Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5399943
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
01.09.2012 12:21 - 8 - години след терористичния атентат в Беслан - тероризмът е жив
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 4373 Коментари: 11 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 
Днес се навършват 8 години от терористичния атентат в Беслан. На днешния ден в южноосетския град започна трагедия, която достигна пика си на 3 - ти (когато руските спецчасти атакуваха училището, в което терористите бяха вкарали 1300 заложници - деца и възрастни). Равносметката осем години по - късно е, че тероризма продължава да е част от света. Продължават и държавните политики за насърчаването му. Терористи се въоръжават, както от Русия, така и от САЩ.

Например Би Би Си предаде тази сутрин: "Свободната сирийска армия обявиха, че са готови от 3 септември да атакуват граждански самолети, пристигащи на летищата в Дамаск и Алепо."

Ще попитате какво е общото между двете. Отговорът се крие в една дума  уахабити. 

Уахабизмът започва като пуританска мюсюлманска секта в края на XVIII век и е свързан амбициите на управляващата в Саудитска Арабия династия. Той забранява култа към светци, издигането на пищни паметници или луксозни джамии, слушането или създаването на музика, рисуването на картини. На жените е забранено да шофират, а пушенето също е грях. В страната се смята за престъпление изповядването на друга форма на исляма или преминаването към друга религия. За уахабитите шиитите не са истински мюсюлмани. Единственият източник на законодателство е Коранът, което обяснява защо нито Саудитска Арабия, нито бившият талибански режим имат конституция.

Така наречената свободна армия в Сирия е въоражавана от САЩ. Те ползват уахабитите за да прокарат политиките си в Персийския залив. Атентатът в Беслан е извършен от чеченски терористи също изповядващи уахабизмът. 











Гласувай:
29



1. анонимен - Тероризъм и комунизъм
01.09.2012 12:35
не бяха ли едно и също?
цитирай
2. stoineff - Тероризъм и комунизъм
01.09.2012 12:41
Ако САЩ са комунисти да!
цитирай
3. анонимен - Много правилно мислиш
01.09.2012 12:53
и САЩ и Русия преследват целите си. Тази година САЩ има рекордно количество продадено оръжие. В Афганистан е наложен контролът върху хероина. В Либия контрол на водата и петрола, в Ирак петролът също е под контрола на САЩ. На Русия остава Европа. Цяла европа е зависима от доставките на газ и така и ще остане. В твоя пример сунитите - уахабити са средно неграмотни лесноманипулируеми мюсюлмани, които се ползват като оръжие за използване на политически цели. 11 - септември, който наближава е организиран от ЦРУ - доказателствата са много. Терористичният акт в Беслан пък е организиран от правителството на Русия. Всичко е ясно.
цитирай
4. mariniki - тъжна годишнина...
01.09.2012 13:16
болезнени събития... болезнен спомен за терора..
над деца...
цитирай
5. анонимен - Това са изроди :(
01.09.2012 16:07
Това са изроди :(
цитирай
6. анонимен - T.N.T.
01.09.2012 19:21
ПОМНИТЕ ЛИ,КОГАТО ИЗБУХНА ВУЛКАНА?

РУСКИ СПЕЦЧАСТИ СА ОТКРИЛИ В ЛАВАТА

ДОКУМЕНТИ,ПОД КОИТО СТОИ ПОДПИСА

НА АМЕРИКАНСКИЯ ИМПЕРИАЛИСТ ОБАМА.
цитирай
7. анонимен - Тероризъм и комунизъм не бяха ли ...
01.09.2012 21:13
анонимен написа:
Тероризъм и комунизъм
не бяха ли едно и също?

тероризма няма цвят.
цитирай
8. tutankhamon661 - stoineff
02.09.2012 10:49

Гадна работа!

цитирай
9. анонимен - 666! СУПЕР...
02.09.2012 11:39
...НЕМА ВИЕ ДА КАЗВАТЕ КАК ШЕ СЕ ВЪРТИ СВЕТО...РУСИЯ ДАДЕ ВААЗМОЖНОСТИ

ТЕРОРИЗМА ДА СЕ РАЗВИЕ...!

...ПИЯНАТА СВИНЬИА ИЕЛЦИН НАИ ВЕЧЕ...!
цитирай
10. анонимен - Като не искат проблеми, защо не се ...
02.09.2012 13:14
Като не искат проблеми, защо не се изтеглят от окупираните територии.
Много добре знаете, че Кавказ е завладян преди 150 години, дотогава там руснаци не е имало.
Чеченските партизани са борци за свобода, каквито са били и българските четници.
цитирай
11. анонимен - Десети, Чети историята, човече - Тан Тан
02.09.2012 15:45
10-ти, кой ти каза че в Кавказ не е имало друго население. А Българите, където първо основават държава през 165 година след Христа. А какво е населението в Кавказ по времето на Аспарух и брат му Бат Баян. Нали югозападния дял на Велика България се изтегля към Дунава, водено от Аспарух и Кубер. Останалото население на бат Баян, в което влизат и Кавказките Българи си остава по родните места. Малка част се изтегля във Волжа България. Терските казаци, какви са ? Това е една смесица от Българи и Хазари - Българско племе, говорещо Български език. Хазарите са тези, които с много кръвопролитни войни не допуснаха арабите да преминат Кавказ. Тук ще отворя една скоба, за да кажа, че огромната част от Хазарите си останаха по родните места. Малка част от тях - поюдейчините, избягаха в Полша след освобождението на Хазария от юдеите през 965 година, благодарение на Святослав. Същия онзи Святослав, чиито майка е Българска княгиня, дъщеря на Борис Първи или на Расате. Какви са Великите князе- Рюрюковичите- на Киевска и Московска Рус? Българи, потомци на Бат Баян. Кавказ е принадлежал на Киевска Рус, на Хазария, отново на Киевска Рус. Това че тюркски племена, благодарение на Тюркската експанзия след 10 век, се настаняват там между Българи и Хазари говори, че те са пришълци, а не както казвате първородни собственици на Кавказ. Трябва и редно е да се признае, че Русия в съвременния експазионистичен вид е оформен от Петър Първи. Но населението в Тази Русия, в по-голямата си част е потомък на Българи. Сменено е само името, но не и съдържанието. То е все едно да кажеш, че потурчените Българи в Родопите, които водят протурска политика в България, не са Българи и че Родопската част, която те населяват е Турска. Затова е редно да се знае историята, ама истинската, а не тази която ни поднасят поликанствуващите историци.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!