Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5401884
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
20.03.2011 21:08 - Либия, Петрол, Кадафи и разни други миролюбци!
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 16579 Коментари: 32 Гласове:
80

Последна промяна: 21.03.2011 01:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Задължително изгледайте аматьорския видеоклип най - от долу!

 Сн.: EPA/БГНЕС

imageОт Либия долетя  думата джихат. От къде му хрумна на тоя тъпунгер да се опълчва на ВЕЛИКИТЕ сили. Нагледахме се на хвалипръцковци, комплексари, помияри и всякакви подобни малоумници.  Сочат се едни други използват разни предлози за безумията, които вършат и си играят на войници. Терористи, умиротворители, освободители, борци за свобода, партизани, полиция, войска, бунтовници … Умират хора, Либия е удавена в кръв... Медиите налагат своята гледна точка жонглирайки с понятия (бел. а.  не ви искам гледната точка - за мен жертви са хората независимо как ще ги наречете вие ). 

Кадафи е психопат със странна прическа! Защо обаче тези, които се правят на нормални играят по свирката му?

 И как па така стана терорист, като привърши нефта и скочиха цените на петрола? Какво се случи,  след като преди година две години Саркузи се биеше в гърдите, за крупните сделки с Либия? Как така - нали това не беше войната на ОБАМА (те само щели ръководна функция да имат в операцията със смешно име, нямало да има сухопътни войски…).  Как така либийците изведнъж станаха недоволни, като Кадафи им реже ръцете и ги беси на стадионите вече  50 години. Ще ви кажа – либийска нация няма. Това са племена подобни на нашите цигани, номади, които преди режима на Кадафи са яздели свободни камили и са живеели в катуни и палатки.

Да не би пък наистина Саркузи и Берлускони да искат да  освободят горките подтиснати от Кадафско владичество либийци.. милите..беззащитни либийченченцета .. Благородно наистина.. Обичам когато  широко скроени хора като Белускони  определят и налагат мир и демокрация по света.  

Изтрещял от мислене:  @Малко ще ги побомбардираме, ще ги позастреляме лекичко, ще си пробутаме лобитата  и готово ще се освободят.. ще възцари свобода и демокрация досущ като в Израел, Палестина, Афганистан, Чечня, Косово, и Персийския залив. Ние ще им предложим такава алтернатива на тоя изрод, че де си го искат обратно след  две три години. Пък междувременно, ще им понаглеждаме рафинериите, да не се запалят в тая пустиня. Да не би от партизаните някой да им драсне клечката, че ще замърсим природа…

Всички са доволни накрая - Полковника има своя джихат и публика да си покаже селския манталитет , либийският народ - свободата си, за останалите - моралното удовлетворение, че са помогнали и по един два кладенеца на череп.

СВОБОДА ЗА ЛИБИЙЦИТЕ ОТ МРЪСНИТЕ ПЕТРОЛНИ РАФИНЕРИИ И КАДАФИ!

П.П О..о. забравих аз несъм доволен от войната. Имам чувството, че като данъкоплатец пак ще съм работодател на някой търговец на оръжие и петролен магнат… ненаядоха се!






Гласувай:
80



1. zelas - П. П О. . о. забравих аз несъм доволен ...
20.03.2011 21:13
stoineff написа:
П.П О..о. забравих аз несъм доволен от войната. Имам чувството, че като данъкоплатец пак ще съм работодател на някой търговец на оръжие и петролен магнат… ненаядоха се!


Много е просто, кажи - Аз не плащам!
цитирай
2. stoineff - Нямам
20.03.2011 21:17
читава кирилица и затова не пиша коментари тези дни
цитирай
3. stoineff - stoineff, ти си спонсор на войната. ...
21.03.2011 00:07
daimyo написа:
stoineff, ти си спонсор на войната. Твоите данъци отиват за членския ни внос към НАТО :) С твоите пари в момента се бомбардират цивилни. Яко, а?

Много яко! Чудех се за какво ми се ще да ми харчат парите :(
цитирай
4. анонимен - Войната в Либия
21.03.2011 00:22
Италиански военни специалисти излизат днес с първите достъпни за медиите анализи на бойните действия срещу Либия, съобщи БТА.
В анализите се съдържат данни за задачите, които изпълнява петчленната международна коалиция, за състоянието на силите на Муамар Кадафи и за перспективите за водене на бойни действия.

Започналите в събота вечерта въздушни удари по военни обекти на либийска територия до момента се водят под три кодови названия - американското "Одисей доун" (Odyssey Dawn), британското "Операция Елами" (Operation Ellamy) и френското "Операция Арматан" (Opеration Harmattan). Бойни самолети от състава на ВВС и на палубната авиация на САЩ, Франция, Великобритания, Канада и Италия изпълняват седем основни задачи.

1.Предно авиационно насочване (FAC - Forward Air Control) е задача по установяване на противникови цели и прецизиране на техните координати. 2

2.Сковаване действията на противника от въздуха в зоната на бойните действия (BAI - Battlefield Air Interdiction) представлява провеждане на въздушни операции с цел да се унищожи, неутрализира или забави въвеждането в действие на противниковия военен потенциал. Включва нанасяне на удари по наземни цели и осигуряване на въздушни коридори във взаимодействие с други, разположени във въздуха елементи на тактическата група.

2.Радиусът на действие е до 28 км отвъд предния край на района на бойните действия (FEBA - Forward Edge of the Batlle Area).

4.Преграден боен военновъздушен патрул (BARCAP - Barrier Combat Air Patrol) се осъществява от едно или повече подразделения от самолети изтребители, които са разгърнати като преграда между противниковите сили и потенциалния обект за нападение.

5.Оценка на загубите (BDA - Battle Damage Assessment) се извършва след атакуване на противникова цел, при което се събират данни по електронен и оптичен път за установяване на степента на нанесени поражения.

6.Бойно дежурство във въздуха (CAP - Combat Air Patrol) е патрул от бойни самолети над определена зона, за да бъдат прехв
цитирай
5. lambo - Кадафи не приемаше 2 пъти годишно мисиите на МВФ и СБ
21.03.2011 09:29
Това му е най-голямото престъпление. Затова армиите на Световното правителство ще сложат на негово място демокрадец.

Демокрадеца ще вземе заеми срещу убийствени лихви от Уолстрийстките хазари-банкери (неправилно ги наричат евреи), Либия ще потъне в дългове и либийците само ще има да си спомнят, с какви доходи са били при Кадафито
цитирай
6. stoineff - Това му е най-голямото престъпл...
21.03.2011 09:33
lambo написа:
Това му е най-голямото престъпление. Затова армиите на Световното правителство ще сложат на негово място демокрадец.

Демокрадеца ще вземе заеми срещу убийствени лихви от Уолстрийстките хазари-банкери (неправилно ги наричат евреи), Либия ще потъне в дългове и либийците само ще има да си спомнят, с какви доходи са били при Кадафито


И това е вероятен сценарий!
цитирай
7. анонимен - Тия цигани либийците ще си живеят ...
21.03.2011 09:43
Тия цигани либийците ще си живеят пак волни и свободни в пустинята, а еврейте ще си точат петрол
цитирай
8. анонимен - Смешници
21.03.2011 09:46
Американският президент Барак Обама заяви: "Народът на Либия трябва да бъде защитен. Готови сме да действаме, ще действаме бързо". Обама подчерта, че военната сила не е била първият му избор и да призна, че осъзнава рисковете на предприемането на военна акция. За пореден път той потвърди, че САЩ няма да изпращат сухопътни сили в Либия.

"Време е да действаме. Тези действия трябва да са бързи. Полковник Кадафи сам предизвика всичко като излъга международната общност", заяви британският премиер Дейвид Камерън.
цитирай
9. zahariada - Поздрави за поста!
21.03.2011 11:14
Много точно казано.
цитирай
10. stoineff - 10. zahariada
21.03.2011 11:49
Благодаря!
цитирай
11. stoineff - 11. daimyo
21.03.2011 11:50
За средния европеец остава удоволствието да плати - горивото, ракетите въобще цялата война!
цитирай
12. mahatma - Това, което прави Кадафи
21.03.2011 12:08
ще предизивика вълна от милиони бежанци. И да познаем накъде ще тръгнат?! Към уредените - със стандарт, държави. Одобрявам това, което прави в момента Запада - защитава СТАНДАРТА на СВОЙТЕ НАРОДИ. А пък други на всяка цена искат Ислямска Европа...
цитирай
13. vmir - Нещата ще започнат да се подреждат, когато след 20-тина години се свърши петролът.
21.03.2011 12:51
Дотогава едни ще разпродават на други за години онова, което природата е създала за стотици милиони години и ще се чудят как да им вземат още повече пари за онова, което имат наготово. После ще им се наложи да си изкарват прехраната с труд, но ще са забравили какво е труд и ще му търсят заместители както нашите комунисти.
цитирай
14. injir - Няма наяждане. Оръжейният бизнес е ...
21.03.2011 18:49
Няма наяждане. Оръжейният бизнес е над всичко. Ние само си говорим за мир и ала-бала.
цитирай
15. анонимен - Тоя автор май не знае какво иска. ...
21.03.2011 19:05
Тоя автор май не знае какво иска. Приказките за човешки права и свободи са за деца и идиоти. Тука става въпрос за завземане и контрол над най-големите залежи на петрол в Африка.
цитирай
16. stoineff - 17. анонимен - Тоя автор май не знае какво иска. ...
21.03.2011 19:23
Тоя анонимен даже заглавието не е успял да прочете!
цитирай
17. d3bep - Дотогава едни ще разпродават на ...
21.03.2011 19:24
vmir написа:
Дотогава едни ще разпродават на други за години онова, което природата е създала за стотици милиони години и ще се чудят как да им вземат още повече пари за онова, което имат наготово. После ще им се наложи да си изкарват прехраната с труд, но ще са забравили какво е труд и ще му търсят заместители както нашите комунисти.

Аве на тебе да не ти плащат на пост в който присъства думата комунисти , наплюта?
Че досега един смислен абзац от тебе не съм прочел ,а абзаците ти станаха милиони, а изборите наближават... Обаче немаш пропуснат абзац без думата "комунизъм" и "Бойко, ура!"
Брех тоз бойко, хората г*зъ си зеха да продават за пари при него...

Стойнев,
Ти си вече спонсор брато. Щеш или не щеш.
В Атия готвят една от няколкото български фрегати(които наскоро купихме назаем), кояот с целия си екипаж заминава за към Либия...
Така че, даже и да не плащаш данъци днес... Все някога ще почнеш... И ще имаш кредити...
Които може и да потънат в средиземното море....
цитирай
18. watchtowerman - Колко бързо комуноидите
21.03.2011 20:20
забравиха, че кадафи обяви война - де юре и де факто, на България, като плени и изтезава българските медици. България е в правото си да изпрати каквото си иска за да възмезди престъпника...Но за комуноидите кадафи е по-ценен от народа, сред който са се пръкнали.
цитирай
19. silencemurmur - От Либия долетя думата джихат.
21.03.2011 20:34
предлагам допълнение с коментари
http://silencemurmur.blog.bg/politika/2011/03/21/.712879
цитирай
20. анонимен - XXXL
21.03.2011 20:38
Слънце, въздух, ционизъм - здрав и бодър организъм.
цитирай
21. rebu - Ирак
21.03.2011 20:47
На 18-ти, световния валутен фонд отпусна поредния транш за макроикономическата стабилност на Ирак. Как го закъса най-богатата страна в района до преди инвазията!
цитирай
22. анонимен - Стойнев, с изключение на един малоумен идиот,
21.03.2011 20:53
останалите ти коментатори са свестни и мислещи хора. Хубаво е да си в такава компания. Поздрави на всички!
цитирай
23. stoineff - 19. d3bep
21.03.2011 21:24
Моите кредити вече са пет цифрени, но ще се справя. Данъци плащам, но отиват за война в Ирак, Либия, Косово, Чечня - както и твоите отиват там между другото. Ти също като мен храниш цигани и безработни в България и Европа!
цитирай
24. stoineff - 24. kushel
21.03.2011 21:32
Не зная какво имаш в предвид. Всеки в моя блог който има лично мнение е добре дошъл. Независимо от дали ми харесва убеждението му, или не. Аз уважавам ВСЯКО ЛИЧНО МНЕНИЕ!
И ако например - твоето мнение е точно обратното на моето - аз също го уважавам защото знам, че ти имаш доводи за мнението си, както всеки има лични доводи за собственото си мислене! Поздрави и от мен!
цитирай
25. d3bep - Моите кредити вече са пет цифрени, ...
21.03.2011 21:41
stoineff написа:
Моите кредити вече са пет цифрени, но ще се справя. Данъци плащам, но отиват за война в Ирак, Либия, Косово, Чечня - както и твоите отиват там между другото. Ти също като мен храниш цигани и безработни в България и Европа!

А, моите ги отделят за благородни цели. Само твоите са в кюпа...

Естествено че на всичк ин иразказват играта, и то за по сигурно телгят и кредити от световните терористи, коеот те обрича дор и ида свалиш режима на идиотите, да си плащаш като поп и да правиш пак каквото ти кажат..

Фрегатата, кояот отива на бой ,е купена на кредит.
Реформата, кояот направиха в армията, е купена на кредит.
Сигурно и за дизела до либия ше намерят начин да изтеглят кредит с ипотека, няма начин да нема начин...

По тоя начин е сигурно:
Бойко ше си иде.
Обаче следващият няма да е по добре. Няма как... Обречен е преди да е дошъл на власт... От Бойко и мафията му - включваща БСП, СДС, ДСБ, НДСВ и други враждуващи отбори...
цитирай
26. анонимен - Стойнев, ти си свръх толерантен.
21.03.2011 21:46
Аз съм по-прогматичен и отдавна вече не съм филантроп.
цитирай
27. stoineff - d3bep
21.03.2011 22:07
Ще се справим!
цитирай
28. gita969 - Петрол и оръжия
21.03.2011 23:22
Това е доктрината. Трябваше да ги оставят да си се оправят сами. Лошото е, че Кадафи има оръжия за масово поразяване . Дано бъркам, но тероризъмът и невинните жертви ще са цената за сваляне на тази диктатура, на която се продаваха оръжия, а сега " танго на плаца".
цитирай
29. анонимен - 30. gita969
22.03.2011 00:07
Това са хора , които никога не са имали друго освен Аллах и Кадафи. Когато са разчитали само на Аллах са имали свобода , камили и пясък. Сега имат Кадафи удобства, ред и стадион ..
цитирай
30. d3bep - Това са хора, които никога не са и...
22.03.2011 08:54
анонимен написа:
Това са хора , които никога не са имали друго освен Аллах и Кадафи. Когато са разчитали само на Аллах са имали свобода , камили и пясък. Сега имат Кадафи удобства, ред и стадион ..

Това просто не е вярно.
ДОкато Кадафи "избиваше народа си" българите можеха свободно да си заминат.

Зададе ли си някой въпросите:
1. Защо българите не пожелаха да си заминат? Почти всичк ипостоянно живеещи там изскочили с извинения пред външно министерство.
2. Защо българите в либия не пожелаха да си заминат когато кадафи съдеше медицинските сестри? Можеха, без проблем и без риск за парите си и каквото и да е друго?
3. Защо, докато беше делото в Бенгази един българин в Либия не отиде да се идентифицира със сестрите, да ги подкрепи, да иде на тяхното заседание дори? Нямаше кой да го спре.
4. Защо българите ходят и продължават да ходят в Либия?
5. Защо и как заразяването на децата се случи в Бенгази, от злия Кадафи, а сега изведнъж се оказа, че Бенгази е "непоклатимата крепост на запада" и там имат всичко - артилерия, танкове, самолети??? Кадафи трява да е много прост да е избрал точно единственият град с толкова много чужди агенти за тайна операция срещу своите... Все едно да я направи по телевизията и все едно да подтикне населениеот да подкрепи врага.

Изобщо, това коеот знаете , това което знаем за Кадафи, за Садам и прочие...
Е извратената част от пъзела, пропагандата...
Изобщо не се втурвайте да съдите... Точно това е голямата радост - всеки идиот по света, станал, недоспал, жена не видял... пуска по интернет по целия свят окончателни присъди какво трябва и какво не трябва д асе направи и настройва по 10 други балами...

Има твърде много въпроси, за да поемаме отговорността.
Да си я поемат които си правят мизериите.
цитирай
31. анонимен - подкрепям-Третата световна война започна
22.03.2011 13:39
Поздрави за блога и мненеията! Основното според мен в случая с Либия е, че ТСВ започва по необичаен начин-под формата да бъде ,,спасен" либийският народ, умиращия западен модел прави всичко възможно да запази световните ресурси за себе си. Вчера бяха Тунис, Алжир и Египет, днес е Либия, а утре Сирия и Иран до кога и до къде?
цитирай
32. d3bep - Поздрави за блога и мненеията! О...
22.03.2011 16:45
анонимен написа:
Поздрави за блога и мненеията! Основното според мен в случая с Либия е, че ТСВ започва по необичаен начин-под формата да бъде ,,спасен" либийският народ, умиращия западен модел прави всичко възможно да запази световните ресурси за себе си. Вчера бяха Тунис, Алжир и Египет, днес е Либия, а утре Сирия и Иран до кога и до къде?

Точно туй ме притеснява и мене, честно казано взех да си мисля, ак осега войната се спре, америка я чака зверска криза , подсилена от ужаса в прислужната й икономика - япония... Към това ще се добави и влошените отношения от това, че големи държави ги наритаха във войната с Кадафи и заради тях САЩ ще трявба да спре войната, която да ги измъкне от блатото на собствените им измами и фалшива балонна икономика...

Та седи въпросът, нема л ида им дойде акъла и да предприемат нещо...
Нема ли да съжаляваме, че не отстъпваме за Либия?

Земе Ал Кайда да срине Берлин по некой атентат на велик ден примерно... Щото братята отвъд океана това си могат...
Дали няма да съжалим ,че не сме им дали либия, не знам...

От друга страна, те ако им дадеш Либия, ше има и следващ, и друг.. И пак накрая до нас ше опрат...
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!