Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5401447
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
04.05.2011 22:01 - Най-добрия хостинг план в България?
Автор: stoineff Категория: Технологии   
Прочетен: 7783 Коментари: 5 Гласове:
77

Последна промяна: 05.12.2011 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Как да избера най – добрия хост план за сайта си?


 image

        Чули сте, че ви трябва хост, но не ви е ясно още какво точно е това. Най – елементарното обяснение е, че това са много мощни машини, компютри, сървъри, както искате ги наречете, на които се съхранява информацията от вашия сайт. Фирмите, които се занимават с инсталирането и поддръжката на тези сървъри се наричат хостинг компании.  В зависимост от нуждите, големината и най – вече трафика на сайта ви трябва да определите хостинг плана си. Как да изберете най – добрия хостинг план? Ето ви  някои неща за които трябва да питате хостинг компанията:

 

   1. Бързина на достъп на хостинга  + висока надеждност

     За бързината е ясно трябва да зарежда от всяка точка на света страницата бързо.  Надеждността  - на народен език това е времето в което хоста гарантирано работи. Гледайте внимателно за уеб хостинг провайдер с ъптайм над 99.6 % или повече. Добре е и да бъде има някакъв вид обезщетение при положение, че хостинг провайдъра не си изпълнява указаните проценти в договора.


  2. Трафик! Какво е това?!

Трафикът представлява  количеството информация трансферирани от вашият сайт към посетилите, когато някой разглежда съдържанието му. Основно от посещенията зависи размера на трафика на сайта ви, но ако сте си свършили добре работата месечният трафик ще бъде над 4 гигабайта.

3. Техническа поддръжка

Хостинг компанията ви трябва да предлага 24часов 7 дни в седмицата поддръжка.  Това е много важно. Нещата винаги може да се объркат и точно помощ от персонала на уеб хостинг компанията ще ви бъде нужен.  За това, когато видите оферта, в която пише, че поддръжката е двадесет и четири часа седем дни седмично – тествайте ги. Изпратете съобщение в 02.00 през нощта, проверете в чата на живо колко бързо отговарят. Не се доверявайте на сляпо.

4. Дали хостингът поддържа SSL, Shopping Cart
Ако планирате да правите бизнес от вашият сайт, погледнете дали хостинг компанията предлага тези екстри. В повечето случаи тези екстри изискват по-скъпи хостинг планове. Определено бихте се нуждаели от SSL ако смятате да се извършват разплащания с кредитни карти в вашият сайт.

5. Задължително проучете процесорното време в минута, което разрешава при вашия тарифен план.

 





Гласувай:
77



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hronology - Поздравления!
04.05.2011 22:33
Изключително ценен пост.
цитирай
2. stoineff - hronology
05.05.2011 09:32
Надявам се да съм помогнал.
цитирай
3. balkanec - За безплатния хост
05.05.2011 16:34
За лични и други сайтове, които не са фирмени и не са за бизнес:
Доволен бях от хит.бг
Оказа се обаче, че трудно се отваря от чужбина. Проблема не е в хит.бг - те осигуряват каквото трябва, за да се виждат сайтовете от чужбина. Проблема е, че западняците блокират нашите сайтове в техните страни.

Минах на Народ.ру - тях не смеят да ги блокират.
цитирай
4. stoineff - Безплатния хост
05.05.2011 17:11
и на blog.bg e много добър :)
цитирай
5. priqtel73 - :)
24.09.2011 19:39
Поздравления и ти Благодаря за полезната информация :)
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!