Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5401127
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
03.10.2013 08:19 - 16 трилиона долара дълг
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 7599 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Правителството и институциите в САЩ не работят. Опозицията иска да свали Обама на всяка цена - дори на цената на нова Световна икономическа криза. Да припомним отново външния дълг на САЩ е 16 трилиона долара. Един трилион е 1000 милиарда..  
 


Тагове:   трилион,


Гласувай:
16



1. tikoev - Така, така. . . но се пита във въпроса ...
03.10.2013 10:53
Така, така...но се пита във въпроса кой ще ги плаща тези трилиони /вече са 17/...и май няма да са щатите, а световният плебс.
цитирай
2. olympic - Парите
03.10.2013 11:04
много отдавна нямат значение. Войните се водят за ресурси..
цитирай
3. tikoev - много отдавна нямат значение. В...
03.10.2013 11:22
olympic написа:
много отдавна нямат значение. Войните се водят за ресурси..

Именно... затова Афганистан потрива доволно ръце за 8 милиардният /в долари/ скрап който ще сътвори US армията защото няма пари да си изтегли техниката и ще я нареже...:)))) Господи, колко чуден свят си сътворил! :)
цитирай
4. danailvdimitrov - а има финансови наблюдатели които твърдят, че официалната цифра от 16 трлн.$...
03.10.2013 13:19
леко е сбъркана и всъщност цифрите трябва да разменят местата си.

||Още по забавно става когато се направи справка със състоянието на дълга на т.н."велики" европейски икономики- ще бъдете очудени от резултатите.

Така, че гледаме какво става в Унгария и Исландия- момчетата там се осъзнаха и изгониха всички "финансови" съветници и институции и си стъпват на краката, преди доминото да се развали...
цитирай
5. vmir - Ужасно харесвам
03.10.2013 16:57
илюстративния начин на изразяване на американците и количествените съпоставки и пропорции, на които базират твърденията си. Филмчето е чудесна илюстрация в тази насока.

Ние дори не се опитваме да бъдем аргументирани, а вместо с пропорции, товарим твърденията си с емоции (често породени от неизвестна за слушателите ни мотивация), лъжи, ругатни, недоволства, а за замазване на несъответствията, сътворяваме необходимите за целта клевети. И как да е другояче, след като и до днес търпим лъжите за мощта на социалистическата икономика, възможни благодарение на това, че огромната част от данните за нея са все още държавна тайна. И как да е другояче, след като в Русия всички данни за икономиката на Соцлагера и СССР все още са държавна тайна? Остава да се радваме, че поне американците не са засекретили своите и ни ги показват, за да има на какво да цъкаме и да се дзверим.

Ето защо, след целия този кошмарен 24 годишен преход, последното нещо, което днес ни интересува е, как са се променили дяловете на храната и облеклото като част от приходите ни. Да обясним защо днес техните дялове са значително по-ниски, отколкото при комунизма, дори не се и опитваме, вероятно защото от опит знаем как ще се нахвърлят като побеснели кучета отгоре ни охранителите на общественото мнение, служещи на поръчковата партийна пропаганда. Още по-малко ни интересува какъв е бил делът на държавният ни дълг към БВП и защо при по-голямата му тежест от тази на САЩ в момента, днес от най-задлъжнели, се превърнахме в едни от най-малките длъжници. Може би, защото от опит знаем, че охранителите на общественото мнение ще ни засипят с планини от лъжи, за да ни отвлекат от темата и да скрият фактите в наша полза, за да не разберем причините за тях, без да ги е грижа, че така ще се лутаме слепешком много по-продължително и мъчително.
цитирай
6. theeconomist - фмире, глупако, ти ли коментираш .......?
03.10.2013 18:59
Виж се:

" vmir - 2. kordon,
01.10 20:13

Дългът на САЩ наистина е колосален, това непрекъснато се повтаря от всички, но малцина добавят, че БВП на САЩ е толкова колосален, колкото и дългът им. Също така, много рядко се споменава, че от тези почти 16 милиарда дълг, вътрешния, ако не ме лъже паметта, е около 2/3. "

Ти ли дето не правиш разлика между трилион и милиард?

Вместо да благодариш, че човека ти го е онагледил, като за папуас....:-)))
цитирай
7. rvmarkov - Нека все пак се образоваме...
03.10.2013 19:07
$16 трилиона т.нар. правителствен "дълг" = "$16 трилиона спестено финансово богатство на неправителствения сектор (американски домашен + международен) в долари.

Този материал няма да го намерите на много места:

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/07/mmt-harvard-international-review-bill.html
цитирай
8. vmir - 6. theeconomist,
03.10.2013 19:31
theeconomist написа:
Виж се:

" vmir - 2. kordon,
01.10 20:13

Дългът на САЩ наистина е колосален, това непрекъснато се повтаря от всички, но малцина добавят, че БВП на САЩ е толкова колосален, колкото и дългът им. Също така, много рядко се споменава, че от тези почти 16 милиарда дълг, вътрешния, ако не ме лъже паметта, е около 2/3. "

Ти ли дето не правиш разлика между трилион и милиард?

Вместо да благодариш, че човека ти го е онагледил, като за папуас....:-)))


Интелигентният и компетентен човек пише така, че и да допусне грешка от разсеяност, средноинтелигентният читател да забележи неволната грешка. Колкото и подобни ориентири да са включени в текста, глупака няма шанс да ги свърже с неволната грешка, и да участва адекватно в обсъждането. Става точно обратното - глупакът се препъва и в най-очевадната случайна грешка, и за да срие некадърността си да участва в разискването, набеждава сгрешилия в собствената си глупост, колкото и пъти да му бъде повторено, че грешката е била неволна.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!