойно положение и тн. ) Най – важното е всеки, който си плаща здравна застраховка да знае с какво разполага в нея и какво трябва да доплати при евентуално заболяване, злополука и тн. image   
4.  За Социална политика - процент от социалните ми осигуровки да отиват за насърчаване на заетостта на безработните. Искам да бъдат премахнати социалните помощи за хора в трудоспособна възраст, които нямат увреждания. Да бъдат насочвани от Д ”БТ” – в селското стопанство, а работодателите да се стимулират да ги наемат, като държавата им поеме част от осигуровките. Тоест да произвеждат нещо, а не да се правят, че метат улиците. image   
5. За Спорта – изграждане на безплатни детски спортни школи във всеки областен град на страната. Стимулиране и данъчни облекчения за спонсорите на детски спортни клубове. Децата ни растат дебели, без обща физическа култура, без държавна грижа за тях. image   И за министерството на културата имам съвети – да възобновят реалната дейност на читалищата, да помагат на хорове и ансамбли, да насърчават самодейни театрали, да помагат на младите български творци, да възобновят традиции и обичаи като "лазаруване", "коледуване", "нестинарство" и още и още. Умишлено не го поставям като някое подред предложение за развитие на България, защото нито няма да ми стигне живота да опиша болката си за унищожаването на културата и културното ни наследство. Както и унищожаването на самоличността и достойнството на българина!

 

 






Гласувай:
53



1. pevetsa - Добри идеи, доста добри дори, и не се ...
05.02.2011 15:31
Добри идеи, доста добри дори, и не се превръщай в кисел чичко, а заедно да променим България ...
ЗАЕДНО МОЖЕМ!
цитирай
2. karambol5 - Няма как и теб да не подкрепя ! :))...
05.02.2011 15:31
Няма как и теб да не подкрепя ! :)))
Страхотни идеи :))
цитирай
3. stoineff - 1. pevetsa
05.02.2011 15:35
Благодаря за подкрепата!
цитирай
4. stoineff - 2. karambol5
05.02.2011 15:43
Дано променим поне един българомразец!
цитирай
5. анонимен - не опорочавайте с гласуване хубавата идея!!!
05.02.2011 15:48
сложи линк тук да четем и другите.
цитирай
6. stoineff - 5. анонимен
05.02.2011 15:58
http://stoineff.blog.bg/zabavlenie/2011/02/03/blog-igra.678948
цитирай
7. gidmastar - Всичко това ще се случи, но след н...
05.02.2011 16:02
Всичко това ще се случи, но след няколко години.
За социалната политика само си мисля, че няма как да стане. Живота на село е смазващ. Иначе си напипал болните места.
Погледнато през твоите очи, виждам светлина в тунела.
Сегашното правителство строи само магистрали. Погледнато през техните очи, пак виждам светлина в тунела.
Една дума:
БЪЛГАРИЯ!
цитирай
8. stoineff - 7. gidmastar
05.02.2011 16:04
Защо да не стане? Просто спират помощите и толкова. Стига сме хранили паразити!
цитирай
9. vilikal - Поздравления за добрата идея
05.02.2011 18:38
Приятна изненада е човек на твоите години да е узрял за търсенето на Път в хаоса, в който битуват душите и телата ни, и в който, ако не сторим спешно нещо драстично, ще се налага да живеят и децата ни. Не критика и критикарство, а алтернатива.
Нямам време за постинг и участие в играта, но с твое позволение, бих коментирал.
Съгласен съм с предложенията ти, като бих акцентирал малко повече върху икономиката. Еко - твърдо да, както за туризма, така и за земеделието. Нямаме безкрайни природни дадености, независимо, че са уникални - само 110 000 кв.км., за да ги пилеем в масови култури и конвенционално / разбирай отровно / земеделие. Добрата новина е, че от две-три години се наблюдава бум на желаещите дребни, и не толкова дребни, производители да започнат био-производство, но спънките и трудностите по усвояването на огромните средства, които еврпа ни предоставя за целта, отказват над 70-80 процента от желаещите. Тези, които не се отказват са млади, образовани и упорити екземпляри, които с малко помощ биха сътворили чудеса в тази посока, защото проектите, с които съм запознат, са с широк обхват и не покриват само био-земеделие и еко-туризам, а алтернативни енергийни източници, затворени цикли на производство, директен експорт на органик продукция и не просто бизнес предприемчивост, а проекция на начин на мислене в дела.
Работя с хора и определено подкрепям идеята за отпадане на помощите за безработни в добра здравсловна кондиция. Отглеждаме си тунеядци и култивираме плевели, основно от затворени малцинствени общности, които единствено злоупотребяват с търпението и парите ни, вместо да ги впрегнем да работят за себе си. И за нас:))) В момента отказват да работят за нормални пари, защото ако клецат дома получават половината, а през свободното от трудова повинност време, ни крадат и убиват. По селата положението е драматично. Работя в такъв район и се занимавам със земеделие и от 1000 души в околните 3-4 села, едва успявам да "мобилизирам" 20. При това на възраст 60-70.
цитирай
10. despinida - Поздрави Стойнефф,
05.02.2011 19:53
мога да ти кажа, че идеите ти се припокриват на 60 % с това, което аз мисля да представя.
Вярвай ми, пиша и трия, пиша и трия...знам какво искам за кажа, но като го прочета...и като ми зазвучи като Тезиси на бъдещ конгрес на Наща партия :) , ми минава патоса да го постна....
Дано не загубя накрая съвсем тръпката за повествование и да избълвам петте точки като стенограма от закрито заседание на НС :))))
цитирай
11. mt46 - Идеите са добри! -
05.02.2011 20:03
Но ПРОБЛЕМЪТ не е "КАКВО ТРЯБВА", а "ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ?"... И основният въпрос - КАК /конкретно, на практика/ да излезем от блатото?...
цитирай
12. despinida - daimyo,
05.02.2011 20:27
daimyo написа:
не чакайте ТЕ да го направят. Направете си партия и го направете вие :)

не си съвсем прав...ТЕ сега са на власт и ще е чудесно да прегърнат и изпълнят поне 1-2 от добрите идеи на Стойнефф...иначе, то до следващите избори, нема да има нужда да се правят вече никакви опити за реанимация на труп...
цитирай
13. анонимен - Че то партията си я има вече
05.02.2011 21:30
БКП и то, с програма ПУМПАЛ
цитирай
14. stoineff - vilikal
05.02.2011 22:15
Радвам се, че одобряваш идеите ми. Разбира се практическите проблеми за прилагането им може би са хиляди, но ако има воля не са в сферата на фантастиката. Успехи желая!
цитирай
15. stoineff - 11. despinida
05.02.2011 22:17
От както съм в блога с нетърпение чакам следващия ти пост, затова знам, че ще има отново идея, която да открадна от теб :)))))
цитирай
16. stoineff - daimyo
05.02.2011 22:18
Ние сме ние. Не се разделяй от нас :)
цитирай
17. vilikal - Радвам се, че одобряваш идеите ми. ...
05.02.2011 22:36
stoineff написа:
Радвам се, че одобряваш идеите ми. Разбира се практическите проблеми за прилагането им може би са хиляди, но ако има воля не са в сферата на фантастиката. Успехи желая!

Разбира се, че не са фантастика, а и проблемите не са непреодолими, а сякаш ни научиха да чакаме бърз успех, без усилия. Много кино, много реклами. Да, ама не.
Както казва народа - Око се плаши, ръка - не. Всеки път започва с една малка крачка, а представлява хиляди и милиони. Важна е визията, посоката, ясна идея кои сме и за къде пътуваме, за да не стигнем където ни отведат краката. Затова адмирирам идеята ти за играта - стимулира градивно мислене по проблеми, от чието решаване зависи бъдещото житие-битие на децата ни. Нас кучета ни яли, но децата .... Ти знаеш вече, Дани:)))
Поздрави от Варна, с дъх на граовско:)))
цитирай
18. stoineff - 19. vilikal
05.02.2011 23:46
Прав си, всички се прави на парче и няма цялостна визия по въпроса за развитието на България. Колкото повече хора осъзнаят, че България е майка, и страна на неограничените възможности и всичко е в ръцете ни, толкова по - скоро ще тръгнем в една вярна посока. Здраве и щастие на семейството. Специални поздрави от Момчил за Калояна :), важно е да им дадем в ръцете една силна България и едно по - спокойно място за живот!
цитирай
19. анонимен - деспинда,
06.02.2011 00:41
на стойнефф идеите никой няма да им обърне внимание. Или нещата се взимат в свои ръце или няма да стане
цитирай
20. mirachopi - аз явно не разбрах играта
06.02.2011 03:32
Защо останах с впечатленото,че идеята ти е да напишем 5 предложения,но съобразени с нашата действителност и нещо като начин те да се случат.В смисъл как ти мислиш че това може да се случи.Далеч съм от мисълта да те критикувам,но да разтурим здравната каса??Тя че е една голяма простития е ясно,но на практика такова разтурване как може да се случи,и извини ме но на кого в Бг може да си повериш осигуровките и да си сигурен че след 1 година ще са там?????Всичко за което пишеш е супер,но аз като практик явно взех играта много навътре,четох и другите неща,но не всички и не видях конкретика.но още не съм видяла всичко,защото пиша и моя пост,който май прилича на предизборна програма......Малееее и аз се олях май като политиците ни..
цитирай
21. mt46 - Някой каза -
06.02.2011 07:59
да съм направел партия...
АЗ СЪМ ЗА ДОБРОВОЛНОТО САМОРАЗПУСКАНЕ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ, ЗА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ... Стига са ни лъгали разни "нови" партии, които ни "оправят" за 800 дни /и то "несимволично"/!...
цитирай
22. gidmastar - Много хора пред компитата и цъкат с ...
06.02.2011 09:56
Много хора пред компитата и цъкат с мишките. България е като разграден плет. Сега шап има. Опасността не е отминала. Черната нинджа не е за подценяване.
цитирай
23. smileme - дали съм (без)пристрастна?! ;)))
06.02.2011 15:32
харесват ми идеите ти ... образование, спорт, здраве - има много какво да се желае в тези области наистина, а децата са потърпевши години наред вече ...
цитирай
24. анонимен - kozme
07.02.2011 08:22
Хахаха, ма я прочети какви глупости пишеш, бе! : "Това което е било някога - държавата да се грижи за данъкоплатците, няма да се върне. Социализмът не беше добрата фея и само научи хората че има кой да се грижи за тях." Държавата събира данъци и осигуровки точно за да гарантира някакъв спокоен живот на хората. Това няма нищо общо с комунисти, социалисти, или каквото и да е там. Умазал си се, в желанието да напишеш нещо умно!
цитирай
25. nicodima - Не е необходимо да се разтурва здравната каса!
07.02.2011 08:55
За нашите условия просто трябва да се основат 4-5 каси, с обществен контрол върху средствата и в условия на конкуренция помежду им. Законово да се регламентира средствата в тях да се използват само за здравеопазване и всеки да знае размера на вноската си. Това го направиха в Израел и здравеопазването им, което беше в невероятен хаос, се оправи след обществен дебат и технологично дръпна доста напред. Вече го имаме този модел, той е успешен и добре функциониращ - не е необходимо да откриваме отново топлата вода!
цитирай
26. анонимен - Да започнем да работим за Родината
07.02.2011 09:20
Идеите са точно формулирани и изпълними, при условие , че сами се стремим към необхидимите условия за постигането им. Козме, само една вметка-икономическата наука е тази, която изяснява ролята на държавата в икономическите отношения . Държавният капитализъм е познат отдавна.Не игнорирай ролята на държавата.Това, че ние нямаме държавна политика в много области, не значи, че не трябва да намери място БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА В ОБЛАСТИТЕ , ЗА КОИТО СТАВА ДУМА. ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ СЕБЕ СИ! Поддържам Ви от цялото си сърце и душа!
цитирай
27. анонимен - Училище
07.02.2011 18:15
Колкото по-рано постъпи в професионално училище,толкова по рано младият българин ще бъде циментиран в среда,която ще убива общата му култура за да го превърне в подготвен и дори рентабилен работник.Това няма да бъде минимум,това ще е тавана на интелектуалните му переспективи.Дори и да се е родил умен.Никоя професия не може да бъде по важна от знанието и културата на всеки човек.
цитирай
28. анонимен - hahaha, sled predlojenieto za d...
08.02.2011 19:40
hahaha, sled predlojenieto za deistvie, komentarite sekvat :)
цитирай
29. mt46 - Защо се смееш отстрани бе , АНОНИМЕН? -
09.02.2011 08:19
Хайде да направим партия!... Но без анонимни критикари...
цитирай
30. despinida - mt46 ,
09.02.2011 15:48
mt46 написа:
Хайде да направим партия!... Но без анонимни критикари...

...нужни са 50 съучредителски подписа и малко бумащина, но не е кой знае колко трудна задача...:)))
Аз съм ЗА !!!
цитирай
31. dushevno - Взе да става интересно :)))
09.02.2011 17:05
despinida написа:
mt46 написа:
Хайде да направим партия!... Но без анонимни критикари...

...нужни са 50 съучредителски подписа и малко бумащина, но не е кой знае колко трудна задача...:)))
Аз съм ЗА !!!


....
цитирай
32. mt46 - Народът вече не вярва в партии...
09.02.2011 22:19
despinida написа:
mt46 написа:
Хайде да направим партия!... Но без анонимни .

...нужни са 50 съучредителски подписа и малко бумащина, но не е кой знае колко трудна задача...:)))
Аз съм ЗА !!!

По-позитивно би било - неправителствена огранизация за контрол върху партиите... Да бъдем над партиите! :))
цитирай
33. stoineff - Началото е поставено!
09.02.2011 23:22
despinida написа:
mt46 написа:
Хайде да направим партия!... Но без анонимни критикари...

...нужни са 50 съучредителски подписа и малко бумащина, но не е кой знае колко трудна задача...:)))
Аз съм ЗА !!!


... ще го измислим заедно. Формата на развитие, борба и протест. Виждам, че освен скептиците има и доста можещи, разумни и принципни хора. Не искам да избързваме. Не се подпалвайте от първия, който казва, че си чешаме езиците...
... всички виждаме, че има хора, които милеят, вярват и обичат България, които искат да се реализират, развиват както те така и децата им тук ... за мен обаче е важно да видим и начина на мислене, силата, широтата на погледа, позитивизма, креативността, преди да минем на следващия етап... В играта най - добре и най - честно се вижда същността на човек.
цитирай
34. fireball - Тъй като нямам блог си позволявам тук да пусна моите идеи...
10.02.2011 06:50
Те са малки (за начало), повече практически, цивилизационни и дисциплиниращи
1. Променя се речника на държавната администрация и правителството. Изкоренява се думичката "давам". От портиера - до премиера. Тя е унизителна и уронва достойнството на личността или отсрещната страна, третирайки я като просяк. Окуражават се синдикатите за незабавни стачки срещу всеки работодател използващ думичката "давам". Разрешава се ползването й единствено при благотворителност с лични средства.
2. Премахват се специалните режими на движение за колите на администрацията и правителството. Паркинзите пред държавните учреждения се освобождават за граждани. Държавния чиновник и членовете на правителството следва да изпитват същите неудобства, каквито и гражданите, ако са следствие на неадекватната политика, която провеждат.
3. Променя се изказа на администрацията и правителство по отношение на свършената работа. Хвалби се допускат единствено за построени нови музеи, спортни и културни зали, художествени галерии и пр. , а не за градинки, писоари, асфалтиране, боклук и пр., сиреч - неща, които са default, ежедневно задължение и за което получават заплати.
4. Променя се облика на българския полицай. Млади, стегнати, симпатични младежи и девойки. Внушаващи респект и доверие. Нова униформа. Всички с коремна обиколка над 70 см отиват в интендантството и артелчици. Тук-таме могат да се оставят разпасани шишковци с фуражки на уволнение, като туристическа атракция. На колите се слага подобаващ надпис "Да се грижа и пазя!" или нещо подобно.
5. По-голяма част от парите за подслушване на гражданите се пренасочват към Вътрешния отдел, който временно! получава големи правомощия за да следи дали полицаите си вършат работата. Примерно: ако полицай не санкционира "черен джиБ" или луксозно возило в нарушение, па било то и на премиера, се глобява 1000 лв.
6. Икономическа полиция излиза на улицата. Като цивилни - по борси, тържища и паланки, за да следи за далавери.

Това е за начало.
цитирай
35. mt46 - Стойнев постави началото, аз и Дес. го подкрепяме...
10.02.2011 08:44
А анонимните млъкнаха /засега/... Фиребал даде добри, позитивни идеи, които обаче към момента няма как да се осъществят...
Стойнев - ти си на ход...
цитирай
36. stoineff - 38. fireball
10.02.2011 08:59
Харесва ми твоя ред на мисли. Винаги съм се чудел, защо когато отида в НАП да внасям осигурителните декларации 1 и 6 на фирмата, тия госпожи се държат с мен сякаш съм им отишъл на гости неканен. Зъбят ми се и се правят на интересни - пък аз им плащам заплатите в края на краищата, както и на гореспоменатите от теб, политици, администрация, полиция и т.н.
цитирай
37. stoineff - 39. mt46
10.02.2011 09:14
Мисля, как да продължим :) Говорихме вчера с despinida. Може да стане. Трябва само работа, упоритост и нови идеи.
цитирай
38. mt46 - ДЕ СПИ ИДА?... :))))
10.02.2011 17:48
Знаеш ли, тя ми допада /само да не ни подслушват/... :))
цитирай
39. mt46 - Така е - времето ни притиска...
11.02.2011 12:50
Възможно е тъмни сили да предизвикат сваляне на правителството - с цел възпроизвеждане на СИСТЕМАТА /перпетуум мобиле, сп. Вмир/... На всичко са способни, само и само да увековечат ВЛАСТТА СИ...
цитирай
40. panazea - Стойнев , това не е блог игра , а ЦУНАМИ !
11.02.2011 14:12
Аз съм за ! Обичам стихиите !
цитирай
41. diso - Още в началото харесах идеята
11.02.2011 18:01
Наистина е по-добре да запалиш свещ, вместо да проклинаш в тъмнината.
Определено не трябва държавата да е работодател на "социалноподпомаганите", а трябва да осигурява на частни фирми и лица възможност да наемат безработните.
цитирай
42. stoineff - 45. panazea
11.02.2011 20:44
Има малко време до крайния срок :) Грабни гребена на вълната:)
цитирай
43. stoineff - 46. diso
11.02.2011 21:25
Радвам се,че смело се включи в играта!
цитирай
44. injir - По точка 2 - съм съгласна. Може да се ...
11.02.2011 22:06
По точка 2 - съм съгласна. Може да се вдигне възрастта до 6-7 клас. И след това - всеки по избрания път.
цитирай
45. mt46 - Стойнев - а ти?...
12.02.2011 08:11
Защо не участваш в играта НАРАВНО с останалите?... И защо няма да имаш право на глас? ...
цитирай
46. stoineff - Защото съм домакин..
12.02.2011 19:27
.. за да не решите, че правя играта от личен интерес. Аз определям правилата, може да съм ги нагласил субективно :), мога да модерирам коментарите и тн...?! Идеята ми е да се види, че макар и различни хора с различни становища всеки иска да помогне на себе си, Родината, децата си. Не обичам разделението и кавгите, това са мотивите ми да не играя наравно с вас. Когато има някъде другаде инициатива ще се състезавам и ще ви Бия на ваша земя :))))))
цитирай
47. анонимен - Здрасти млади човече!
19.04.2012 19:39
Ох, мехлем ми падна душата, когато прочетох не само твоите предложения, но и коментариите. Колко обичаме България? Измерител няма. Няма метър, няма микрометър, хронометър, няма шублер за да измерим и най-малката обич към това прекрасно място. От Бога ни е дадено. И само ние-българите, не мангалите, можем да си го запазим в неговата девствена чистота. Защото сме родени на тая земя. И сме длъжни да я пазим от всякакви идиотски посегателства. Било чужди, било чисто нашенски. По повод предложенията на fireball: супер, съгласен съм на 99.99 %, останалото оставям да се съмняваме. Но, има една пречка и тя се нарича Избирателен закон. Той в никакъв случай не ни позволява да си изберем слугите, да сключим с тях изгоден договор. От времето на Желю Желев и досега, политическите измекяри (депутатите) не се сещат и за миг, че са наши слуги. Жалко, но не можем в тия времена да излезем на улиците и да викнем "На оружие!"-просто времената не са такива, а и Европа няма да приеме подобни действия. Остава надеждата ни в по-младото поколение (аз съм на 60) да измисли как нещата да се променят в по-добра посока. Желая успех на такива млади родолюбци и защиници на българското. Бъдете здрави, юнаци!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!