Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5396595
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
15.09.2011 07:45 - 15 - ти септември
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 4812 Коментари: 4 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Началото на учебната година ще бъде тържествено отбелязано в цялата страна. Президентът Георги Първанов ще бъде в Благоевград, където ще участва в откриването на учебната 2011-2012 г. Президентът ще посети VІ-то СОУ „Иван Вазов” в града. 
Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното музикално училище „Добрин Петков” и в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”в град Пловдив. Празничната церемония по повод началото на новата учебна година в Националното музикално училище „Добрин Петков” в Пловдив ще започне в 10:00 часа в залата на училището на ул. „Иван Вазов” № 23. В 11:00 часа министър Вежди Рашидов ще даде старт на новата учебна година и в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” на ул. „Янко Сакъзов” № 2а в Пловдив. 
Министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ, ще поздравят учениците, родителите и учителите на 140. СОУ „Иван Богоров”, което отбелязва 25-годишнината от основаването си (ж.к. Обеля 2, район „Връбница”). В честването ще участват и Майкъл Херингтън, директор на Корпуса на мира в България, и Евгения Пеева, изпълнителен директор на програмата "Заедно в час". 
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие новата учебна година заедно с ученици и учители от Селскостопанска гимназия - гр. Садово. Откриването ще бъде от 9.00 часа в двора на училището.
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на официалното откриване на новото училище в кв. „Стрелбище” в първия учебен ден. В новопостроената сграда ще бъде Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън”. На събитието ще присъства зам.-кметът с ресор „Инвестиции и строителство” Ирина Савина. Събитието ще започне в 10.00 часа в двора на училището, което е разположено на ул. „Твърдишки проход” в кв. „Стрелбище”.
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще присъства на откриването на учебната година в училище „Найден Геров”. Там той ще раздаде на първолаците Патриотичния буквар, издаден под неговата редакция. Буквар ще получат и всички 3020 пловдивски първокласници. Всички училища в града се сдобиха от Община Пловдив с комплект знамена – националното и пловдивското, както и с компакт диск с Химна на Пловдив, избран през 2010-а година. Георги Търновалийски ще открие учебната година в Пловдивската търговска гимназия . Тържеството започва в 9.00 часа в двора на гимназията. Георги Търновалийски е възпитаник на Пловдивската търговска гимназия и председател на Училищното настоятелство на Пловдивската търговска гимназия през последните 10 години.
Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева ще дадат старт на първия учебен ден в НБУ „Михаил Лъкатник” в ж.к. „Славейков” от 09.00 часа. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян ще присъства на тържеството по случай 15 септември в СОУ „К. Петканов” в к-с „Меден рудник”, зам.-кметът Красимир Стойчев ще посети Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола”, а директорът на общинска дирекция „Образование” Веселина Таралова – в ОУ „Христо Ботев” в кв. Долно Езерово. 
Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев ще участва в откриването на новата учебна 2010/2011 г. в ІІ ОУ „П.Р.Славейков”.
Кметът на Община Севлиево Йордан Стойков ще участва в откриването на новата учебната година в СОУ „Васил Левски”. Началото на тържествената церемония е в 9 часа. По същото време ще бъде открита учебната година и в останалите учебни заведения на територията на общината, където участие ще вземат заместник-кметовете и представители на Общинската администрация. Подарък от Общината за първия учебен ден ще получат всичките 327 първокласници – детска книжка с поздравление от кмета Йордан Стойков. 
В 9:00 часа кметът на община Перник Росица Янакиева ще открие учебната година в ХVІ Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и ремонтираната училищна сграда в кв. Църква. В 9:45 кметът ще поздрави учениците и учителите в основното училище в Драгичево, чиято сграда също беше изцяло реновирана. В 10:30 часа ще бъде откриването на нов Спортен клуб за работа с учениците от начален етап на обучение в X Основно училище „Алеко Константинов” в кв. Изток. В 11:00 часа кметът ще бъде гост в първия учебен ден и в VII Основно училище ”Г.С.Раковски”. Тази година първокласниците са 739 по предварителни данни, а общо учениците са около 7 000 хиляди. След като приключат тържествата, от 17 часа, всички ученици ще имат възможност да тренират за първи път на новата Алея на спорта. 
Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов ще поздрави със специални поздравителни адреси учителите и учениците от всички учебни заведения на територията на община Казанлък. Той ще присъства на тържественото утро по повод първия учебен ден в СОУ „Екзарх Антим І”, което започва в 9.00 часа в двора на училището.  
Агенция Фокус




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Да са ни живи и здрави всички ученици ...
15.09.2011 12:56
Да са ни живи и здрави всички ученици и техните учители!
цитирай
2. apostapostoloff - Много важно е учениците да научат,
15.09.2011 15:01
че думата "идиот" се пише като "малоумник". И като "пършиво лайненце".
цитирай
3. godfatheraz - Много
15.09.2011 15:30
ще пътешестват тези политици. Cега им е паднало.
цитирай
4. injir - Po star naroden obichai pyrvencite ...
16.09.2011 10:51
Po star naroden obichai pyrvencite pozdravyavat i otkrivat pyrviya ucheben den. Samo se pitame zaradi kakvo i po kakvo sa pyrvenci... Vypreki vsichko - Chestita nova uchebna godina! Decata imat nujda ot uchenie.:)
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!