Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5381577
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
16.08.2010 13:44 - Живот на вересия!
Автор: stoineff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14761 Коментари: 58 Гласове:
38

Последна промяна: 16.08.2010 13:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Чудя се дали е тъжно, дали има поука, дали означава нещо, дали има смисъл, дали реалността в България има общо. Чета, обидни епитети за циганите, турците, и нас българите. Чета обиди за България, за правителствата досега и сега и за това как никой не мисли за мен в тая държава. Чета за това колко сме тъпи, бедни, безкултурни, заринати в боклук и мизерия. Чета за това как със същия труд, който полагм тук в САЩ, или Англия, Канада, или Швейцария ще имам добър стандарт на живот, няма да мисля за сметки, за ток, за вода, за парно и телефон. Няма да мисля за това с какво да нахраня детето, как да помоля за вересия в магазина докато дойде аванса.  Няма да мисля... Е, въобще ли няма да мисля?!

Спирам да чета тия глупости. Ще разгледам. Виждам изобразена България като кенеф. Виждам цигането, което диша лепило. Виждам отчаян комшията мъртво пиян паданал между етежите с разбита глава. Виждам отчаяние в човека, който трябва да промени статуквото! Виждам как казваш: „ Брато, бегай от тука, ходи в чужбина! Комунистите осраха държавата и сега продължават да го правят, крадат, рушат, убиват мечти. Тая битка не е моя. ВЕЧЕ НЕ Е!”

Виждам, че си слаб пич! Затова се махай от България! Достатъчно цървулщина има за да те понасям и тебе! Оставам тук, ще живея на вересия, ти се разкарай! Борбата е лична, с живота, с ценностите и идеалите ми! Оставам тук, ще живея достойно, ще карам кола произведена миналия век, но ще ЖИВЕЯ, ще продължавам да МИСЛЯ!

И още нещо имам за теб „брат” – не ми пука какво мислиш, най – вероятно си поредния неудачник, който ще бере къпини в Англия или ще подмиваш византийските бабички. Започвам да ставам вулгарен затова спирам.

Само последно да кажа...

Не са ти виновни нито комунистите, нито фашистите, нито турците, нито циганите, нито „Бат Бойко”, нито Жан, нито Пешо, нито Първанката, нито Ваньо Цигането и Вальо Топлото. Те са част от това, което с дела и думи ние създаваме. Те са Франкенщайн създаден от мен и теб „брат”. Замислихме го когато даде рушвет на катаджията да не ти пише акт за превишена скорост. Заченахме го когато не си плати здравните осигуровки. Роди се по – избори, но тогава ти беше пиян и не помниш за кого си гласувал... сега бягаш не била твоя  „битка”. 

Аз помня. Затова казвам „махай се” без теб  и паразитите, като теб България ще е по – добра, по- красива, по - силна! Аз ще вложа всичко от себе си тук, където са сърцето и духа ми – това е моят живот, моята мисия, моята цел!

 

                         




Тагове:   България,   народ,


Гласувай:
40



1. stoineff - Леле...
16.08.2010 13:50
Станал съм по - злобен!
цитирай
2. stoineff - ама си много прав. От болка. Не искам ...
16.08.2010 14:07
shtrakalka написа:
ама си много прав.

От болка. Не искам да съм прав!
цитирай
3. анонимен - Неудачниците
16.08.2010 14:10
си намират оправдания да останат в България. Осават цигани и глупаци!
цитирай
4. stoineff - анонимните
16.08.2010 14:12
До всички АНОНИМНИ. Представяйте се или си дръжте мнението за себе си! Смешно е да имаш позиция и да си анонимен!
цитирай
5. stoineff - 6. shtrakalka
16.08.2010 14:28
За какво ни е тая бълвоч? Нали искаме да направиме нещо разумно, креативно да се отлепиме от дъното. Поне за децата ни да има основи, върху които да градят България!
цитирай
6. dorichela - Стойнев,
16.08.2010 14:50
донякъде си прав, но не се ли ядосваш когато си недооценяван тук? Когато, за да започнеш свястна работа трябва да имаш солиден гръб? Или поне рамо...
Вярно, че повечето хора сами дават рушвети, а после реват. Но ако са някъде в чужбина, няма и да си помислят да го направят, защото знаят какво следва. Има много + и - на цялата ситуация, но просто на някои хора им писва да се борят с простащината и избират да са чужденци някъде там, отколкото в собствената си държава.
П.П. Съвсем неиронично те поздравявам за позицията ти и затова, че все още имаш сили и желание да се бориш и да промениш нещо тук.
цитирай
7. stoineff - dorichela
16.08.2010 14:59
Да, ядосвам се, че не оценяват труда ми! Ако обаче не се бориме това да се промени, то няма да се промени. Бягството не е решение.
П.П. Благодаря, искрено! Надявам се да не съм сам, в желанието си да променя България!
цитирай
8. анонимен - Популизъм
16.08.2010 15:07
Смешно е да се мисли, че нещата могат да се променят. България няма аристокрация, няма политически елит, няма бъдеще - темата е приключена...
цитирай
9. stoineff - анонимен - Популизъм
16.08.2010 15:45
Към скептиците имам няколко въпроса: " Как ще решиме проблемите на Родината? Къде искате да живеят децата ви? Как искате да живеят там? Какви сте по народност?"
цитирай
10. анонимен - Супер!
16.08.2010 17:16
Супер!
цитирай
11. анонимен - Поздрав Стойнев
16.08.2010 17:17
Хареса ми гледната точка.
цитирай
12. stoineff - 11, 12
16.08.2010 18:09
Мерси!
цитирай
13. andrei - Ала бализми,
16.08.2010 19:14
без нищо съществено.Дай да плюйнем хората,които напуснаха страната от "много голямата хубост",която им предложиха новоизпечените работодатели/бивши и настоящи милиционеро- комунисти/.Щял си да се бориш тук в България.Кажи ни поне , срещу кого,как и за какво?Видно е че ти липсва ресурс,с който да се състезаваш извън България,та затова каканижеш и плюваш глупости по достойни българиски момчета и момичета,които имаха куража да тръгнат в неизвестното,само и само да припечелят,за да спасят от мизерията родителите си и своите семейства.Ако ти е доскучало-заеми се с нещо по-полезно,вместо да хулиш хора,които дори не познаваш.
цитирай
14. stoineff - andrei
16.08.2010 19:38
Точно тия като тебе плюя, защото имам семейство в България, което храня с труда си тук. Боря се за това тези "достойни момчета и момичета" да докажат тук това което могат, а не в Гърция примерно. Боря срещу тия като теб, които се предават при всяка трудност и не отстояват позициите и рода си. Боря се срещу вечно мрънкащите и оплакващите се от системата. Истината е, че в Бългалия има повече възможности за кадърните да успеят, по -трудно е но е по - сладко.
За ресурса, който притежавам смятам ,че не ти си тоя който може да го прецени!
цитирай
15. andrei - Когато ти прочетат писаниците,
16.08.2010 19:55
ясно се вижда какъв ти е ресурса.Оценката,сам си си я определил в написаното дотук...В блога спазваме учтивата форма на обръщение/ВИЕ/,а не" ти" и "тебе".Блога,трябва да знаеш не е плювалник за неграмотни драскачи,а място за среща между съмишленици и приятели.Съветът ми е да не влизаш в моят блог,иначе си драскай колкото душа ти иска...
цитирай
16. injir - Ако си намерил начин наистина да ...
16.08.2010 19:59
Ако си намерил начин наистина да развиваш своите умения и кадърност - продължавай! Много го правят. Но и много намират своето място другаде, където се чувстват оценени - веднага, сега, на момента. Просто всеки търси този момент. Защото животът е кратък.
цитирай
17. stoineff - Щял си да се бориш тук в България. ...
16.08.2010 21:40
andrei написа:
Щял си да се бориш тук в България.Кажи ни поне , срещу кого,как и за какво?Видно е че ти липсва ресурс,с който да се състезаваш извън България,та затова каканижеш и плюваш глупости по достойни българиски момчета и момичета,които

Пиша на Вие на хора, които уважавам и се обръщат така към мен. Щом фамилиярничиш значи не си достатъчно последователен да спазваш дори собствените си съвети. И не ставай смешен ще влизам където и когато поискам!
цитирай
18. анонимен - Да живее България!
16.08.2010 22:52
Нашата страна е историчиски онеправдана. От 1878 г. досега трудно би било да прасъществува интелегенция, аристокрация и класово различие. За съжаление робското и пораженческо мислене продължават да са родна черта. Вярвайте повече в себе си!
цитирай
19. stoineff - 18. injir
16.08.2010 22:59
Няма начин да няма начин. Искам да подчертая отново, че винагии имаш право на свободен избор! Ако ти се наложи да работиш в чужбина да бъдеш горда с името , народността и способностите си! И да животът е кратък!
цитирай
20. анонимен - Безмислен е спора, има хора които ...
16.08.2010 23:27
Безмислен е спора, има хора които успяват навсякъде и такива ,които са паразити в обществото на всякъде!
цитирай
21. semtomovi - Патоса е малко от Рецитал на Чавдарчетата по случай Трети март
17.08.2010 01:34
С риск да си навлека антипатии само искам да каже, че не е важно къде сте стационирани. А какво вършите за страната си. В БГ има останали много чалгаджии, които само си броят мръвките и мацките и хич не им пука нито за БГ нито за световната политика. В емигрантство съм срещала прекрасни по-българи от най-българите. Тъй че... адресът сам по себе си не означава нищо.
цитирай
22. osi4kata - може и да си прав :)
17.08.2010 01:34
всеки си има своята истина.

А България е Рай. Нашият рай и всеки, който я оплюва е нещастник.
цитирай
23. kapito - и аз да се набъркам в ...
17.08.2010 05:22
семтомови, абсолютно подкрепям.
15-я коментар на андей също
"вероятно си поредния неудачник, който ще бере къпини в Англия или ще подмиваш византийските бабички. Започвам да ставам вулгарен затова спирам." -Да, наистина ставаш вулгарен. Не вярвам да има някой, който умира да бере къпини в Англия или да подмива византийски бабички. По-скоро има такива, които пред избора да се убиват от работа в чужбина или да се оплакват от нямане на работа в Бг избират второто.
"Заченахме го когато не си плати здравните осигуровки. " -някой заминаха и заради това, да могат да платят здравните осигуровки на семейството си, на родителите си и на семействата на децата си.
"Затова казвам „махай се” без теб и паразитите, като теб..." -та в края на краищата искам да разбера кой е по-голям паразит за България - този, който изпраща резултата от къпините и византийските бабички , наливайки ги в една грешна икономика или този , който стои в България и ги критикува, и в същото време съзнателно гласува за виновните за състоянието на страната ?
цитирай
24. анонимен - Идиотите никога няма да измрат!
17.08.2010 05:40
Идиотите никога няма да измрат! Идиотите, които смятат, че В САЩ и Западна Европа няма сметки за ток, за вода, за парно и телефон.

За разлика от данъчния рай България, там данъците стигат до 53 %. Следват парите за наем, които са между 500 и 1000 евро (долара). И за живот ти остават 300 до 500 евро (долара).

Но и това не е вярно. Защото билетът до работното ти място струва 2 евро. И още толкова за връщане.

Какво излиза? Излиза, че трябва да си кръгъл идиот, за да вярваш, че в САЩ или в западна Европа стандартът е висок и че там се живее добре. Най- добре се живее в България, но само ако си знаещ, можещ, смел и трудолюбив човек.
цитирай
25. анонимен - Оставам тук, ще живея на вересия, ти се разкарай!
17.08.2010 05:47
Вече съм го направил ;)))
цитирай
26. анонимен - Аз съм анонимен и има позиция и достойнство като всички останали!
17.08.2010 05:50
stoineff написа:
До всички АНОНИМНИ. Представяйте се или си дръжте мнението за себе си! Смешно е да имаш позиция и да си анонимен!


Може ли кухата ти българска тиква да го проумее???
цитирай
27. анонимен - Прекалено глупав си за да влизам в дилема с теб! Чаос ;)
17.08.2010 05:52
stoineff написа:
Поне за децата ни да има основи, върху които да градят България!


Така казваше майка ми и баба ми... вероятно и нейната майка...
цитирай
28. eien - Защо "поне за децата ни"? А за нас?
17.08.2010 05:52
Нас, кучета ни яли, така ли?
цитирай
29. анонимен - Живей където искаш,
17.08.2010 05:55
само не ме упреквай за моя избор, не се сещам да съм те упълномощавал!
цитирай
30. анонимен - чакай, че съм изпуснал за къпините и задниците.
17.08.2010 06:05
момче, срамна работа - няма.
важно е да ти плащат адекватно за нея, а понеже в бегето сте останали все професори - е, затова ще ви умрат гъзиците от глад.

бъзззззз
цитирай
31. stoineff - kapito
17.08.2010 06:30
Работете, но не плюйте България. Да вулгарен съм за да засегна проблема. Да никой не умира да бере къпини в Англия. На тези, които се засягат от поста ми ще кажа: "Вероятно има истина в моите думи. Вероятно се засягате защото виждате вашата личност в някой от героите ми."
цитирай
32. stoineff - С риск да си навлека антипатии само ...
17.08.2010 06:34
semtomovi написа:
С риск да си навлека антипатии само искам.....

В поста си говоря За поределена група от хора. Разбира се, че има достойни българи навсякъде по света, които се гордеят с името си. И такива в България, които плюят безпир и са вечно недоволни.
цитирай
33. stoineff - Нас, кучета ни яли, така ли? Ако ...
17.08.2010 06:36
eien написа:
Нас, кучета ни яли, така ли?

Ако не успееме да я вдигнеме на крака ние да живееме добре - " поне децата ни"
да могат.
цитирай
34. stoineff - Поне за децата ни да има основи, в...
17.08.2010 06:38
анонимен написа:
stoineff написа:
Поне за децата ни да има основи, върху които да градят България!


Така казваше майка ми и баба ми... вероятно и нейната майка...
Разбирам те ...
цитирай
35. stoineff - За тези които се засягат от постовете ми!
17.08.2010 13:30
http://stoineff.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/08/17/.592387
цитирай
36. razkazvachka - Браво, човече!
17.08.2010 16:21
Всичко ни е от акъла и от мързела!:)))
цитирай
37. stoineff - razkazvachka
17.08.2010 20:53
Но, има надежда нали?
цитирай
38. анонимен - България
17.08.2010 22:25
Противоречиво и многозначно!
цитирай
39. kapito - Работете, но не плюйте България. Да ...
17.08.2010 23:47
stoineff написа:
Работете, но не плюйте България. Да вулгарен съм за да засегна проблема. Да никой не умира да бере къпини в Англия. На тези, които се засягат от поста ми ще кажа: "Вероятно има истина в моите думи. Вероятно се засягате защото виждате вашата личност в някой от героите ми."

1. Тези с къпините и бабичките правилно наричаш герои. Одобрявам.
2. Не знам досега някой герой да се засяга, защото е герой.
3. Единственото, от което може да им стане кофти на героите, е това, че си ги описал ти.
4 Има истина в думите ти, да. Ето я >"Оставам тук, ще живея на вересия..", вследствие на което > "България ще е по – добра, по- красива, по - силна! "
и 5. Когато някой прави анализ , преди да постне резултатите си, се подготвя добре.
цитирай
40. kapito - забравих
17.08.2010 23:50
да отбележа , че не съм прочела плюнки от никой, който е извън България (може да съм пропуснала, но едва ли), но твоите (плюнки, бел.а) хвърчат на всички страни, добре, че се отдръпнах навреме от монитора :))))))))))
цитирай
41. stoineff - kapito
18.08.2010 15:54
Много буквализираш написаното от мен. Не смятам, че е необходимо разяснение.
Успехи в писането :)
цитирай
42. panazea - Разбрах!
18.08.2010 17:18
Привет на Последните мохикани!
цитирай
43. fururegirl - Българите плюем България, опла...
18.08.2010 17:23
Българите плюем България, оплаквамесе от управлението, безработицата и мизерните условия на труд ако имаш касмета и търпението да си намериш такава (естествено трябва първо да си потърсиш рабода, защото тя няма сама да те потърси, макар че много хора си мислят, работата сама ще почука на вратата им). След това, разбира се много от нас намират решение на проблемите си извън родината и заминават. Следва нусталгия, която те тегли насам, НО това се случва ако има кой да те чака тук на родна земя. Вслучай на отсъствие на това условие много от заминалите просто ненамират основна, за тяхното оцеляване, причина да се завърнат тук.
Аз неискам да напускам България, но ако се наложи ще го направя без много много да се замислям. Вече почти никой не мисли за родината или бащиното огнище, заклети родолюбци са онези, които са уредили до някаква степен живота си тук и несигурното пребиваване в друга даржава неим изнася, но за тези, за които почвата е нестабилна и тук и там, някой избират да рискуват там, в чужбина.
цитирай
44. stoineff - panazea, fururegirl
18.08.2010 17:36
Няма, кой да промени статуквото ако не ние. Когато затвориш очи, проблемът остава, просто вече не го виждаш. :))))
цитирай
45. panazea - Когато пуснах постинга за последните Мохикани
18.08.2010 17:38
малко хора ме разбраха!
http://panazea.blog.bg/technology/2010/06/17/poslednite-mohikani.563116
Защо мислиш , че ние над 55 годишни сме в блога?
Това е сборното място на СВОБОДНИЯ БЪЛГАРСКИ ДУХ
Привет , боецо!
цитирай
46. solinvictus - ми аз съм един такъв дет се е махнал, ...
22.08.2010 18:50
ми аз съм един такъв дет се е махнал,дет Ви пречи да се развивате и дет сме в устата на разни комплексари, които не могат да напраят нищо нито в България нито в Чужбина.Това е пролетарско мислене от времето на социнтерна предава се по права линия.

Нищо ново под слънцето!
Преди пречеха "империалистите" сега гадните емигранти и "предатели"
цитирай
47. stoinev - До всички...
28.08.2010 01:53
МИШКИТЕ първи напускат потъващия кораб...
АЗ ОСТАВАМ ТУК,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ ,ЗАЩОТО СЪМ СЕ КЛЕЛ ВЪВ ВЯРНОСТ НА МОЯТА РОДИНА ( ...и ако се наложи да дам живота си за нея ЗАКЛЕХ СЕ ) ,ЗАЩОТО АЗ СЪМ БЪЛГАРИН.
цитирай
48. marystaneva - Поздравявам те за позицията!
29.08.2010 05:45
Аз не упреквам имигрантите. Така са решили, така са направили. В крайна сметка един живее, за да яде, а друг яде, за да живее. Понякога - и на вересия. Радвам се че все още има хора, които мислят повече за бъдещето на страната, отколкото за собственото си настояще. Трудно е, но си струва! Заради България.
Дано има повече хора като теб, които имат вяра и идеали. Искам да те поздравя с една песен: http://www.youtube.com/watch?v=MCBaCrICuEw
цитирай
49. stoineff - marystaneva
29.08.2010 09:02
Благодаря, виждам, че ма смисъл да се бориме за България!
цитирай
50. marystaneva - Винаги има смисъл!
29.08.2010 16:11
:)
цитирай
51. vmir - Начинанията се увенчават с успех не благодарение на онези, които смятат, че са безсмислени,
30.08.2010 08:35
а на хората, които ги приемат за своя съдба.

Просташко е да си напуснал страната си и да плюеш хората, които искат и вярват, че могат да я променят. Просташко е да ги упрекваш, че възразяват срещу такава простотия. Да ги поучаваш, че нямало как да стане. Най-хубавото на емиграцията е, че ни отървава от подобни простаци. Дори само заради това, си заслужава човек да понася останалите простотии тук, защото и простотията човешка на някои няма равна на себе си.

Като изключим простащината на някои емигранти, няма лошо човек да поогледа и уредените държави, да не забравяме, че и Ботев, и Евлоги и Христо Георгиеви са били емигранти, но определено не са били от емигрантите - простаци, смисъла на живота на които е бил да "избягат". Не може бегълци да съдят оставащите. Освен ако освен простаци, не са и извратеняци.
цитирай
52. marystaneva - Днешните не са емигранти /политически/.
30.08.2010 14:03
Те са имигранти /икономически/. Не ги упреквам, стига да не плюят по Родината, която ги е направила това, което са.
цитирай
53. vmir - 54. marystaneva,
30.08.2010 16:21
marystaneva написа:
Те са имигранти /икономически/. Не ги упреквам, стига да не плюят по Родината, която ги е направила това, което са.


Всеки нормален човек навсякаде по света знае, че който плюе по родината си, няма да се поколебае да плюе и по него, ако изпадне в беда. Затова не обичам плювачите и се радвам, когато такива хора без достойнство си намерят друга родина. Представата им за достойнство и лична ценност, измерена с размера на надницата, е мярка за меркантилност, която изключва използването на парите за заслужаващи уважение цели. Затова са и убийствено скучни с хвалбите си. Има обаче и ситуации, в които човек тук не разполага с възможности да реализира добрите си намерения, но тези случаи са различни от първите.
цитирай
54. stoineff - vmir ,marystaneva,
30.08.2010 16:27
Видно е, че ние може да промениме България! Просто трябва да си повярваме и да не се примиряваме със статуквото и да изтъкнеме повече положителни страни на България! Тя има такива - нека ги цениме достойно!
цитирай
55. kapito - Дойдохме си на думата.
30.08.2010 18:31
Не могат да се слагат под един знаменател всички емигранти после да им се прави НОК (най-малко общо кратно) !
цитирай
56. stoineff - kapito
31.08.2010 21:32
Не мога да кажа на никой, как да разбира прочетеното. Никъде в поста не казвам, че всички които напускат България са предатели, нито че всички, които остават са родолюбци и съвестни граждани!
цитирай
57. анонимен - Тук съм. Работя и се боря. И се грижа ...
03.09.2010 01:27
Тук съм. Работя и се боря. И се грижа за семейството си. Имам приятели навън, които не съм ги виждал от 20 години. И са ми все още приятели. А България ще я променим. Без значение дали сме тук или някъде си. Ще я променим тези, които искаме, без значение къде сме. Свалям ти шапка за този постинг. И не си злобен. Истински си...
цитирай
58. stoineff - thegreatcollection
03.09.2010 22:38
Надявам се да успееме!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!