Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5380722
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
28.11.2012 16:20 - Ще внасяме енергия от Турция!
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 4948 Коментари: 13 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Ако сте се чудили що за енергийна политика води правителството ни. Днес президента на Турция и президента на България повдигнаха малко завесата. Не няма да се строи АЕЦ Белене.. Няма да се изграждат мощтности на територията на България. Няма да има бум на нови ВЕИ. Решението е просто. Ще внасяме енергия от Турция!

Ако българската страна изпитва нужда от енергийни източници, ние няма да останем безучастни.
Това каза турският президент Абдуллах Гюл на съвместна пресконференция с българския си колега Росен Плевнелиев, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус” Яна Нецова. Темата за енергетиката е една от най-обсъжданите. Дадох информация на президента Росен Плевнелиев за възможността за трансфериране на енергийни източници от района на Кавказ, Каспийско море през Турция за западния пазар през България, каза Гюл.

Интерконекторът България - Турция е истинска диверсификация за България, каза президентът Росен Плевнелиев.
За нас сътрудничеството с Турция в енергийната сфера е изключително важно. Когато през 2008 г. българският народ беше оставен на студено, защото зависи само от една тръба за доставка на газ ние си научихме урока, каза Плевнелиев. Интерконекторът България - Турция е от стратегическо значение за нас и ние се надяваме, че много скоро ще стартира.

Винаги обръщаме внимание колко е важен този проект за България, допълни президентът. Българската страна подкрепя и газопровода Танап. Не само България, но и цяла Европа е благодарна на Турция за това, че тя работи за диверсификация на източниците и на трасетата за цяла Европа. По време на срещата с турския си колега Абдуллах Гюл българският президент е посочил, че България е готова интерконекторът България - Турция да се развива и като част от Набуко Уест и да се работи денонощно по този проект.

Плевнелиев изрази увереност, че в следващите седмици, месеци в Брюксел и в други столици на Европа ще се взимат важни решения по тази тема. 



Гласувай:
36



1. hristo27 - Утре може да затворим нацяло АЕЦ ...
28.11.2012 16:46
Утре може да затворим нацяло АЕЦ Козлодуй и да внасяме ток от целия Балкански полуостров. Няма да е Топ новина!
цитирай
2. ok3223 - Да ти писне от пишман...ентелекти...
28.11.2012 17:37
Та тоя е типичен недотесан бърборко.
Потроши милионо дето му подари Тиквата с ялови разходки.
На Лонднската олимпиада оди на закриването и откриването.
Измаа се до САЩ,Китай,Лаос, Виетнам,беше къде ли не, сега се обажда
от Турция...
Резултата от вояжа е чиста 0.
А по селата хората гинат без вода,няма пари за ремонт на водопроводи, няма пари за болниците...
А тоя Ганю Македонски обикаля свето с държавни пари.
цитирай
3. zaw12929 - Това е плана на САЩ за нас
28.11.2012 17:52
Защо ни са АЕЦ те са планирали и България да не съществува

цитирай
4. prostboko - Казвах аз, казвах.. но никой не ме слуша
28.11.2012 17:57
цитирай
5. melina26 - точно от там ли?
28.11.2012 18:06
Звучи много лошо.
цитирай
6. momchil - Абе вие или нищо не сте разбрали от ...
28.11.2012 22:52
Абе вие или нищо не сте разбрали от написаното или сте прочели само заглавието. Не става дума за енергия, а за енергийни източници и по- точно природен газ. Какво лошо има в това, ако изпитваме затруднения с доставките от Русия да има такива от Турция. Вие мазохисти ли сте та сте против да имаме 2 или повече доставчици или сте руснаци.
цитирай
7. vmir - Няма лошо да ги строят всички тези АЕЦ - ове и ТЕЦ - ове, дето са ги захванали.
28.11.2012 23:42
Така ще ни въръщат парите, с които толкова години ги субсидираме, като им продаваме ел. енергията на двойно по-ниска цена, отколкото самите ние плащаме за нея. Като ги постраят и пуснат пък, ще им пратим малко мрънкачи и тарикати, които да се тръшкат и да ги убеждават, че няма по-хубаво нещо от подигравката със законите, ще пратим на братската им работническа партия Станишко да ги научи как да превръщат игнорирането и погазването на законите в политика, и тогава ще започнат да ни плащат да им вземаме ел. енергията, щото като им покажем на турците какъв рахат е да мрънкаш и да пълниш гушка с тарикатлъци и преструвки, няма да остане кой да им работи, икономиката на Турция ще забуксува и турците ще дават мило и драго да ги отървем от излишната им ел. енергия, за да не им гръмнат АЕЦ -о вете, дето сега ги строят с намеренията да бачкат все повече и повече.
цитирай
8. muerte - Неуспешен опит стойнеф, както винаги.
29.11.2012 11:14
Явно не правиш разлика между енергия и енергиен източник - ок, толкова ти е газенето, ама от едно чисто дипломатическо изказване "Ако българската страна....." да извадиш императивно твърдение (виж си заглавието!) си е чиста манипулация.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Може ли някой да ми обясни каква деверсификация е Турция.
29.11.2012 12:00
Тя внася главно руски газ. Някога ще внася азерски да кажем на до 2018та той е изкупен от ГАЗПРОМ. Аз си мисля, че на нас газ въобще може и да не ни потрябва до тогава. Икономика не работи, топлофикация е пред фалит, хората са на изчезване. Мангалите се греят на кюмбета
цитирай
10. stoineff - muerte
29.11.2012 14:34
Целувай си тиквени задници другаде. Кое различавам и кое не, аз си зная. Не ти си човека, който да оцени. Знаеш ли, за последен път ти отговарям. Просто е ясно, че си тъп слагач, ама такива като теб винаги си остават там където им е мястото на дъното и в боклука.. Винаги ще си останеш аутсайдер, примири се!
цитирай
11. muerte - Стойнеф, виж си загравието, а после копи-пейста.
29.11.2012 15:22
И ми отговори, кой какви задници целува? А после влез в гугъл и напиши първо "енергия", а после "енергиен източник". Дали пък са едно и също, а? И ми посочи КЪДЕ в целият ти пост (който си копирал от някой новинарски сайт) пише "ЩЕ ВНАСЯМА ЕНЕРГИЯ."???

П. п. Точно такива като мен те оценяват - нали затова се напъваш да копираш по няколко новини на ден! Ти постваш - ние оценяваме. Ама ако не можеш да носиш критика - не копирай бе копеле. Или кради И заглавията. Те поне не подвеждат.
цитирай
12. strrelez - Стойнев, къде пък видя думата ЕЛЕКТРО ???
30.11.2012 12:21
Тези манипулации че ще внасяме ток(електроенергия) от Турция вече се изтъркаха, как ще стане това когато България има ИЗЛИШЪК, който ние изнасяме, в доклада на НЕК за 2011 е посочено и числото - 23% (двадесет и три процента) е изнесената електроенергия!!! За настоящата 2012 също имаме износ, колко е процента ще стане ясно догодина. А правилната стъпка за АЕЦ е предприета - нов реактор в Козлодуй и завъртане на консервираните мощности там.
цитирай
13. ok3223 - Паак глупости
01.12.2012 13:15
Стойнев, значи цаката е намерена.
Събуждаме старите реактори и строим нов в Козлодуй, и всичко е ок.
Ще ги събудиш на куков ден,чедо.
Не позволява ЕС-о.
След 8 год.,поради изчерпан ресурс, АЦ"Козлодуй" спира.
А само тя произвежда евтиния ток по 15-20 ст.за киловат.
От ВЕИ е по 80 ст., от ТЕЦ-те по 60ст.
Само руснаците могат да построят нов атомен реактор на площадката в Козлодуй, друг на тази площадка не може без тяхното съгласие -
лиценза е техен.
А и постройката на този реактор ще е на цена почти колкото постройката на АЦ"Белене", с двата реактора и двойно с по-голяма мощност.
ОСКЪПЯВАНЕТО Е САМО С ОКОЛО 1/3 в цената.
Това твърдят специалисти в бранша...
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!