Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5393195
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
18.04.2012 09:08 - Зрее ли междуетнически конфликт в Македония?
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 3717 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 18.04.2012 09:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image
Македонското МВР все още не е разгледало писмото със заплахи, изпратено от неизвестна досега албанска групировка „Армия за освобождение на окупираните досега албански земи”, пише днес македонският вестник “Дневник”. В съобщението на групировката се посочва, че правителството на Никола Груевски има две седмици да се оттегли от „окупираните и колонизираните албански земи”.

Откриването на телата на петима мъже, застреляни на север от македонската столица Скопие, предизвика опасения за инцидентите вследствие на конфликти между македонци и етнически албанци.

"Мъжете бяха открити от рибари близо до две коли, за които се предполага, че са техни. Наоколо бяха открити няколко празни патрона", заяви полицейски говорител.
Идентичността и етническия произход на жертвите трябва да бъдат установени, заяви полицейският говорител Иво Котевски
.
Той добави, че по случая е започнало полицейско разследване.
Междувременно вътрешният министър Гордана Янкуловска заяви, че в района на изкуственото Железарското езеро край столицата Скопие е разположена полиция.
"Полицейското присъствие е увеличено, за да се предотврати по-нататъшна ескалация на напрежението", заяви Янкуловска пред репортери.
Тя добави, че мотивът за убийството все още е неясен.

Четири от жертвите са били на около 20 години, а петият мъж - на около 40, добавя тя.

Извършителите на убийството на петимата рибари край Скопие са били професионалисти, пиеш днес македонският вестник “Дневник”. Според изданието това може да се оцени от факта, че повечето куршуми са завършили в техните тела. Убийците са ползвали автомати Калашников, както и пистолети. От съдебна медицина са заявили, че на телата на убитите не е имало други следи от насилие.

Голяма група младежи вчера протестираха пред сградата на македонското правителство в Скопие, пише македонският

”Утрински весник”. Изданието посочва, че демонстрантите са пели националистически песни и са хвърляли камъни към близките обекти и към журналистите. Полицията е осуетила опита на част от протестиращите да заминат към „Бит пазар”.






Гласувай:
8



1. captain - Хм!
18.04.2012 20:44
Лоша работа.
цитирай
2. анонимен - Не само в Македония :(
18.04.2012 22:24
Не само в Македония :(
цитирай
3. detronator - Има ли ден без жертви?
18.04.2012 23:53
цитирай
4. анонимен - чичо Тиквичка
19.04.2012 10:06
Всичко на този свят се манупулира, вкл. междуетническите конфликти. Обикновените хора са миролюбиви и ако живеят нормален човешки живот, не се дразнят от свойте съседи, ако изповядват друга религия. За съжаление Балканския полуостров продължава да бъде барутен погреб. Глобализацията доведе до конфликти с непозната до сега дименсия. Нашата Родина също не прави изключение.
цитирай
5. анонимен - чичо Тиквичка
19.04.2012 10:07
Печатна грешка- манипулира
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!