Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5400469
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
30.05.2011 13:43 - Роклята на Кейт Мидълтън
Автор: stoineff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7011 Коментари: 9 Гласове:
18

Последна промяна: 07.07.2011 17:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Преглед на оригинала
Кейт Мидълтън приятно изненада със семплата си, но стилна рокля

 

Изумителната рокля, с която бе дукесата на Кеймбридж на срещата с американския президент Барак Обама, е изработена от шивачки, които получават само 99 пенса на час в бедно предградие на румънската столица, пише в. "Дейли мейл" в съботния си брой, цитиран от "Аджерпрес" и БТА.

Роклята Shola е създадена от модна къща Reiss – една от любимите марки на Кейт, и се продава във Великобритания на цена от 175 лири стерлинги. "Дейли мейл" е открил, че роклята е била произведена на цена под 15 лири от шивачки, които получават значително по-малко от средната работна заплата в текстилната промишленост в Румъния.

Моделът се изчерпа за 24 часа. Очаква се той отново да бъде пуснат на пазара по шест седмици

След като Кейт се появи с въпросната рокля на срещата с Барак и Мишел Обама, успявайки да засенчи първата дама на САЩ, търсенето на роклята Shola достигна фантастични измерения.

Сайтът на фирмата блокира, а моделът се изчерпа за 24 часа.

Междувременно в eBay моделът бе изнесен за продажба на цена от 600 лири, а Теско подготвя свое копие, което ще може да бъде купено за 30 лири.

В петък модна къща Reiss съобщи, че този модел отново ще бъде на пазара до пет-шест седмици.
Този блясък обаче е далеч от мрачните условия за работа на онези, които са произвели роклята в Букурещ, пише "Дейли мейл".

Сто и седемдесетте служителки на фирмата за облекло Римкор Екс, която е произвела роклята, работят във фабрика, която прилича на индустриален блок, със стени от над два метра и ограда от солиден метал.

Фабриката се намира в непосредствена близост до прочут ромски квартал, който миналата година стана домът на най-младата майка в света, която бе на 10 години, когато забременя с детето на своя братовчед.

Заплата във фабриката, която се намира до ромско гето, е 168 лири месечно

Една от шивачките заяви, че нормалната заплата във фабриката е 168 лири месечно и е над минималната в Румъния. "Дейли мейл" отбелязва, че според Националния статистически институт на Румъния тази заплата е с 22 лири по-малко от средната месечна заплата в сферата на производството на облекло в страната.

Друга шивачка от фабриката описва условията за работа като "добри", но се оплаква от горещината в помещенията, особено през лятото, когато температурите надвишават 30 градуса.

Много от жените, работещи във фабриката, трудно се сещали коя е съпругата на принц Уилям, а още по-малко били наясно, че те произвеждат някои от любимите дрехи на дукесата, отбелязва "Дейли мейл".

Статията е копирана от Дневник



Тагове:   Кейт Мидълтън,


Гласувай:
21



1. анонимен - А прашките на Кейт Не-знам-си-коя, ...
30.05.2011 21:52
А прашките на Кейт Не-знам-си-коя, бе, катил? За тях нещо няма ли да пуснеш?
цитирай
2. injir - 175 лири ? Един наем за квартира в ...
30.05.2011 23:09
175 лири ? Един наем за квартира в нормална къща е 220 лири за месец. Все пак не е много скъпа роклята, като знам, че у нас в някои магазини има много по-скъпи стоки./само съм наблюдавала цените:)/
цитирай
3. eloiz - Кейт Мидълтън се опитва да бъде "херцогинята на народа")))
31.05.2011 00:30
Евтина, ама елегантна рокля, евтино бельо, купено от неизвестен търговец преди светбата - имаше и такава новина, човекът се хвалеше пред медиите, не вярваше, че лично височайшата годеница е посетила магазина му...Пазарува от супермаркети и сама си бута количката...Горката "херцогиня на народа" изобщо не се е досетила откъде идват евтините и красиви стоки, потребявани с такава любов към спестяването от народа...)))
цитирай
4. osi4kata - точно поради тази причина
31.05.2011 03:57
много отдавна не купувам китайски дрехи. В Китай дрехите се шият от деца (момиченца), които работят по 14 часа на денонощие и получават $20 - 30 американски долара на месец. Живеят като скотове в общежития и си носят вода за миене от приземния етаж (сградите са 4-5 етажни). Леглата им са като в кушет-вагон (триетажни) и единственото лично пространство е леглото им. В същото време, стоките произведени срещу това нищожно заплащане се продават на доста солени цени, особено в НЗ. Егаси, крепостничеството! Фабрикантите в социалистическо-капиталистическа Чайна са богати като крезове, дистрибуторите и търговците са бъкани с пари, а дечицата (единствените, които са работили по въпроса) получават трошички и живеят в мизерия!

Шантав свят!
цитирай
5. tera - Нищо изумително не виждам в тази рокля и се чудя за тази шумотевица около нея.
31.05.2011 08:58
Мишел Обама е облечена като палячо на тази среща, хич не е трудно да я засенчи особено като е 20 години по-млада.
Тази истерия около Кейт ми напомня истерията около Даяна, трябва да пишат журналята за нещо и да си вадят хляба. А особено като се има предвид истерията около Сиси и как я експлоатират повече от век..... В Австрия почти целият туристически бизнес се върти около Сиси Австрийска или около Моцарт.

А ти за какво си пуснал тази статия - социална ли ти се видя?
Косвената връзка между английския кралски двор и ромския квартал с 10-годишната майка? Тея журналисти наистина могат да свържат всичко с всеки, професия за илюзионисти - Дейвид Копърфийлд ряпа да яде... :)))

цитирай
6. born - Подобни неща като роклята и праш...
31.05.2011 08:58
Подобни неща като роклята и прашките на еди-коя си могат да вълнуват само идиоти /и идиотки/. Във време, когато около кофите за боклук е навалица, а хората живеят с пенсии и заплати от порядъка на 60-70 евро месечно.
цитирай
7. анонимен - А прашките на Кейт Не-знам-си-коя, ...
31.05.2011 09:03
анонимен написа:
А прашките на Кейт Не-знам-си-коя, бе, катил? За тях нещо няма ли да пуснеш?


Кейт е нямала бельо ;) Иначе щеше и за него да пусне ;)))
цитирай
8. stoineff - А прашките на Кейт Не-знам-си-коя, ...
31.05.2011 10:50
анонимен написа:
анонимен написа:
А прашките на Кейт Не-знам-си-коя, бе, катил? За тях нещо няма ли да пуснеш?


Кейт е нямала бельо ;) Иначе щеше и за него да пусне ;)))


Не знаех, че ти се е онанира, за това не съм пуснал. Вярвам знаеш, че в нета всяко IP е уникално. Очаквай ме :)! За разлика от теб, аз зная как да те открия, въшкар скапан!
цитирай
9. hamstera - Подобни неща като роклята и праш...
31.05.2011 13:01
born написа:
Подобни неща като роклята и прашките на еди-коя си могат да вълнуват само идиоти /и идиотки/. Във време, когато около кофите за боклук е навалица, а хората живеят с пенсии и заплати от порядъка на 60-70 евро месечно.

Много добре казано!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!