Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5402025
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
04.01.2011 10:42 - 4-годишно момиченце, починало в ИСУЛ, смятат, че дъщеря им е жертва на лекарска небрежност
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 22799 Коментари: 55 Гласове:
50

Последна промяна: 03.05.2011 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Родители на 4-годишно момиченце, починало в ИСУЛ, смятат, че дъщеря им е жертва на лекарска небрежност. Гергана е оперирана от сливици и две седмици по-късно умира от кръвоизлив.

„Чух Гери да казва, че иска мама и тати. Доц. Мелничаров я взе на ръце и я свали в операционната”, разказа майката Анна Йорданова. Това се последните думи на 4-годишната Гергана, които майка й чува от нея. Часове след това родителите разбират, че момиченцето е починало от кръвозагуба на операционната маса в ИСУЛ.

Анна и Пламен изкарват смъртен акт на дъщеря си на Рождество христово

Смятат, че причината е лекарска грешка, немарливост. Два месеца по-рано Анна и Пламен искат да облекчат страданията на Гери, която все е с възпалени сливици. Родителите отиват на консултация при светилата в ИСУЛ и попадат на главен асистент Маджунов, който насрочва операция за 8 декември.

„Казва го доктор, с голяма слава, ужким. И ние правим най-доброто за детето”, каза бащата на детето. При подготовката на нужните изследвания, личният лекар на семейството – д-р Трифонова, казва, че може би моментът не е подходящ за операция.

„Аз си спомням, че подавайки изследванията казах, че не би трябвало или може би няма да я оперират при тези изследвания. Но в крайна сметка преценката е тяхна, на специалистите в  болницата”, каза д-р Мария Трифонова.

„Като отидох при него (д-р Маджунов) и му казах, че изследванията не са добри и кашля, и ако може да се отложи операцията, той каза, че не може да спре да кашля докато не й се извадят сливиците”, каза майка на Гергана. Момиченцето е оперирано на 8-ми и изписана на същия ден. На следващата сутрин е прегледана от Маджунов, който казва, че е добре и трябва да пие течности. След пет дни Гергана вдига 39 градуса температура и близките й я водят отново при главния асистент, който я е оперирал.

Детето започва да повръща кръв

„На 14-ти се отиде при него с 39 градуса. Детето с температура, той каза, че не било пило достатъчно течности. На другия ден – на 15-ти, вечерта тук прокърви, започна да повръща кръв, приеха я вечерта в болницата, тогава д-р Йорданов изкара всичката кръв от нея и я остави в болницата. За да може на другия ден да я ревизират”, разказа бащата.

Д-р Йорданов приема Гери по спешност, защото повръща кръв, а на другия ден Маджунов я изписва като казва, че пак няма проблем. До 23-ти, когато детето отново е прокървило. Следобед на 23-ти приемат четиригодишната Гери в ИСУЛ.

„Настанихме се в стаята, включиха системата, пуснах й детско и отидох до тоалетната. Когато се върнах -  тя между двата кревата, права, повръща кръв. Веднага извиках сестрата, тя започна да вика докторите, тя тръгна да се свлича, да колабира”, разказа майката .

Според бащата последният екип се е опитал да спаси детето. „Те не са виновни – последният екип. Грешката е на д-р Маджунов  – на 14-ти, на 15-ти, той не се опита да я ревизира. Ако е искал повече пари, да беше казал”, каза Пламен .

„За мен е грешка. Грешка е на преценката -дали детето да се опирара или не. По нататък не достатъчно добре свършена работа като операция, защото детето имаше и следоперативни усложнения”, каза личната лекарка д-р Мария Трифонова. Според нея семейството трябва да си търси правата, защото има лекарска грешка или небрежност.

„Когато доц. Мелничаров съобщава на родителите, че детето е починало, казва, че д-р Маджунов не е трябвало да оперира детето болно и че това е причината за смъртта. Това му бяха думите”, добави Ани Петров, дядо на Гергана.

„Каква е била причината да бъде сложено на операционната маса, при наличието на анамнестични данни от близките, това ще трябва медицинската комисия да установи”, смята доц. д-р Бойко Коруков, директор на университетска болница „Царица Йоанна“ ИСУЛ.  Попитан дали има оплаквания и от други хора към д-р Маджунов, той отговори, че това е един от опитните специалисти, но има още няколко сигнала за неетично отношение към пациентите и близките им.

Тя е заведена на 8-ми сутринта и на осми е изписана, а той я приема на 7-ми и на 9-ти е изписана. На хартия. Защо? Доят касата… Той сега си е вързал гащите, все едно три дни е лежала там”, каза бащата Пламен. .

Директорът на болницата каза, че това също ще подлежи на проверка. По думите му това не е практика и дори лечебното заведение е санкционирано от касата за такива случаи. Попитан дали като слушате такива истории като тази, се срамува, директорът д-р Бойко Коруков каза:

„Този случай е непростим. Имам един син, една вечер го заболя коремчето. Сигурно съм преглеждал хиляди хора за апандисит, но цяла вечер не спах. Как се чувстват тези хора, умът не ми го побира… Ние ще искаме да си дадем един отговор на въпроса  -

Защо едно дете идва на крака, а го върнахме на родителите в ковчег

Всичко по веригата ще бъде изследвано”, обеща д-р Бойко Коруков. До две седмици вътрешната проверка в исул ще излезе със заключение за смъртта на Гери. Част от лекарите, замесени в операцията и ръководството на отделението са в отпуска или в болнични.

Аутопсията на детето е правена в ИСУЛ – болницата, където е починало. Родителите не получили тялото, за да го изпратят за независима експертиза в Съдебна медицина.
Сега близките на Гери се надяват като разгласят своята драма, да предотвратят трагедии в други семейства./Бтв




Гласувай:
50




1. stoineff - Надявам се...
04.01.2011 11:10
да бъде потърсена отговорност за случая. Дано нещата не се потулят!
цитирай
2. анонимен - витае...
04.01.2011 11:20
чувство на безнаказаност сред лекарите в България. Не казвам, че всички са некадърници, но ... нека виновните понесат наказанието си ...
цитирай
3. анонимен - Ми и докторите са
04.01.2011 11:21
като Калинка. Купуват си дипломите и после убиват близките и децата ни.
цитирай
4. pevetsa - Почивай в мир Гери!
04.01.2011 13:55
Нямам думи, просто нямам ...
цитирай
5. анонимен - MN STE PARVI4NI I PROSTI
04.01.2011 16:44
ZAMISLETE SE TOVA SA BOLNICI HORATA ILI SE OPRAVQT ILI UMIRAT .... I TOVA ZAVISI OTTTTT USLOVIQTA V BOLNICITE I KONSUMATIVITE .... KAKTO I OT KADRITE KAKVI KADRI I KONSUMATIVI ISKATE KOGATO BOLNICITE SA OSTAVENI V RAZRUHA I PONEJE LEKARITE POISKAHA TOVA DA SE PROMENI PO4NAHA DA VADQT KERLIVI RIZI.... VSE EDNO DA SE KARA6 NA GENERAL 4E 4AST OT VOINICITE SA UMRELI NA BOINOTO POLE ...I E KRAINO VREME DA SPRAT DA NI DELQT NA KASTI KOGATO NQKOI OT NASNADIGNE GLAVA TAPANARI PO FORUMITE OBEDINQVAITE SE NE SE DARLETE EDIN DRUG
цитирай
6. анонимен - Разпространител
04.01.2011 17:05

334
добавен от: обикновен преди 3 часа
Гергана (така е името на детето), беше здраво, весело, жизнерадостно дете. Както всяко друго нормално за възрастта си. Не страдаше от никакви тежки заболявания, които биха довели до тежки усложнения. Напоследък боледуваше по- често от гърло. Поради тази причина бе решено да й бъдат премахнати сливиците чрез операция в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ-". След, като се посещава исул се попада на "големия" доктор (тази титла е обидна) Маджунов.Той ги посреща с цената от 200 лева и лоши маниери. Това е и цената на човешкия живот в България днес. Операцията бе насрочена за 8 Декември. Ден преди операцията бяха извършени всички нужни изследвания в поликлиниката. Мнението на личната лекарка на детето, бе че изследванията не са добри понеже детето кашля и е с хрема, и че всеки уважаващ себе си хирург ще откаже да оперира и ходенето до ИСУЛ е безполезно. Но при посещението на 8ми сутринта, Маджунов дава обяснение, че операция е абсолютно задължителна. Точните думи са "докато не се направи операция на това дете, то няма да спре да кашля, поневе от сливиците се стича секрет в дробовете му". Неговият коментар към личната лекарка е- " Ако много разбира, досега да го е излекувала". Като оставим настрана махленският му език и цинизъм, се вижда че заради 200 лева е готов да направи рискова операция. В 8 часа на 8ми Декември е извършена операцията с пълна упойка. Резултатът е шевове на местата на сливиците "заради това че са били подути вследствие болестта". Детето е освободено още същия ден, а не както пише в епикризата "на 9ти". На 9ти сутринта, родителите отиват на преглед с детето при Маджунов. Първият въпрос на вратата е " Вие внесохте ли си сумата от 200 лв за избор на екип? Отидете в кафето, купете коли, натурален сок, бонбони за да почерпите екипа провел операцията." Прегледа е махленски и трае буквално секунди. Коментара е че операцията е перфектна. Оттук нататък започват мъките.

Детето постоянно подържа температура и кашля, въпреки уверенията на Маджунов. На 15ти детето започва да повръща кръв и съсиреци през устата и носа си. Веднага е отведена в ИСУЛ. Приема се от дежурен лекар- д-р Йорданов,тоя я прие и препоръча на докторите детето да се свали в операционната и да се презашие, но Маджунов на другият ден казва че е добре и няма нужда от нова оперция, прават се промивки и се слага система. Не се провежда кръвопреливане. Детето е прието за 1 нощ. На сутринта минава визитация. Завеждащият отделение, след като прочита картоните, пита кой доктор е отговорен за детето. Маджунов отговаря че е той. Следва разговор "- Маджунов, погледни си пациентката.". Отговорът е " добре е, да бъде изписана". Отговорът му, може би е продиктуван от липсата на финансов стимул от страна на родителите.Дори успява да твърди, че детето трябва да започне да яде твърда храна, понеже е по- добре. Естествено, детето е изписано с рецепта за антибиотик " Оспамокс" и се прибира вкъщи. До последният ден, детето не спира да се оплаква от болка в дясната част, където се е намирала сливицата й. Отново е водена при личен лекар, на 23ти Декември. Мнението на доктора е , че детето не е добре и трябва да бъде заведена в ИСУЛ. Забелязан е съсирек на дясната сливица. След като се прибират от поликлиниката, детето отново започва да повръща кръв и съсиреци и към 15 часа е откарана в ИСУЛ. Детето все още е контактно и се държи нормално. Отново се правят изследвания, като преди това се разтакават, понеже в бързината, майката е забравила личната си карта. Като се разрешава въпроса за самоличността на родителя, който докторите са свикнали да виждат последните дни, детето се поставя на системи. Отново няма кръвопреливане. Хемоглобина е изключително нисък. Между 20:30 и 21:00, детето отново повръща локви кръв и колабира. След неуспешни опити за свестяване, детето е отнесено в шокова зала на ръце. Незнайно по кое време, е извикана линейка с екип от 3та градска болница за да асистира. Екипът от 3та градска излиза минути след като влиза с коментара "Викнаха ни късно, изпуснахме детето". През това време никой не знаеше за кой е насочен този коментар. Сами можете да си представите чакащите роднини вкл. майката и бащата. Така от 21:00 до 24:00, часовете се нижеха и ние чакахме информация, която никой не даваше. Към 24:15 излезе доктор, който съобщи на родителите страшната вест, че детето е починало от кръвозагуба, и че още при първият кръвоизлив раните е трябвало да бъдат презашити и да се установи откъде излиза кръвотечението. Също така операцията е била извършена в неподходящо време, заради настинката на детето.

Оттук нататък, започват още по- големите мъки. Заради празниците няма кой да извърши аутопсия на детето и да се прибере за да бъде погребано. На другият ден се отива в 5то РПУ за да бъде подадена жалба, за лекарска грешка и немарливост, заради която се спомина детето по зверски начин. Роднините са посрещнати на входа с коментар, че е трябвало да бъде подадена жалба веднага след кончината на детето и да се извика полицията веднага след това. Като че ли всеки ден погребваме деца, и знаем какво е нужно да се направи. Никакви думи не могат да опишат ситуацията в болницата непосредствено след смъртта на детето. Мога да ви убедя, лично бях там, и на никой не му е минало през главата полиция , жалби, съдилища и т.н. След огромни караници и допълнителни нерви за опечалените роднини, полицията решава да приеме жалбата. Тези събития се случват на Бъдни Вечер, непосредствено преди Рождество Христово. Ражда се спасителя, а нашето дете си заминава. На 27ми, сломените родители са съсипани. Искат да вземат трупа на детето, за да го погребат, като вдигат ръце от преследване на закона и отказват аутопсия с мотив "истината никога няма да излезе наяве, а и да излезне няма да има наказан лекар заради недосегаемостта им в България". Но аутопсия е извършена заради настояването на главният доктор на болницата. Коментара на "тройната експертиза" е , че мястото на дясната сливица е разкъсано и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. Неофициалният коментар на експертите е "че в тялото няма капка кръв, от която да се вземе проба. На 28ми погребахме Гергана Пламенова Илиева и я положихме в студената земя на гробищен парк "Бакърена Фабрика". Тези 5 дни не бяха 5 дни а 50 години мъки за цялото семейство.

На първо място написах всичко това тук, за да дам публичност на това зверско убийство и да предупредя всички хора готвещи се да се лекуват в ИСУЛ. А всъщност не само ИСУЛ.Гответе си пари братя, иначе нищо не ви чака.

Искам да задам няколко въпроса към Маджунов, екипите работели върху убийството на Гергана на 15ти и 23ти.

Докторе, какво да кажем на 2 годишното братче на Гери- Андрей, когато пита къде е кака ?

Господа доктори, спахте ли добре тези дни, ядохте ли, пихте ли, празнувахте ли светлите празници ? Нашето семейство е загробено и винаги светлите християнски празници ще останат в нас в символ на мъките. Вие носите ли сърца и души или сърцата са ви от камък ? Докога докторите ще убиват безнаказано ? Както плода в Горна Оряховица ? Виновни няма както винаги. Вие търговци ли сте, банкери ли сте, предприемачи ли сте, лихвари ли сте, бирници ли сте, кожодери ли сте, касапи ли сте, какви сте в крайна сметка ? Откога клетвата, която сте подали не важи ? Кога най- после поне 1 лекар ще бъде виновен ? Кога най- сетне ще си признае някой доктор за грешката си? Как може през 21 век да умреш от нещо което много хора дори не наричат операция?

Моята молба е, всеки който е прочел тези редове и е съпричастен за мъката ни и е бесен от извършеното убийство на Гери да помогне по някакъв начин. Дори като разпространи написаното от мен. Това е моят начин да покажа на обществото какво се случи. Това е единственото, което мога да направя за паметта на малката ми братовчедка. Сбогом Гери..
цитирай
7. анонимен - savet
04.01.2011 17:14
PORASETE DOKTORA S SOLNA KISELINA ,I GO PITAITE DOBRE LI E TOVA MRASNO KUCHE,IMA LI NUJDQA OT POVECHE P A R I MIR ZA DUSATA NA GERI- N
цитирай
8. анонимен - Мамка им
04.01.2011 17:21
Лелинчо там намери смърта си - рак на гърлото операция и издъхна на масата изсточиха касата 10 дни на системи след това му ги изсключиха. Проклети да са и ИСУЛ и всичките неандърталци работещи там. А за успокоение лекърят убил лелинчо ми каза - И моя баща така почина Бог да го прости
Мама ти иии скапаняк. Заслужават същата операция лекуващите Пожелавам им от сърце
цитирай
9. анонимен - Още един съвет
04.01.2011 17:29
Око за око, зъб за зъб - смърт за смърт!!!!

цитирай
10. анонимен - да ги гоним до последно!
04.01.2011 17:31
Модераторите!
Може ли леко да смените блог-вълната.
Не ви давам акъл, призовавам ви.
Ако има нещо нормално във вас - пуснете блог-вълна за Гери и я оставете няколко седмици!
Важно е да си честитим новата година, но далеч по-важно е да се чуе и да види от повече хора.
Когато хората заговорят за случая няма как да го покрият.
А моят личен опит показва, че когато за нещо не се говори - то се покрива и всички го забравят!
Хайде този път да им покажем, че не забравяме докато не видим какво ще стане.
1. Този лекар трябва моментално да загуби лекарски права - само формалния повод за "ментето" епикриза, че детето е лежало в болница 3 дни, а то всъщност е престояло няколко часа.
2. Да видим какво ще каже комисията, която разследва случая и ако пак си измият ръцете - независима комисия от европейски лекари.
3. Оставка на цялото ръководство на лекарския съюз.
4. Проф. Миланов да излезе и да се извини по телевизията (хайде да го видим).

Майната му на банна ми - банирайте ме три живота напред, но не спирайте вълната.

този линк да е най-отгоре поне 3-4 седмици!
http://therainss.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/01/03/tragediia.661383

Ако сте нормални хора - направете го. Не някога, не утре, а моментално. Зная, че ме четете, независимо ,че сте ме банирали, но както казах - МАЙНАТА МИ НА МЕН!
Призовавам всички, които ме четат да напишат нещо по темата и да подгоним модераторите. Стига с измислени скандали и скандалчета, хайде блогъри - направете нещо НОРМАЛНО!


п.с. Май ме чуха, модераторите де, сега сложете и блога с истинската история! Не копи-пейст от вестници и информационни агенции!
И всеки, който приема тези 4 точки или има още идеи - нека ги дописва.
Пожене имам банн и никога не излизам на първа - нека го направи някой, който не е "делнат" - за да се види от максимален брой хора.
Хайде този път да покажем, че НИ ПУКА!
И ЧЕ ТОВА Е НЕЩО, ЗА КОЕТО СИ СТРУВА ДА СЕ БОРИШ!
Забравете всички лични дрязги - да ги подгоним здраво, защото пак ще покрият нещата.
Апропо - след Красьо Черния на съдебната система вяра нямам хич - там ги покриха. Този път - ТЦ! поне от мен.
цитирай
11. анонимен - НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ
04.01.2011 17:39
Ами тези родители ,не знаят ли че при такава клиника /температура ,кашлица,и определени стойности на изследванията/ /не бива да се предприема ореративна намеса.трябва да се улучи момента ,когато детето е напълно здраво.при някой деца за да се издебне този момент може да минат 1-2 год.ТЕЗИ РОДИТЕЛИ САМИ СА ИЗБРАЛИ СЪДБАТА НА СВОЕТО ДЕТЕ.ОТ ТУК НАТАТЪК ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ,ЧЕ КАТО ДАВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ОПЕРАТИВНА НАМЕСА ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА КАКВОТО И ДА Е БИЛО ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО ,ЧЕ ПОДПИСВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ЕВЕНТУАЛНИЯТ РИСК ОТ УСЛАЖНЕНИЯ.
цитирай
12. анонимен - СТАНЕТЕ ДОКТОРИ САМИ НА СЕБЕ СИ
04.01.2011 17:43
БЪЛГАРИ ,ЧЕТЕТЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ И НЕ ХОДЕТЕ НА ДОКТОР.
ДОКТОРИТЕ МОГАТ САМО ДА ТЕ ОБЪРКАТ ,И ДА ВИ ДОКАРАТ ОЩЕ БОЛЕСТИ.
цитирай
13. анонимен - убиици
04.01.2011 17:44
Убиици в бели престилки. Маината Ви и на лекарствата ви и на вас. Аз вече открих Клиноптилолита лекува всичко изсмуква всичики мизерии от организма и е евтин все още. За мен съм си сигурен че освен да оставя някоя бомба при лекар за друго никога.
цитирай
14. анонимен - ГЪЛЪБ
04.01.2011 17:57
този лекар трябва да го вържат до гроба на детето и след това да го питат какво е направил
цитирай
15. анонимен - виновните доктори и да ги утрепем пак ще им е малко
04.01.2011 18:20
Не стъпвайте в ИСУЛ да не убият и вашето дете или и вас самия.
цитирай
16. анонимен - пуснете то на площада, те хората ще ...
04.01.2011 18:30
пуснете то на площада, те хората ще го пребият с камъни. Друго няма смисъл
цитирай
17. djgator - Имаш моята подкрепа
04.01.2011 19:03
Поздрави за достойната позиция!! Не бива да мълчим и не бива да забравяме!
цитирай
18. анонимен - JAHAHAHAH
04.01.2011 19:26
do 10 godini i bolnici nqma da ima i universiteti i niiiiiiii6to hahahahaahhaaahahahahahah a vie vikate na lekarite ubiici ... ubiici sa tiq v parlamenta det ot bkp se pravarnaha vuv 100 parii da ni piqt krafta
цитирай
19. kasnaprolet9999 - За мен текста, който следва надолу е достатъчен, за да кажа, че е лекарска грешка
04.01.2011 22:13
„Като отидох при него (д-р Маджунов) и му казах, че изследванията не са добри и кашля, и ако може да се отложи операцията, той каза, че не може да спре да кашля докато не й се извадят сливиците”, каза майка на Гергана. Момиченцето е оперирано на 8-ми и изписана на същия ден. На следващата сутрин е прегледана от Маджунов, който казва, че е добре и трябва да пие течности. След пет дни Гергана вдига 39 градуса температура и близките й я водят отново при главния асистент, който я е оперирал."
Когато големият ми син Храбър беше на около 5 г. имаше много лоши сливици, по два пъти месечно се възпаляваха, бяха огромни и трудно дишаше при тези възпаления. Консултирах се с един от големите специалисти в Първа градска болница, за съжаление вече не помвя името му. Той ми каза, че се налага операция, но сливиците трябва да не се възпалени в деня на операцията. Правехме гаргари, инхалации, ходехме при един друг лекар, който имаше частен кабинет на Руски паметник. Той имаше някакво свое мазило, с което мажеше сливиците, за да се оправят. В деня на операцията те бяха много добре и докторът ни оперира три сливици. Вечерта прекарах при детето си, въпреки че всички майки бяха изгонени от стаята от дежурния лекар. Аз като по-дребничка, успях да се скрия под леглото. Само моето дете не вдигна температура, останалите направо горяха. Дежурната сестра си спеше в стаята , а аз ходех от легло на легло да бдя над децата. В един момент събрах кураж и събудих сестрата, казах й , че децата са с температура. Тя ме изгледа презрително и ми връчи едно шише с течен аналгин. Рече да им дам по лъжичка. Така спасих много дечица от топлинен удар. Беше гореща лятна нощ, те бяха завити с вълнени одяла и с температура. Махах одеяла, давах аналгин и когато смъкнаха температурата пак ги завивах. Моят син си спеше спокойно, без проблеми, защото неговите сливици, не бяха възпалени преди операцията. Другите деца не бяха оперирани от лекаря, който оперира синът ми.Така е когато се подхожда с опит и знания.
цитирай
20. tanyarisemova - Потресена съм от случилото се и не мога да спра сълзите си.Огромна трагедия!
04.01.2011 22:21
аз бях болна от синузит, полипи в носа придружено с тежка бронхиална астма. Състоянието ми не се подобряваше от нищо. Всички ми казваха докато не се оперираш ще си все така. От болницата в Свищов ми казаха отиваш в правителствена болница "Лозенец". Там щяха да ми извършат операция в състояние в което вероятно е и била малката Гергана. В денят на операцията не можех да дишам имах температура, бях в тежък астматичен пристъп. Въпреки че лекарят ми УНГ ми казваше -"Правим я", анестезиолозите категорично отказаха тя да бъде извършена! Ден след това аз бях изписана. Болна, но Слава Богум жива!
Трябваше състоянието да ми се подобри за да се извърши тази операция. Да, трябваше тя да бъде извършена. За подобряване на състоянието ми се грижеше д-р Ташоко Генов (МЦ "Пансанус") http://www.pansanus.com/ и цялото семейство на жена която аз наричам Маман http://kasnaprolet9999.blog.bg/, която ме бе приютила като малко болно коте. Състоянието ми се подобряваше и операцията бе упешно извършена във Военно медицинска академия-
КЛИНИКА ЗА УШНИ, НОСНИ И ГЪРЛЕНИ БОЛЕСТИ. Болницата с най-добрата техника за операция свързани с горните дихателни пътища.
Днес аз съм добре благодарение на хората, които бяха до мен и добрата техника в болницата. Не се подлагайте на операции свързани с горните дихателни пътища, когато сте най-зле и подбирайте добре лекуващите лекари и болниците в които се лекувате.

Виждам, че моята МАМАН е коментирала тук, преди мен. Обичам те маман!
цитирай
21. kasnaprolet9999 - tanyarisemova
04.01.2011 22:41
Мила Таня, абсолютно си права, ти си втория случай в моята малка практика, при който се убеждавам, че точно това е необходимо. Не трябва да се прави операция на възпален орган. Това го знам аз, която нямам медицинско образование, не мога да допусна, че не се знае дори и от най-ниско квалифициран доктор. Всичко това се е случило, за да вземат 200 лв. от родителите за избор на екип и да ги изпият по празниците, виж коментара по-горе на братовчед на момиченцето-анонимен №6
цитирай
22. stoineff - И аз имам лична драма
04.01.2011 22:46
с лекарите, но не съм готов да я споделя. До днес винаги съм бил мълчалив относно лекарските грешки (с позицията, че и те са хора), но вече не мога. Не искам да ги слагам под общ знаменател, но казвам - отвратен съм... от небрежността ... от безхаберието ... от алчността ... безочието ... искам виновните да си платят...
цитирай
23. stoineff - alexalex.blog.bg
05.01.2011 00:08
http://alexalex.blog.bg/tq-i-toi/2011/01/04/milanov-ako-si-myj-izlez-po-televiziiata-otvoreno-pismo.661843
цитирай
24. tanyarisemova - Мила Таня, абсолютно си права, ти си ...
05.01.2011 00:23
kasnaprolet9999 написа:
Мила Таня, абсолютно си права, ти си втория случай в моята малка практика, при който се убеждавам, че точно това е необходимо. Не трябва да се прави операция на възпален орган. Това го знам аз, която нямам медицинско образование, не мога да допусна, че не се знае дори и от най-ниско квалифициран доктор. Всичко това се е случило, за да вземат 200 лв. от родителите за избор на екип и да ги изпият по празниците, виж коментара по-горе на братовчед на момиченцето-анонимен №6


Ти знаеш маман как ми даваха фълшиви епикризи преди да дойда в София, как един лекар точеше пари от здравната каса, че ме е оперирал и какво ходене по мъките беше....
цитирай
25. sinewave - подобно на анонимен No 6 искам да отправя едно послание към д-р Маджунов
05.01.2011 02:05
За съжаление, вие, г-н Маджунов и целия ви екип надценихте хитростта си. Дори пресилено давам това определение. По-точното е да го нарека "тиранична лакомия". Подценихте ролята на децата в нашия живот - освен "средство за изкарване на пари", те са тук и поради причини като тази да ви покажат колко жалки сте в желанието си да убиете, и то само за 200 лв. Не се различавате, на практика от поръчковите убийци. Разликата е, че те не губят професията си, както се случва с вас, когато новината за смъртта на ваши пациенти достига до ушите на целокупния Български народ.
Какво смятате да правите с тези пари? Ще ви защитят ли те в съда? Ще ви върнат ли отново на работа след уволнението ви (а то неимоверно ще се случи!) ? Да се съмнявам във вашите познания и възможности - определено не!! Но мога да ви кажа, че те са НЕПРИЛОЖИМИ поради онова, което тежи в главата ви - алчност, нахалство и безотговорност. Заради тези качества, които виждам във вас хората си мислят, че съм против лекарите - не, не съм. Именно защото човекът, който ме лекува е готов да върши неща извън задълженията си само и само да помогне на някого. Готов е да учи хората да знаят това, което знае той. Съветва хората да избягват операциите само защото те са необходими в краен случай - всички тези качества вие много добре знаете че са пример за подражание - знаете го, но само на теория. Защото няма как да следвате този пример, когато целта ви е със зъби и нокти да отхапете поредната ръка с пачка на даден пациент. Вашите оправдания на гордостта ви като представител на лекарското съсловие бяха дотук. От тук нататък ще се говори много за вас и ще станете известен. Както ще се случва и с всеки лекар-убиец, за когото ние, хората научим.
цитирай
26. анонимен - Нямам думи.
05.01.2011 07:12
Много, много неприятна история. От едни сливици, и вече погребват детето. Ужас. Само дето си мисля, че всичкото това бързане е за пари. Сакън, СВЕТИЛОТО да не изтърве парата, бърза вече. - Абе аланкоолу, няма да я изтървеш, пак ти ще им вземеш кърваите пари на хората. Те тези хора пак при тебе ще дойдат, нали си СВЕТИЛОТО. Ама изчакай за по-добри изследвания, за по-благоприятно време. Алчна работа, наистина нямам думи. Голямо дете, да го объркат така. И вместо да му се радват родители и близки, сега - ПОГРЕБЕНИЕ. Няма вече момиченце, доктора го СПАСИ ХУБАВО, ХУБАВО МУ ПОМОГНА.
цитирай
27. анонимен - Ето го въпросния "лекар" погубил една невинна душица!
05.01.2011 08:04
http://www.kungb.medfac-sofia.eu/p_madjunov_bg.htm

Нека му всички видят физиономията му и се пазят от него!
цитирай
28. анонимен - Физиономията му се покрива с работата му
05.01.2011 10:34
Пациенти винят д-р Маджунов за спукани тъпанчета
Докторът от ИСУЛ пробил и двете уши на дете, твърди майка


сряда, 05 януари 2011

София

Родители на четиригодишно момиченце, починало в ИСУЛ след операция на сливиците, обвиниха в небрежност лекуващия лекар д-р Маджунов. След като случката придоби медийна гласност, и други родители се оплакаха от немарливо и лошо отношение, съобщи бТВ.

Преди няколко години Бойка Георгиева изживява един от най-големите си кошмари. Едната от близначките й се разболява от грип. Детето, което тогава е на година и половина, е изпратено в ИСУЛ със съмнения за гноен отит и попада в ръцете на същия доктор.

Той веднага извършва манипулация, в която почиства ушичките на детето. Всичко това съпътствано от силна болка, която изпитва малката Владимира, тъй като лекарят пробива двете й тъпанчета. По време на процедурата майката е озадачена от отношението на специалиста: "Най-много ми направи впечатление, като ми каза: "Дръжте й крачетата да не ми нацапа престилката… Кажете на това дете да не мърда". "Бях прекалено уплашена от писъците и погледите на хората пред кабинета", разказва Бойка.

Тя пита за евентуални последващи ефекти от т. нар. парацентеза, но лекарят я успокоява и я изпраща вкъщи.

Същата вечер обаче дъщеричката й вдига 41 градуса температура. Тя води дъщеря си в Първа градска болница, където екип от лекари буквално се бори за живота й. Там експертите заключват, че детето не е имало възпаление на ушите и направената й манипулация не е била необходима. Казват още, че дори и да е наложителна, при толкова малки пациенти тя се прави под пълна упойка, тъй като е изключително болезнена.

Всичко приключва благополучно, но детето продължава да страда в следващите години, защото лекарят е отстранил голяма част от тъпанчетата му и то получава непрестанни възпаления. По-късно детето е оперирано - отново в ИСУЛ, където други експерти слагат край на страданията му.

След преживяния кошмар Бойка Георгиева е категорична, че д-р Маджунов трябва да поеме отговорност. (Умишлено не цитирам агенцията)
цитирай
29. анонимен - Егати, кошмара! Дано на никого не се ...
05.01.2011 13:32
Егати, кошмара! Дано на никого не се случва! То моята...свърши вече, но две деца имам - поне те да оцелеят, че още не са живели.
цитирай
30. анонимен - Дано правдата възтържествува
05.01.2011 14:43
Преди години в същата болница същият лекар напави почти същата грешка при операция на сливици на малката ми дъщеря. През нощта получи кръвоизлив и спешен екип я спаси. Този доктор явно има много такива грешки.Къде са колегите му,които най-добре са запознати с работата му? Къде е управата на болницата? Защо трябваше да се стигне до тази трагедия, за да се установи, че тоя е пълен некъдърник? Дано си получи заслуженото! ПОЧИВАЙ В МИР МАЛКО АНГЕЛЧЕ !
цитирай
31. pisatelkata - Ние хората сме тези които трябва да ...
05.01.2011 15:26
Ние хората сме тези които трябва да се спре това убиване на деца по лекарски причини - нека поискаме отговорност?
НЕКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС НАПРАВИ ПОСТИНГ ЗА МОМИЧЕНЦЕТО, КОЕТО
ЗА ЖАЛОСТ НЕ Е ВЕЧЕ НА ЗЕМЯТА,
нека пишем, нека изразяваме възмущението си, за да се възроди
СПРАВЕДЛИВОСТТА?
цитирай
32. анонимен - smartna prisada za doktori kato tozi
05.01.2011 20:11
mili roditeli badete silni s salzi na o4i vi kazvam 4e spravedlivosta 6te vaztarjestvuva
цитирай
33. evilyosha - Ужасена съм
06.01.2011 10:19
Един, нахалост погубен, свиден живот...
цитирай
34. анонимен - кръв за кръв
06.01.2011 10:31
понеже никога няма виновни доктори естествено и няма какво да чакаш на правосъдието прережи му гърлото и варви го излежи защото друго наказание няма да получи.А и краино време е докторите като този а и те са много крайно време е да почнат да умирисват канавките за да се стреснат останалите.
цитирай
35. анонимен - Не е честно!!!
06.01.2011 19:42
Баси и доктора. Тоя е баси п*дала (с извинение). Само какви хора има на тоя свят... заслужава и на него същото да му се случи. Лошото, е че само добрите хора умират, а лошите - дявола ги пази. Не го ли е срам?! Та това е малко детенце.

1. Държал се е нагло.
2. Искал е 200 лв. за операцията
3. И на всичкото отгоре го е изпратил вкъщи, вместо да остане още 2-3 дена в болницата.

Съжалявам, но такива хора като него, нямат право да живеят!
цитирай
36. анонимен - Изумена съм от прочетеното по-горе, нямам думи
07.01.2011 12:32
Направо съм бясна. Като чета тия коментари от тия изстрадали хора, тия нагли доктори , ама не се наядоха на пари, бе беже. Ти изнемегваш да се прехрениш, а те те гледат в ръцете и само за пари мислят. Голяма наглост.
цитирай
37. анонимен - голяма грешка, ама голяма грешка. Езък за невинното създание
07.01.2011 12:39
Няма ли най-после в тая наша скапана държава да обърне внимание на тия нагли доктори, които само с непотени пари живеят, като кърлежи. А бе нямат ли срам, нямат ли съзнание, та нали са дали хипократова клетва, бе боге. Къде е тя.? Как никой не им държи сметка на тия нагли доктори, мили боже. Дали спиш сега спокойно, като взема от тия млади хора 200 лева и и ги почерни за цял живот. А, бе докторе, ти имаш ли деца бе? Давш ли на твоите деца от тия пари ,които ти дадоха тия хора за детето си? Купи ли им каквото твоите деца искат. Те доволни ли са? Ти как им се радваш като знаеш ,че от непотени пари ги храниш? мили боже!!!!......
цитирай
38. meto76 - http://www. blitz. bg/article...
07.01.2011 23:56
http://www.blitz.bg/article/22315
http://zarumitu.blog.bg/novini/2010/12/27/nikoi-ne-poviarva-na-sylzite-na-tova-dete.657989
цитирай
39. анонимен - Сергей Александрович Есенин - полное собрание стихов, проза, биография
03.12.2011 18:13
<img>http://esenin-sergej.ru/images/header.jpg</img>

Сергей Есенин умер при допросе
Всех следов преступления чекистам скрыть не удалось

Так утверждает Николай Николаевич Браун, поэт, общественный деятель, бывший политзаключенный. Недавно им были проведены два авторских вечера памяти поэта «Есенин в единоборстве с веком. Жизнь и смерть. Только факты». После увлекательного рассказа, где некоторые факты были обнародованы впервые, Николай Браун исполнял свои песни на стихи Есенина. Побывав на одном из этих вечеров, наш корреспондент встретился с Николаем Николаевичем.
— Николай Николаевич, вы считаете, что Есенин умер при допросе?
— Да, точнее — в результате пыток при допросе. Именно к такому выводу пришел мой отец — известный поэт Николай Леопольдович Браун, лично знавший Сергея Есенина. В декабре 1925 года он вместе с другими писателями выносил его тело из гостиницы «Англетер».

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/readers/stihi.php>осенние стихи есенина</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/smert/kak-nam-lgut-2.php>есенин смерть</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/text/kavkaz.php>есенин на кавказе</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/>сергей есенин</a>
цитирай
40. анонимен - order levitra
20.10.2012 05:57
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#5592 - levitra 10 mg, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1817>levitra online without prescription</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#2727 online
цитирай
41. анонимен - cialis 20 mg 11442
20.10.2012 08:31
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#pcylu>cialis without prescription</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#wdkhs >cheap cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#qmaqc cialis online
цитирай
42. анонимен - kamagra soft 12864
20.10.2012 12:17
<a href=http://orderkamagranow.com/#tcdpz>kamagra usa</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#racko >kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#giuwo kamagra usa
цитирай
43. анонимен - cheap viagra 14050
20.10.2012 12:35
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vevsk>cheap generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#iplvf >viagra 100 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#ljlna viagra 150 mg
цитирай
44. анонимен - payday loans online 323 20775
20.10.2012 12:50
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11195>payday loans</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6187>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12342 payday loan
цитирай
45. анонимен - viagra online 620 894
20.10.2012 13:54
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17138>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13969>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#4023 buy generic viagra
цитирай
46. анонимен - buy cialis online 600 20842
22.10.2012 08:15
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#20293>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#9171>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#3001 cialis online
цитирай
47. анонимен - payday loans 333 2894
22.10.2012 10:07
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#11593>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#13311>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8294 payday loans
цитирай
48. анонимен - buy generic levitra
22.10.2012 19:43
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5812>buy generic levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5469>buy levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8790 online
цитирай
49. анонимен - levitra without prescription 4893
23.10.2012 06:25
<a href=http://orderlevitrahere.com/#gnfgm>cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#xxwed >generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#ltveg buy levitra
цитирай
50. анонимен - cheap kamagra 12868
24.10.2012 08:25
<a href=http://kamagrastorehere.com/#yggfp>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#higxk >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#mptzo buy kamagra online
цитирай
51. анонимен - buy cialis online 13233
24.10.2012 12:11
<a href=http://cialisstorehere.com/#eetii>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#towwc >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#xwcfd cialis online
цитирай
52. анонимен - buy levitra online 11036
24.10.2012 12:36
<a href=http://levitrastorehere.com/#hzawh>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#vpzja >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#qwgjv levitra online
цитирай
53. анонимен - viagra online 17482
26.10.2012 00:32
<a href=http://viagrastorehere.com/#lxetf>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#yqciz >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#ouwop buy viagra online
цитирай
54. анонимен - direct lender payday loans 10146
27.10.2012 05:17
<a href=http://directlenderloanshere.com/#sqvce>direct lender payday loans</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#kgxas >payday loans online</a> , http://directlenderloanshere.com/#hmimj direct lender payday loans
цитирай
55. анонимен - cheap cialis 16238
06.11.2012 05:05
<a href=http://ordergenericcialishere.com/#ishdq>generic cialis</a> - <a href=http://ordergenericcialishere.com/#jabtj >cialis online without prescription</a> , http://ordergenericcialishere.com/#otsuk buy cialis online
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!