Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5380782
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
23.11.2011 08:42 - Шейново взе поредна жертва
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 12646 Коментари: 22 Гласове:
41

Последна промяна: 25.07.2012 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Почина и бебето на родилката, чиито усложнения при раждането доведоха до смърт в столичната АГ "Шейново".

 "Софийската дирекция на полицията води разследване за убийство по непредпазливост за смъртта на 35-годишната родилка Надежда Узунова от София, съобщи БиТиВи.

Детето беше извадено с цезарово сечение, но със значителни мозъчни увреждания. Животът му се поддържаше на командно дишане
."





Въпросът ми е : "Колко жертви трябва да вземе една болница за да стане ясно, че лекарите не бива да търгуват повече със здравето ни"

Коментарът ми: Има нещо сбъркано в здравеопазването ни. И лекари и пациенти са поставени в сложната ситуация "купувач - търговец". С какво търгуваме и кой какво купува и продава?



Гласувай:
41



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hronology - Изродска държава:(
23.11.2011 12:46
Изродска държава:(
цитирай
2. stoineff - hronology
23.11.2011 13:06
Меко казано...
цитирай
3. irin4eto - .
23.11.2011 15:33
Ужас!
цитирай
4. violin - Тези глупаци
23.11.2011 15:46
не са ли чували за Хипократова клетва?
цитирай
5. анонимен - :(
23.11.2011 16:02
Трябва да се направи нещо, че скоро и рекорд ще запишат. Тъжен рекорд.
цитирай
6. violin - Само с приказки не става.
23.11.2011 16:45
анонимен написа:
Трябва да се направи нещо, че скоро и рекорд ще запишат. Тъжен рекорд.

Но май няма други варианти.
цитирай
7. gotzageraskov - България не е държава,
23.11.2011 16:50
hronology написа:
Изродска държава:(

а територия с население. А ако е само "Шейново" - с мед да го намажеш ( и в мравуняк да го сложиш)!
цитирай
8. demonwind - Хора, не плащайте
23.11.2011 16:53
нищо на здравната каса! Жена ми роди в Шейново през юни и мога с чисто сърце да кажа, че поне лекарите, при които бяхме - д-р Гагова и д-р Герджиков, са прекрасни хора и не НИ ИСКАХА И СТОТИНКА ПОД МАСАТА, въпреки, че жена ми е абсолютно неосигурена и си платихме всичко, придружено от съответнвите фактури. При това не съм казвал на никого преди жена ми да роди къде работя в чужбина - исках да ме смятат за прост емигрант, за да видя отношението им към нас. Хората бяха наистина страхотни! Направиха всички необходими изследвания, а когато дойде момента, събудих лекаря в 4 и половина сутринта. В 5 и половина вече ни чакаше в предродилно и стоя неотлъчно до жена ми през цялото време. Пак казвам, НЕ СМЕ ДАЛИ И СТОТИНКА. В същото време в Белгия лекаря, при който беше жена ми, отказвайки да ни даде резултатите от кръвните изследвания, искаше да я накара да й завират някаква игла в корема, за да вземат околоплодна течност (нещо изключително рисково за плода). Казах му да си гледа работата, след което той измисли куп простотии, на които също казах да си гледа работата. Стигна се дотам да ме заплашват с обвинение в немарливост. Тогава побеснях и им отговорих, че както съм си с всичките борчове, вземам си багажа и семейството и се прибирам в България, където нито имам валидна адресна регистрация, нито имоти на мое име (както и жена ми). Сиреч им казах в неправ текст да си ебат майките. Оттогава не ми казаха нищо, омекнаха като памучета, а жена ми роди успешно в България. Сега се радваме на едно здраво бебче (второто ни). Искрено съчувствам на близките на починалите родилка и бебче и не пожелавам никому да се случи. Но пак казвам - целия "келепир" от здравната каса е едни кирливи 470 лева клинична пътека на родилката. Ако искате всичко останало да е наред, ВСИЧКО се плаща. Поне на мен дадоха фактури. Държавата заслужава фалит! Честно казано по-добре някой шейх да ни купи, поне те ценят живота, защото имат достатъчно пари!
цитирай
9. violin - demonwind,
23.11.2011 17:10
може би просто си извадил късмет. Чукай на дърво!
цитирай
10. stoineff - demonwind
23.11.2011 17:26
Има доста хора в неравностойно положение, които също имат нужда от здравна и медицинска помощ. Не считам, че неплащането на здравни осигуровки ще реши проблемите. Важното е като се плащат да има определена прозрачност - 60% лични 30 % за социално слаби и болни 10 % за застрахователното дружество, което ги управлява. Като има конкуренция ще има разлика и в процентите. И когато жена ми отиде да ражда и казват в застраховката покрива 400 лв. останлите трябва да доплатите. Или застраховката покрива цялото ви лечение, защото сте внасяли едиколко си там... и имате право на еди що си. Хората, които нямат здравни застраховки след лечение, ако не докажат нисък социален статус, или заболяване, което им пречи да работят и се осигуряват - съдия изпълнител, затвор, запор и тн..
цитирай
11. demonwind - 9. violin
23.11.2011 17:49
Абе като чета какви ужасии стават, благодарен съм, че попаднах на хора. Всъщност ни ги препоръча жената на наш познат, чиято майка е клечка от НЗОК, а самият той работи в СПЕЦ-наза, май на това се дължи късмета ;)
цитирай
12. demonwind - 10. stoineff
23.11.2011 17:54
Много правилно - тогава ще има прозрачност и няма да се мрънка и да се искат пари под масата. Както е в Щатите - моя позната роди близнаци със секцио, застраховката й пое 50 000 долара (за толкова е застрахована), мъжът й тегли кредит от 25 000 за да доплати. Пито-платено. В Белгия например социалките плащат само по 50 цента за лекарство (независимо дали струва 1 или 100 евро), за лекар също тарифите са доста ниски. За сметка на това осигурените доплащат от джоба си 25 % от цената на даден медикамент, другото се поема от касата. За раждането също е така, освен ако нямаш допълнителна застраховка (както е и в България, племенницата ми роди в частна клиника без да плаща, защото допълнителната й застраховка го покриваше). И все пак, в днешно време ако решиш да ставаш лекар в България, трябва да го направиш с напълно чиста съвест, осъзнавайки, че рискуваш да получаваш колкото да не ти зарасне задника, докато се докажеш. Иначе тези, които се надавят на бързо изстрелване във висините, просто оскотяват и стават потенциални убийци. Като не им изнася - свят широк, не е задължително да са лекари, и от хамали и бояджии има нужда ;)
цитирай
13. futbolist - Като начало можем да запалим свещ, а ...
23.11.2011 18:32
Като начало можем да запалим свещ, а после да се молим горещо. В момента нещата опират до случайност - на какъв екип ще попаднеш.
цитирай
14. анонимен - en. wikipedia. org/wiki/Milto...
23.11.2011 19:25
en.wikipedia.org/wiki/Milton_Friedman Нали искат да ни правят като Естония? това е по Милтън Фридман. Ако гласуваш за десни - значи искаш това - закриване на армията, закриване на общественото образование, и медицина, закриване на обществените услуги,железници, полиция, пенсии, социални помощи, пощи, транспорт, въвеждане на проституцията като сфера на частните услуги и туризма, легализиране на наркотиците, изобщовсичко да е частно - дори пожарна и бърза помощ. Това няма да се размине. Това е целта. Гласуваш за дясното -гласуваш за това. За утешение ще има отрицателен данък - за тези на които частната фирма им дава под 100долара на месец. Бюджета ще се намали още три пъти. Само да е 10% от БВП. Това е дясното. Стремежът на фондация Отворено Общество иСимеон Дянков, Иван Костов и всеки който се кичи че е десен.
цитирай
15. tutankhamon661 - stoineff
23.11.2011 21:56
В такива случаи човек няма много възможности за избор. Това е страшно.
Ако после бащата реши да пребие лекарите, бих го разбрал.
цитирай
16. svoboda64 - Вижте,
24.11.2011 02:16
аз говоря първо като "раждала" жена в БГ, второ - като "дете на лекар", на което са били осигурени всички и всевъзможни "услуги" (както сега е модерно да се нарича), а в по-предишните времена беше просто "грижи".

И двата пъти съм раждала "преди промените" (т.е. ноември 1989) . И двата пъти, въпреки всички положени - наистина извънредни грижи - защото тогава, за разлика от сега - "близък/дете" на колега - беше въпрос на чест. И двата пъти - простете за израза - ако не ни е А защото - много моля да ме разберете правилно! - когато жената "ражда" - тя е с единия крак в гроба (това всички го знаем като народна поговорка, нали?!) Но то е и... реалност. Разликата между 1989 и сега.... е в "гласността" (почти се връщам в 80-те). Извинете ме, но "гласност", "демокрация" и т.н. - въпреки "кресливостта" им - досега не са разрешили два основни проблема: "как да живеем" (без да пречим на другите) и "как да оцелеем" (без да изядем и да бъдем изядени от другите)

Връщайки се на основната теза - "лекарите" (медицинските работници) са немарливи.... азвате точно "нищо". Скърбя за загубили жените и децата си... , но.... ще го кажа "с усмивка".... 1) оцелях след като "раната на секциото" ми се отвори и не пожелах да се върна в болница, това след спомените от 20-дневен престой под "грижи" (разберете, не се присмивам!) - костваше ми 6 месеца след раждането

2) "Оцелях" след като се оказа, че 25 години след два ппъти "раждане" (секцио по показания, а не като сегашните - по желание) съм си "отговорно пазила" конците от серклажа (зашиване отвора на матката при предварително отваряне, за тези, които не знаят)... и не съм "умряла". "Извадиха" ми ги "юбилейно", както се казва"

Но онова, което искам да кажа, колкото и грубо може да прозвучи - това, което трябва да се роди, ще се! Това, което ще бъде отгледано - е друга работа! Мисля, че на нас ни липсва Вяра. Оцелява онова, което е във Вярата - нашата, човешката, безрезервната :(

Много е трудно на нас, лаиците, да кажем, докъде е
цитирай
17. svoboda64 - Извинете за повторното "натрапване" в основното русло на разсъждения,
24.11.2011 02:31
което споделям и не споделям, защото се опитвам да мисля повече "човешки" (практически, обобщавайки опит), отколкото " диалектически" (обобщавайки анализи на анализите :) ще си позволя да споделя тук... моето "човешко" разбиране, на базата на собствения ми опит - по-малко "страдание" и повече "разбиране" за онази, по-голямата картина: http://svoboda64.blog.bg/drugi/2011/11/22/kogato-praznikyt-na-hristiianskoto-semeistvo-otmine-no-tepyr.854466
цитирай
18. hope25 - ужас!
24.11.2011 08:32
и всеки момент трябва да разждам! Как да имам доверие на доктори?
цитирай
19. stoineff - Ето и последна информация по темата:
24.11.2011 17:45
Когато вадят момченцето, то изплаква вяло, а родилката чува възклицание от страна на член на екипа: „Какво направихме? Сварихме бебето!”.
Момченцето е преместено в педиатричното отделение, но четири дни по-късно издъхва.
цитирай
20. nicodima - stoineff ,
26.11.2011 11:26
това е друг случай. Бебето на починалата родилка е момиче и тя няма как да чуе, защото са го извадили, докато тя е била в клинична смърт.
Ако искате да сте наистина обективни журналисти, а не да стреляте без посока в тъмното с надежда да уцелите някого, просто си проверявайте информацията.
цитирай
21. stoineff - nicodima
26.11.2011 14:45
Благодаря за корекцията!
цитирай
22. анонимен - това не са Лекари-
26.11.2011 16:07
това са безмозъчни идиоти,за които финикийските знаци
са издигнати в култ-и няма здравеопазване-по-скоро това е
здравезакопаване-тежко и горко на всички нас,които сме обречени
да зависим от търговци в бели престилки,защото те са Именно такива-
срам и позор!!!!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!