Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5396156
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
19.07.2012 10:15 - Хисбула в България?
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 26680 Коментари: 31 Гласове:
21

Последна промяна: 21.08.2012 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Предположението появило се в израелските медии твърдение, че терористичният акт е отмъщение за убийството на оперативния командир на „Хизбула" Имад Мугния източник организацията определи подобна версия като „подигравка". Ето и последни новини:

„Нашият отговор на неговото убийство няма да бъде убийство на туристи." - заявяви представителят на движението пред сайта MIGnews.

Мугния, лидера на шиитската групировка, загина през февруари 2008 г., при взрив на кола-бомба близо до Дамаск.

Тогава "Хизбула" обвини израелското разузнаване "Мосад", че стои зад атентата. 

От друга страна  "Мосад" твърди, че на територията на България "Хисбула" има работeща организация. 

Атентатът от вчера не е просто случайно "мотаещ" се един час на летището камикадзе появил се от нищото.

Атентатът е организиран и то на територията на България. Не в Израел, нито в Сирия.. организиран е тук и вероятно има замесени и българи в организацията му. 

Тук е моментът да ви припомня, че в България действа „Ал Уакф Ал Ислами“  (имаше акции на ДАНС през октамври 2010 срещу нея Гоце Делчев, Сатовча, Якоруда, Лъжница и Аврамово, ) - радикална ислямистка организация, която изповядва уахабизма. Именно уахабити са хората, които избиват деца и подклаждат конфликта в Сирия, както ви предоставих едно интервю наскоро.  (за зверствата на уахабитите в Сирия вижте в коментарите под тази статия)


Нали никой не вярва, че въпросното камикадзе е летяло в самолет и е кацнало с торба взрив от Иран в България? 


Аз дори вярвам, че автобусът е бил "зареден" с експлозиви часове по - рано и след това дистанционно е взривен. Все пак очевидците казват, че е първият взрив е бил ниско в ляво на първия автобус .

По последни данни имената на терориста са Mehdi Ghezali и той е бил в затвора Гуантанамо, арестуван и обвинен като член на Ал Кайда.


Колкото дали атентатът е политически акт - безпорно. Какво цели атентатът скоро ще разберем. Виновни също има. Това, че никой не поема отговорността вече 24 часа говори едно - провокация за нов военен конфликт. Може би и в този случай виновните са тези, които бяха виновни на 11. 09.. 

В оста САЩ - Русия - Израел - Сирия - Иран - Турция има нов странен елемент и той се нарича България. 


С.С Копирането на тази статия може да стане само ако упоменете източник, автора и, както и да поставите директен линк към нея!





Тагове:   Атентатът,


Гласувай:
22



1. podvodni - Опала, вчера от Мосада казаха, че ...
19.07.2012 10:33
Опала, вчера от Мосада казаха, че бомбата била внесена вутобюса от израелец -камикадзе, а днес, че каруцата била заредена предварително. И понеже си имаме една фондация която финансира образованието на ислямо изповядващи, то значи тя е терористична куетка. Обаче тя изповядвала уахабизма (ама как само звучи - а - уахабизъм, баш кат тероризъм) та значи е 1265% терористична куетка. Ама, че автора и бъкел си няма от ислям, уахабарутизъм, щиити, сунити, синузити и подобни корн флейксни (мюсли) изделия
цитирай
2. stoineff - podvodni
19.07.2012 10:37
Ми разясни му на автора що е то уахабизъм и има ли то почва у нас.
цитирай
3. stoineff - Ето ви откъс от едно Интервю - горе съм казал къде можете да го прочетете цялото:
19.07.2012 10:40
По време на пътуването в Ал Хаула в сирийската провинция Хомс разпитахме и документирахме свидетелските показания на повече от 10 очевидци на атаката от 25.05.2012 срещу град Ал Хаула на отряд бойци - уахабити от Ар Ростан, броят на които е превишавал 700 души.

Бойците са завзели града и са започнали чистка на всички лоялни на властите семейства, включително старците, жените и малките деца. Те са се опитали да представят убитите хора пред ООН и световната общественост като жертви на сирийската армия, за да може прибързано да бъде прокарана резолюцията на ООН по Сирия.

Днес уахабитите откриват огън практически по всичко. Буквално преди един час до нас простреляха два бронирани джипа на наблюдатели на ООН, когато те се опитаха да се приближат до армейския блокпост в Тал Дау и ние бяхме свидетели на това. Пуснаха и по нас картечен откос, макар да се виждаше, че сме обикновена група от оператори, съставена от невъоръжени цивилни лица.

После на 100-200 метра от нас атакуваха и БМП с войници, тръгнали да сменят постовите. Един от тях беше ранен в главата от снайперист и даже не разбра, че току-що като по чудо остана жив...
За съжаление, към 10 сутринта на четирима от неговите другари от блокпоста не им провървя да се спасят от снайперистите. И това беше само началото на деня...

Обединената следствена група и документираните от нас свидетелски показания на очевидци позволяват още днес да бъдат назовани поименно няколко терористи - извършители на това чудовищно престъпление срещу човечеството:

1. Радван Фархан Саид

2. Машхур Массуд (известен терорист)

3. Мухиддин Махмуд Шихаб - Мухиддин Джарбан

4. Група терористи от клана Ал Икша

5. Абдул Разак Тлас

6. Яхъя Ал Юсеф

7. Саид Фаез Талха Ал Икш

8. Нидал Баккур

9. Терористи от клана Ал Халляха с прякор Ал Хасан

10. Икрам Ал Салех

11. Хайсам Ал Халляк

Представяме интервюто с нашите първи свидетели, които разкриват хронологията и детайлите на това престъпление прот
цитирай
4. анонимен - 666! СУПЕР
19.07.2012 10:49
... АТЕНТАТИ НЕМА У САУДИ АРАБИЯ...ЗАШТО...ХИХИ...!

...БОГАТИ ТУРИСТИ НЕ СЕ НАПАДАТ...ЗАШТО...ХИХИ...!

цитирай
5. анонимен - Да
19.07.2012 11:00
Нормалната логика е, че има помощ и от вътре. Не е реално да си мислим, че някой от някъде го е организирал без да има помощ от тук
цитирай
6. анонимен - „Това е пробив в системата за нац...
19.07.2012 11:43
„Това е пробив в системата за национална сигурност, не е само вследствие на водената външна политика и в този смисъл е трудно да се съгласи човек с позицията на премиера Бойко Борисов, че няма пробив в сигурността, тъй като еврейските туристи са по целия свят.

Напротив – навсякъде по света такъв терористичен акт е пробив в националната сигурност, а тук вече е и пробив в европейската сигурност“.

Това каза директорът на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения Симеон Николов

и още :

„Възможно е да е спяща терористична клетка в България, възможно е да е такава от съседна страна, като си дадем сметка, че такива има в Турция, Гърция и Босна и Херцеговина. Не можем да знаем откъде точно идва ударът“, каза експертът.

„Последствията от този атентат поне за България ще бъдат, че на първо място ще се разделим с подценяването на потенциалната терористична заплаха"
цитирай
7. анонимен - Ако
19.07.2012 11:45
има спяща терористична организация в България - трябва да се вземат незабавни мерки. Не си затваряйте очите. Нещата не са никак прости!
цитирай
8. cefulesteven - Не се знае какво още са подготвили, а ...
19.07.2012 11:50
Не се знае какво още са подготвили, а мутрите ни са с толкова нисък праг на задръжки, че не ми се мисли какво партньорство е възможно между тях и терористите. Наистина нещата са много, много страшни. Едно е сигурно, това е края на спокойствието ни.
цитирай
9. julianna62 - stoineff
19.07.2012 12:10
айде недей да вярваш толкова на очевидци.Защо си пълниш блога с бла-бла-бла?Тоз казал-онзи рекъл-аз вярвам и темподобни ....
цитирай
10. анонимен - anonimen
19.07.2012 12:59
4ista evreiska provokacia
nyama nikakvi teroristi v balgaria,evreite sami si napraviha atentata za da imat pri4ina da udaryat iran
tova si e rabota na mosad
galko 4e tozi pat vavlyakoha i balgaria v mrasnite si igri,6te razsipyat turisti4eskia sezon u nas
6toto ikonomikata ni e mnogo stabilna samo tova ni ostava6e
istinata e evrei vzrivyavat evrei
цитирай
11. stoineff - 9. julianna62
19.07.2012 13:12
Щото ме кефи да си го пълня с неща, които ме интересуват. Да си ме видял да чета твоя?
цитирай
12. boliarkabg - 4ista evreiska provokacia nyama ...
19.07.2012 13:20
анонимен написа:
4ista evreiska provokacia
nyama nikakvi teroristi v balgaria,evreite sami si napraviha atentata za da imat pri4ina da udaryat iran
tova si e rabota na mosad
galko 4e tozi pat vavlyakoha i balgaria v mrasnite si igri,6te razsipyat turisti4eskia sezon u nas
6toto ikonomikata ni e mnogo stabilna samo tova ni ostava6e
istinata e evrei vzrivyavat evrei


най-после някой да мисли ,не да попържа,поздрави! То е ясно като бял ден,ако малко следиш света, а не коментарите на такива като нас
цитирай
13. анонимен - Много ми е чудно, как този атентат ...
19.07.2012 14:28
Много ми е чудно, как този атентат /светла им памет на загиналите и изкрено съчуствие към ранените/ съвпадна с публикуването на доклада на ЕК за България. 24 часа се обсъжда атентата, а за доклада пълна тишина. Пресконференциите на Ц.Ц.запълват почти всичкото време на телевизиите. Правителството в лицето на Ц.Ц. контролира не само ВСС, но и медиите. Ето това е част от нещата, които искат да ни кажат от ЕК, но кой да чува?
цитирай
14. vidimsvet - Всичко това е много грозно:(
19.07.2012 14:37
Всичко това е много грозно:(
цитирай
15. анонимен - 9999
19.07.2012 14:52
работИща , ттцтцтцц
цитирай
16. stoineff - Ето и
19.07.2012 16:32
вероятния атентатор: http://www.inter-view.info/2012/07/mehdi-muhammad-ghezali.html
цитирай
17. vistalon - Е кво се оказа?
19.07.2012 16:42
Целия народ се хвали, че го е очаквал. Всички блогери са писали по въпроса, ясновидци са. То е близко до акъла. Нито една държава не е застрахована. Не е нужно да си вещ анализатор. А гледам биене в гърдите, велики сме. Tука всички са за министри.
цитирай
18. анонимен - 666! СУПЕР
19.07.2012 21:41
....АЛЖИРЕ МАНГАЛЕ НАЕБАЛ ФИНЛАНСКА ПИЧКОНОСКА ЛУДА КРАВА АЛКОХОЛИЧКА И ЕТО РЕЗУЛТ...АЛЯФ ШВЕД ГЕИ АЛКАИДЕ РЕЗУС ФАКТОР И БУУУМ...ТРЕССС...БУРГАС...КЕФФФ...ЗА МОСАД....!
цитирай
19. анонимен - 666! СУПЕР
19.07.2012 21:43
.... ААЛЛЬООУУУ...МОСАД СКАНДИНАФСКИ КЕНЕФ СИ...!
цитирай
20. bezmitove - Логиката е
19.07.2012 23:14
Че ако "Хисбула" е замесена в този атентат, то нейните ръководители трябва да са ционисти евреи. И интересите на "Хисбула" да са, да накарат хората по целия свят да застанат против интересите на палестинците, които са под еврейска власт.

Като мислещи хора не се ли питате.
Защо тези терористи убиват невинни мирни граждани, а не убиват висши офицери от еврейската войска, висши политици евреи???

цитирай
21. анонимен - tekila
19.07.2012 23:19
Ами загиналия българин е Мустафа Познайте от къде е родом. Е може и да е с друго име но.... Никой не коментира шфьора,взрива е от доле в краката Ама от парчетат човешка плът не можаха да сглобят терориста.Ами ако я нямаше тази фалшва шофьорска книжка.Ама той се мотаел в летището, ама как багажа му се оказал в автобуса Е стига, не ме правете на глупак по-вече от това, което Ви позволявам....В момента съм трезв
цитирай
22. анонимен - 666! СУПЕР
20.07.2012 00:48
....ПУ НЕ *БЕТЕ ПРАВИЛНАТА *УТКА...!
цитирай
23. анонимен - Тва за оста и новия ѝ с...
20.07.2012 00:56
Тва за оста и новия ѝ странен член в последното изречение е колосален тъпизъм.
цитирай
24. анонимен - Басси.
20.07.2012 01:17
Арабите ни тачат затова че можем да намерим противоотрова на исляма,защото исляма е магьосническа "религия".Ляка им е намерен,и хората ще се оттърват от това зло.Ма юдите са недоволни.Изтърват армия от не знам колко си милиона камикадзета.Те юдите(са в основата на тази магьосническа"религигия" която е противоестественна и ги е страх от последствията.В кербала им беше първия опит да ни противопоставят,ма Нъц.Арабите ни тачат кат свещенна "крава".Ма юдите за благодарност от спасението им от нас се опитват мазно без вазелин да ни го вкарат.Ебете им майката.
цитирай
25. анонимен - Камикадзето сигурно е член на Ал ...
20.07.2012 01:36
Камикадзето сигурно е член на Ал Кайда, или друга терористична организация, като този атентат го е извършил най-вероятно с цел отмъщение. Защо ли се самоуби този, трябваше да остане жив, за да го съдят, но не се притеснявайте, няма да остане безнаказан, бягане от ада няма, има стискане на зъби и ронене на сълзи. Такава е картинката за един такъв терорист, след извършен терористичен акт. Няма да отиде в рая, не се притеснявайте. Нищо не остава безнаказано, особено такова нещо.

А за останалото няма какво да коментирам, Бойко е много спокоен, че сигурността била голяма. Видя се колко е голяма, след такъв терористичен атентат. Всеки може да заложи бомба в автобуси, стига да пожелае. Тук този очевидно някак е напуснал границата нелегално, за да стигне в България. Къде отидоха нашите митници, и как го допуснаха. Нали Бойко имал много голяма сигурност за наркотици по границите, а за хора няма очевидно, щом могад да се укрият по-добре от багаж с наркотици. Сигурността ни не е голяма, няма с какво да се слави Бойко, а по-скоро да търси нова техника и по-голяма сигурност, като например повече от драконовски мерки. Иначе могат да се случат и за в бъдеще подобни терористични атентати, но този път с българи, а не с евреи, тогава пък да видим какво ще си измисли Бойко за оправдание. Все някой му бил виновен, че почнаха герберите да търсят вината за евродоклада в Румъния, като посочват техните критики. За доклада на България не им се говори, те предпочитат да прехвърлят топката на БСП или на друго място. На Бойко все Станишев му бил виновен за всичко, а той не вижда неговите си грешки в управлението. Утре ще го чуем да обвини Румъния, които са по-добре от нас, вместо да коментира критичния доклад за Бълкария от ЕК. Все някой му е виновен на този, а не могат сами да си гледат грешките и да се учат от тях, а трябва да прехвърлят топката в други.
цитирай
26. анонимен - Камикадзето сигурно е член на Ал ...
20.07.2012 01:38
Камикадзето сигурно е член на Ал Кайда, или друга терористична организация, като този атентат го е извършил най-вероятно с цел отмъщение. Защо ли се самоуби този, трябваше да остане жив, за да го съдят, но не се притеснявайте, няма да остане безнаказан, бягане от ада няма, има стискане на зъби и ронене на сълзи. Такава е картинката за един такъв терорист, след извършен терористичен акт. Няма да отиде в рая, не се притеснявайте. Нищо не остава безнаказано, особено такова нещо.

А за останалото няма какво да коментирам, Бойко е много спокоен, че сигурността била голяма. Видя се колко е голяма, след такъв терористичен атентат. Всеки може да заложи бомба в автобуси, стига да пожелае. Тук този очевидно някак е напуснал границата нелегално, за да стигне в България. Къде отидоха нашите митници, и как го допуснаха. Нали Бойко имал много голяма сигурност за наркотици по границите, а за хора няма очевидно, щом могад да се укрият по-добре от багаж с наркотици. Сигурността ни не е голяма, няма с какво да се слави Бойко, а по-скоро да търси нова техника и по-голяма сигурност, като например повече от драконовски мерки. Иначе могат да се случат и за в бъдеще подобни терористични атентати, но този път с българи, а не с евреи, тогава пък да видим какво ще си измисли Бойко за оправдание. Все някой му бил виновен, че почнаха герберите да търсят вината за евродоклада в Румъния, като посочват техните критики. За доклада на България не им се говори, те предпочитат да прехвърлят топката на БСП или на друго място. На Бойко все Станишев му бил виновен за всичко, а той не вижда неговите си грешки в управлението. Утре ще го чуем да обвини Румъния, които са по-добре от нас, вместо да коментира критичния доклад за Бълкария от ЕК. Все някой му е виновен на този, а не могат сами да си гледат грешките и да се учат от тях, а трябва да прехвърлят топката в други.
цитирай
27. анонимен - НАЛИ ОПОЗИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ, ЛЯВА И ...
20.07.2012 08:54
НАЛИ ОПОЗИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ,ЛЯВА И ДЯСНА КРЕЩЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА И ПРЕЗ ТАЯ ЗИМА, ЧЕ ПАРИТЕ ЗА МВР БИЛИ МНОГО??? А СЕГА ПЪК ИМАЛО ПРОБИВ ВЪВ СИГУРНОСТТА СПОРЕД СЪЩИТЕ ПАРТИЙНИ БОСОВЕ? АМИ ДАЛИ ТЕ САМИТЕ НЯМАТ "ЗАСЛУГИ" ЗА ТОЯ ПРОБИВ? КАТО РЯЗАХА БЮДЖЕТА НА ПОЛИЦИЯТА! ПО ЦЯЛ СВЯТ СИГУРНОСТТА СТРУВА СКЪПО! И ЩОМ СТЕ ТОЛКОВА АЛЧНИ (НА БРАШНОТО ЕВТИНИ, НА ТРИЦИТЕ СКЪПИ) ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, СЕГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ЗАГУБИ ЗА МИЛИОНИ. НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ В КИРЛЯВАТА ВИ СТРАНА ЩОМ НЯМА И СИГУРНОСТ ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО!
цитирай
28. анонимен - копирах статията,
20.07.2012 08:56
но забравих да дам линк. Дано не се срещнем в съда... :-(
цитирай
29. анонимен - АТЕНТАТЪТ В БУРГАС Е НАГЛЕДЕН ПР...
20.07.2012 09:10
АТЕНТАТЪТ В БУРГАС Е НАГЛЕДЕН ПРИМЕР за неадекватното поведение (за кой ли път?) на българската опозиция. Явяваща се като рушител на българската държава и българското общество. Един милион пъти се повтори през годините, че България е кръстопът на Балканите и Европа. Оттук минават всички. И докато всички държави в света се превъоръжават и засилват сигурността си, българската опозиция, лява и дясна реже бюджета на мвр и тайните служби, по най-идиотски начин саботира подслушването и наблюдението на съмнителните субекти. В резултат сме разграден двор за българските и международни терористи. За това кръвопролитие основната роля и "заслуга" има неадекватната българска опозиция с безумното си поведение в парламента и в медиите. Тези хора не знаят какво вършат и май им трябва специализирана медицинска помощ. Защото после всички им сърбаме попарата,която те надробиха. Отгоре на всичко опозицията разруши българската армия и ни остави без армия,без защита на страната ни. Не ни трябват талибани щом си имаме безотговорната и алчна за пари и постове българска опозиция. Която за пореден път не е в час. Че ако Живковите политици имаха тоя кокоши мозък,отдавна България нямаше да съществува!
цитирай
30. dalida - Аз дори вярвам, че автобусът е бил "зареден" с експлозиви часове по - рано и след това дистанционно е взривен. Все пак очевидците казват, че е първият
20.07.2012 09:46
И аз мисля,че е така. Нищо не става случайно в БГ. Този атентат много напомня димната завеса при падането на кулите-близнаци / с заредените взривни устройства предварително,защото свидетели го потвърдиха,чули са гърмежи преди взрива/.
Не случайно в БГ някои "врагове" на ДПС искаха да основат ислямиска партия под покрива на България. Дали медиите ще признаят истината обаче,това ще решат военните. Има нещо много гнило в този атентат.
цитирай
31. dalida - Защо българските власти побързаха да отпратят "взривените седем израелци в родината им?
20.07.2012 09:56
Толкова бързо ли оздравяха / с ампутирани крака,които не показаха пред камерите/. Някой си мъж търсеше жена си,но така и не я намери, та само един ли е бил в автобуса та само него даваха. Много са въпросите но едва ли някога ще научим истината. От давна някои военно настроени мъже и жени се мъчат да навредят на мира, явно новата военна техника си търси отдушник. Дано и този път военните си впрегнат мозъците и вземат умното решение,че една война няма да реши кризата в света, а ще донесе само нищета и гибел на народите. Тази война се очертава да е последната за съществуването на света.




цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!