Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5400917
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
24.09.2012 16:43 - Избори : Сега в Беларус скоро и в България
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 3042 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 24.09.2012 16:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Като чета как са протекли изборите в Беларус се сещам как протичат тук в България.

Няма да има представители на беларуската опозиция в Камарата на представителите (долната камара на парламента на Беларус).

Това става ясно от предварителните резултати от парламентарните избори, които се проведоха в неделя. В долната камара на парламента ще има само поддръжници на политиката на беларуските власти.

От опонентите на властта в изборите взеха участие представители на движението „За свобода” и Беларуската партия на левите „Справедлив свят”. Двете големи опозиционни партии – Беларуски народен фронт и Обединена гражданска партия, оттеглиха своите кандидати от предизборната надпревара.

Пет опозиционни партии и движения обявиха, че не признават резултатите от изборите.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди опозицията да не протестира след обявяването на резултатите от парламентарните избори.

Беларуският лидер нарече представителите на опозицията „страхливци”, които няма какво да кажат на хората. Правителството потуши със сила протестите в Минск след президентските избори през 2010 година, на които Лукашенко удържа убедителна победа. Редица опозиционни кандидати бяха изпратени в затвора.

Парламентарните избори в Беларус преминаха успешно. Това заяви днес председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Лидия Ермошина. Според нея гласуването е преминало спокойно, с малко конфликти и успешно.
Окончателните резултати ще бъдат обявени до края на седмицата.

По предварителни данни избрани са 109 депутати за Камарата на представителите – долната камара на парламента. Не е избран само един депутат в Гомелска област, тъй като там са гласували по-малко от 50% от избирателите. За цялата страна избирателната активност е била над 70%.

От ЦИК напомнят, че двете големи опозиционни партии – Беларуски народен фронт и Обединена гражданска партия, са оттеглили своите кандидати от предизборната надпревара.

Мисията на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) не смята, че проведените в неделя парламентарни избори в Беларус са били свободни и демократични.

„Още от самото начало тези избори не бяха състоятелни”, се казва в изявление на специалния координатор на мисията на наблюдателите на ОССЕ Матео Мекачи.

„Политическите лидери, които можеха да изиграят важна роля на тези избори, останаха в затвора или не получиха право да се кандидатират”, се посочва в изявлението.

Германия обяви, че изборите в Беларус са се провели при условия, които трудно позволяват свободното гласуване и призова Минск да сложи край на „трагедията на репресиите” в страната.

„Изборите се проведоха в среда, която трудно позволява свободно гласуване. Зад решетките все още има политически затворници, поддръжниците на опозицията не бяха допуснати до избирателните секции, а в някои от случаите е имало пречки пред упражняването на правото на вот и работата на наблюдателите”, заяви говорителят на германския канцлер Ангела Меркел.

„Напълно ясно е, че вместо да приеме партньорството, предложено от Европа, държавният глава Александър Лукашенко избира пътя на потисничеството, което е трагедия за страната му и за гражданите на Беларус”, добави говорителят Щефен Зиберт.
 



Гласувай:
9



1. apostapostoloff - Като дойде време за избори, ще
24.09.2012 17:28
грабнем винкела!
цитирай
2. анонимен - Много страшно гледа тоя бе
24.09.2012 17:37
Много страшно гледа тоя бе
цитирай
3. mariniki - ами...
24.09.2012 20:35
както си му е редът...
пък ще видим какво ще стане..
цитирай
4. анонимен - МОНК
25.09.2012 15:00
Това не е ли капитан Стотълмайер?
цитирай
5. анонимен - Ееееех....
25.09.2012 22:53
Здрава хватка има комунизма....
цитирай
6. анонимен - 666! СУПЕР...
26.09.2012 13:09
...ВИЖТЕ МИНСК И ТОГАВА ...!

...БЕЛОРУСИЯ СВЕТИ ЯД ВИ Е...!
цитирай
7. анонимен - Чугуниц
26.09.2012 14:50
Точно германците, изтребили 1/4 (25%) от народа на Беларус, НЯМАТ ДУМАТА. Да си завират като пуси райът пилета и хлебарки във ********. Така на либералите им минава лошото настроение.
цитирай
8. анонимен - QMDzwkdas
01.11.2012 10:54
V4WTYy <a href="http://ozyqukvmcjlp.com/">ozyqukvmcjlp</a>, [url=http://ymmcouakwesl.com/]ymmcouakwesl[/url], [link=http://cjcqgmmgleun.com/]cjcqgmmgleun[/link], http://vkyxjafvkaci.com/
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!