Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5381405
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
11.08.2011 16:01 - Камаран заяви, че не е изключена намеса от военните при възобновяване на бунтонете в страната
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 8920 Коментари: 11 Гласове:
40

Последна промяна: 11.08.2011 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
AP Photo

 Лондон, 11 август. Засилено полицейско присъствие в Лондон ще се запази до края на седмицата, въпреки края на бунтовете. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън, днес на извънредно заседание на парламента. Според ръководителя на правителството, полицейските сили, които са по улиците на британската столица, ще останат минимум 16 хиляди през уикенда.

Дейвид Камерън заяви, че правителството няма намерение да използва военни части да се запази спокойствието в градовете. От Скотланд Ярд заявиха, че запазването на мира по улиците е приоритет и задължение на полицията. Въпреки това, в случай че бунтовете и грабежите се повторят в бъдеще премиера не  изключва възможността за участието на военните.

"Ние няма да позволим да бъде насаден климат на страх по нашите улици" - обеща в речта си, пред британското правителство. За да се организира сигурността по улиците са мобилизирани полицейски части от  Англия, Уелс и Шотландия.

Министър-председателя на Великобритания увери, че всички хора, чието имущество е засегнато от вълненията, ще  получи обезщетение от държавата.

В речта си пред Европейския парламент, Дейвид Камерън назова последния брой на задържаните лица, заподозрени в участие в размириците: броят им е 1200.

Източник Итар Тасс




Гласувай:
40



1. virtu - Задават ли си въпроса :
11.08.2011 16:57
Защо половин милион излязоха на улицата? Защо тези млади мъже са разлютени?
Каква е разликата между Лондон и арабският свят ? Или арабските диктатори са много лоши , пък английската коалиция е върха на сладоледа !

Ноември 2010 г. - Студентски бунтове, Лондон
Новото коалиционно правителство на консерватори и либералдемократи обяви серия от съкращения на разходите в сферата на висшето образование и вдигна тавана на университетските такси за обучение. Студенти от цяла Великобритания се стекоха в Лондон за планирана мирна демонстрация. Протестът прерасна в насилие, когато малка група протестиращи нападна централата на Консервативната партия, изпочупи прозорците на сградата, нанесе щети на вътрешността й и хвърли пожарогасител от покрива.
цитирай
2. анонимен - не ми стана ясен, смисълът на постинга?
11.08.2011 17:03
смяташ ли, че тук в блога, е гето на дебили, като ония в Албиона, та трябва Ти да ги информираш, какво става там?!
цитирай
3. nicodima - 1. virtu
11.08.2011 20:38
Позволи ми да те поправя - това не са сърдити млади хора. Това са вандали, необразовани и безработни, живеещи от социални помощи. Те не знаят какво искат, те нямат идея какво трябва да стане, какво трябва да се промени. Полицията убила един от тях и те вече са готови да грабят и разбиват домовете на тези, от чиито данъци се хранят. Друга форма за протест не им е известна, защото са израстнали с насилието в домовете си и пренасят насилието на улицата.
Това, което цитираш няма нищо общо с днешните събития...
цитирай
4. virtu - Нека да поразсъждаваме по-надълбоко.
12.08.2011 11:30
Защо толкова много хора , родени в Англия са останали извън обществото?
Защо не са учили в скъпи колежи , защо нищо не могат да правят , защо няма бъдеще за тях и правителството иска да ги изгони от Англия?
Ето това ми е интересно. Може да има 1000 разбойници , но тези 500 000 , всичките ли са мародери ?
Защо прословутото толерантно общество не можа да социализира такава голяма част от своите граждани?
Може би парите свършиха и томитата решиха да приберат тези свои граждани на топло?
цитирай
5. nicodima - Ами поживей в Англия или прочети нещичко за системата им за социално подпомагане и ще си наясно...
14.08.2011 20:06
Простотията се възпроизвежда многократно, това важи и за нашата географска ширина... Но е несериозно да се говори така, трябва да се потърси кой и позволява... Очевидно - законите в Англия... Които отпускат помощи и детски надбавки на всякакви паразити, независимо от раса, пол и образование. Тук изобщо не става въпрос за сегрегация, просто тези хора започват да искат повече, без да са дали нещо за обществото, а не възнамеряват и да дават...
цитирай
6. анонимен - това скоро няма да свърши
15.08.2011 16:42
протести предстоят във всички страни от Евро съюза, вандалщини също.
цитирай
7. анонимен - nacaloto na promenite e postaveno
16.08.2011 17:30
po princip vsicko v sveta se promenia,evoluira..jalko za postmodernia sviat.toi ne predlaga novi idei,novi resenia...spria s reformite.kapitalizmat e stapisan,obarkan,kato v nacaloto na 90 prisvoi levi lozungi i populistki idei..stigna do 2011 i blokira.istinata e ce bez novi idei bez novi celi ne mojem da napravim dori edna kracka.a nai-losoto e za kapitalistite ce tehniatbog edinstvenno sa parite,no ne i mladite hora,bezrabotnite.da,hubavo e bez razni ideologii,no dokade.nujdata ot nov tip ideologia osnovavasta se na nujdite na horata za edin normalen jivot e vse po-osezaema...vse pak covecestvoto prekraci 21 vek-vekat na samosaznanieto,poneje mozakat e dostignal nai-visoko nivo na razvitieto si.sega bez diktatura,bez razni silovi resenia vseki sam ste nameri nai-dobrata formula za normalen jivot-da jivees spored potrebnostite si...da vzemes tolkova kolkoto ti trebva...
цитирай
8. анонимен - Нострадамус
29.09.2011 16:40
Социализмът си отиде сега е ред и на шибания капитализъм,система която превръща хората във зверове.
цитирай
9. анонимен - анонимен
01.10.2011 16:26
Напрежението е от вътрешността на земята, ще дойде края на мъките, ще умрат най-богатите - това са казали гадателите. А за бедните - не се знае.
цитирай
10. анонимен - В АНГЛИЯ СТАВА СЪЩОТО КОЕТО И В БЪ...
01.10.2011 19:56
В АНГЛИЯ СТАВА СЪЩОТО КОЕТО И В БЪЛГАРИЯ! ОБАЧЕ ТАМ БУЙСТВАНЕТО И БЕСНЕЕНЕТО НЕ СЕ ТОЛЕРИРА. И ЗА ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ СЕ ЛЕЖИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ! Там има ефективна съдебна система,която си върши работата и принуждава всеки да спазва законите гласувани от парламента. Във Великобритания не се толерира расизма и раздухването на етническа омраза. Както правят някои наши партии и тъмни криминални групировки. В една Германия за такова насъскване следва незабавно съд и затвор. А Конституционният съд в Карлсруе е забранил досега много екстремистки партии и групировки. Сайтове и медии подстрекаващи към омраза трябва да бъдат закривани от министъра на правосъдието, на МВР или от председателя на Върховния съд. Не може едни криминални престъпници да разпалват пожари в страната ни,а ние да се спотайваме и се хилим на "геройствата" им. Държава ли сме или африкански бантустан?
цитирай
11. анонимен - Нострадамусе! Дори пророчицата ...
01.10.2011 20:05
Нострадамусе! Дори пророчицата Ванга беше 1000 пъти по-добра в предвижданията от теб. Социализмът си отиде! И това означава,че остава само капитализмът! Това е системата по която ще живеем в близките 100-200 години! Друга политическа и икономическа система няма да има!
Това,че хората събориха социализма,означава на практика,че те са за капитализма. И го намират за най-добрата система,както казваше Уинстън Чърчил.
Защото,ако социализмът е бил по-добрата система,защо тогава хората се бунтуваха и го сринаха? Връщане назад вече няма! Хората сами избраха тая система и сега ще живеят според нея. Друго просто няма да има! Избийте си го от главата! Това са болни мисли!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!