Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5399596
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
18.07.2011 16:13 - Група за застрахователни измами - разбита
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 3430 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 18.07.2011 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image В Бургас разбиха група, източвала застрахователни компании чрез фиктивни кражби и катастрофи на коли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Мащабна полицейска операция за неутрализиране на схеми за източване на застрахователни компании бе проведена през последните дни на територията на Бургас – град. Операцията е осъществена от служители от група "Противодействие на кражбите и противозаконното отнемане на моторни превозни средства" към сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас съвместно със служители от Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас, като са задържани петима бургазлии 44-годишният С.А., 29-годишният С.Ж., 25-годишният С.Д., 37-годишният Т.К. и 32-годишният Й.К.

Констатирано е, че задържаните под ръководството на С.А. системно са извършвали измами чрез фиктивни ПТП и противозаконни отнемания на МПС, с цел получаване на застрахователни премии от различни компании. Към момента са установени четири такива случая.

44-годишният бургазлия С.А. създал стройна организация от лица, извършващи противозаконни отнемания на МПС. В голяма част от случаите С.А. съдействал за връщането на откраднатите коли на собствениците им, като откупите за връщане на автомобилите преминавали задължително през него.

Друга част от автомобилите, за които не е платен откуп, се разглобявали на части и се продавали в автоморги в цялата страна или откраднатия автомобил в цялост се продавал на други криминално проявени лица, притежаващи регистрация за такъв автомобил.
Спрямо задържаните е взета мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа, като днес следобед в Бургаски районен съд предстои гледане на постоянните им мерки.
Източник http://www.novini.bg



Тагове:   застраховки,   измами,


Гласувай:
9



1. sherif - Още много ще разбием!
18.07.2011 17:18
Не си поплюваме.
цитирай
2. stoineff - :)))
18.07.2011 17:39
Това е по - твоята част.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!