Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5396724
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
05.01.2012 08:52 - ООН и ЕС се договарят за ембарго на ирански петрол
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 2221 Коментари: 4 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 
Организацията на обединените нации и Европейският съюз (ЕС) са договорили принципно споразумение за забрана на доставките с ирански петрол, съобщи "Ройтерс", а САЩ изпращат финансовия си министър Тимъти Гайтнър на обиколка в Азия за обсъждане на допълнителни санкции.

След новината петролът сорт брент поскъпна с 2 долара за барел, до цена от 113.1 долара.

Мерките са част от засилващия се натиск срещу Иран да се откаже от ядрената си програма, за която ЕС, САЩ и Израел смятат, че е с военни цели, а персийската държава твърди, че развива ядрена енергетика за мирни цели.

Европейски дипломати твърдят че правителствата от ЕС са постигнали предварително споразумение да забранят вноса на ирански суров петрол, но все още обсъждат кога да се активира самото ембарго.

Финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър пък ще пътува за Китай и Япония през идната седмица за срещи с високопоставени правителствени представители. На тях Гайтнър ще предложи идеи за засилване на натиска срещу Техеран с мерки, в които те също да се включат.



Гласувай:
15



1. vencivaleri1951 - Ако отворим теченията на вестниците през 70те ще видим, че проектът за изграждане на
05.01.2012 23:01
атомна централа в Иран е на янките. Руснаците скачат и зилизат с тезата, че стане ли Иран ядрена държава опасността за района ще бъде голяма. На янките обаче им е през онази работа и почват проекта за централа. Дружески Пакистан е въоръжен с ядрено оръжие, Израел комай също, защо и приятелчето Пахлави да си няма бомби. Да ама приятелчето Пахлави го бутнаха, Приятелчето Садам/тогава е приятел и въоръжен от янките/ загуби войната с Иран и вече за САЩ става неприемливо иранците да имат ядрена програма, па макар и за мирни цели. Като нищо ще ударят Иран, още повече, че Обама губи симпатии сред американците, а една война би вдигнала рейтинга му. Нали си спомняте свирката на Люински как я платиха сърбите
цитирай
2. apostapostoloff - Няма такова нещо, бе!
06.01.2012 02:00
Стига си дращил глупости! Като няма какво да кажеш, трай си. Защото вече не си смешен, ами жалък!
цитирай
3. pachangel - Цялата игра е еврейска
06.01.2012 02:28
Иран има право дори на ядрено оръжие след като евреите имат.Янките са тъпа сбирщина така че може да ги изпратат да се бият,те за друго не стават.Много близо искат да се приближът до руската граница и май ще ги гази мечката,нека го имат в предвид краварите :)
цитирай
4. анонимен - E ся барела удари 200 дойлера, а БП ...
06.01.2012 10:19
E ся барела удари 200 дойлера,а БП осра Южнохамериканското крайбрежие и има да дава 18 милиарда компенсации.Продавам си колата,докато не е станала на цената на едно колело.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!