Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5395812
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
02.10.2012 18:50 - Знамето и ГЕРБА
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 20234 Коментари: 52 Гласове:
38

Последна промяна: 02.10.2012 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 
Това лайно Мишо Шамара и компанията му от дрисливи рапърчета ми дойдоха в повече.

Истина е, че има нужда от свобода на словото.

Всеки има право да пее какво си иска и да говори каквото си иска. Когото Pussy - тата пяха в църквата цял свят застана зад тях, но ги осъдиха - защото били осквернили църквата. Срещу нашите Pussy - та прокуратурата се самосезира, но няма да има осъдителна присъда. 

Че ГЕРБ трябва да се псува трябва ... Че за това, че някой псува ПП ГЕРБ е смешно да има преследване.. 

Ама тия малоумници да излизат и да твърдят, че нямало нищо лошо в това да се подиграват с цветовете на знамето е жалко и тъпо. Тъпо е и някой да ги защитава тия оръфляци (чу ли Станишка)

 Не трябва прокуратурата да се занимава с тях! 

Това не означава обаче, че всеки малоумник трябва да се подиграва със символите на България. Ако някой го види гнома Мишо да му набие един шут от мен в миризливия, гагаузки гъз.

До тук за тези скапаняци.
.....................................................

Знете ли какво е:

“…за войнската чест и за славата на бойното знаме”

”Във всякой един полк има по една военна святиня, от която, освен Князя, няма по-висок никой. Както на святата икона всякой си снема шапката и се кръсти, така също и на тая святиня всякой военний, макар че бил той даже и Княжеский син, отдава чест. Тая святиня се изнася при войските и се отнася за пазенето й всякога с почест и музика.

Тая именно святиня е знамето. Знамето е направено от копринен плат, прикован на едно дръвце. На знамето има три изображения: кръст, който означава Вярата, лев, който означава Отечеството, и Княжеский вензел, който ни напомнюва за Н. Ц. Височество Князя.

Както кръстът или иконата, като изображава лика на самия Спасител, ни напомнюват за Господа, за Неговите страдания и Неговите поучения към народа и тия напомнювания ни карат да си възнесем ума и сърдцето към Бога, карат ни да се позамислим за нашите грехове и нашите длъжности, като същевременно ни дават сила и добър живот – така също и знамето, като изображава на себе си с кръста – Вярата, с лева – Отечеството и с Вензела – Н. Ц. Височество, съединява всичко това в себе си, за да ни припомни наший дълг, нашата клетва – да умрем за Вярата, Княза и Отечеството.

Ето защо всякой войник е длъжен да пази знамето, във време на сражението, до последната си капка кръв; докато има жив войник от полка, не трябва да се остави знамето да попадне в ръцете на противника: да се остави знамето да попадне в неприятелски ръце, е голям срам за частта (полка), която не e можала да го запази.”

Из: „Ръководство на унтер-офицерите в пехотата”. Наредил: майор М. Иванов, (одобрено от учебното бюро), първо издание, София, 1892 г.

Спасяване на знамето на 15-и Ломски пехотен полк

Петнадесети Ломски пехотен полк (1889-1944 г.) се формира във Видин с Указ № 11/1889 г. от 2-ра и 3-а дружина на 3-и Бдински пех. полк и приема знамето на 9-а пехотна дружина. Под него полкът участва в Балканските войни при Люлебургаз, Тюркбей, Кумбургаз, при атаката на чатал­джанската позиция, Айвали, Долна махала. В Първата световна война полкът се бие под знамето си при Стойково бърдо и завладяването на Зайчар, в боя при Чеган и Червената стена, където е убит командирът на полка полк. Стефан Илиев. Неговото място заема полк. Васил Шишков.

Съгласно сключената конвенция през септември 1918 г. полкът остава в заложничество. Полк. Шишков започва да крои планове, как да спаси знамето и воинската чест на полка. През нощта на 3 срещу 4 октомври заедно с подполк. Христо Младенов свалят знамето и приборите, обвиват около дръжката мушама, на мястото на лъвчето слагат китка и прибират фалшивото „знаме” в калъфа. Слагат знамето в картечно сандъче, отиват в една нива с единично дърво, правят скица на местността и заравят бойното знаме на полка. Връщат се призори. Сутринта полк. Шишков строява личния състав и прави лъжливо демонстративно изгаряне на знамето. На 4 октомври полкът тръгва за сдаване и след претърсване се установяват на пленнически лагер в южните части на Скопие под охрана на французите. Успокоен, че вече няма да ги претърсват, полк. Шишков осигурява открит лист на двама офицери – кап. Петко Капитанов от София и поруч. Страхил Митев от Лом, под предлог да напътстват колата, която кара хляб за полка, с цел да изровят знамето и да го донесат. Двамата се справят с поставената задача. В лагера приборите на знамето – лъвчето и гривната, остават в кап. Капитанов, който заедно с фелдф. Доно Велков ги укрива. Знамето се крие посменно под ризите на полк. Шишков и подполк. Младенов. От топлината боите излизат на ризите им, затова ушиват възглавница. Тя се пази денонощно. Офицерите крият знамето до 6 февруари 1919 г., когато успяват да го предадат на полк. Йосиф Петров, свръзка при френското главно командване в Солун, комуто е разрешено да посети лагера Полк. Шишков му предава рапорт до Военното министерство и го моли с една условна тайна дума да му съобщи, че пратката е доставена. Полк. Петров пристига със знамето на 7 февруари 1919 г. в гр. Солун. За нещастие генерал Франше Д’ Епре му съобщава, че главната квартира се мести в Цариград и той трябва да го придружи по море. За да отклони съвместното пътуване заедно със знамето, полк. Петров под предлог, че страда от морска болест, иска разрешение да пътува с влак. По телефона съобщава на началник-щаба на 10-а дивизия в Гюмюрджина да излезе на гарата, да причака Солунския влак и да се срещне с него. Срещата с полк. Вълков, бивш военен министър, се осъществява в една опушена стая на гарата. Полк. Петров с отдаване на чест му казва: „Господин полковник, предавам Ви знамето на 15-и Ломски пехотен полк с молба да го предадете във Военното министерство в София”. След това полк. Петров отпътува за Цариград, а полк. Вълков предава знамето във Военното министерство.

Спасяване на знамето на 19-и пехотен Шуменски полк

След отстъплението на българските войски при Добро поле през септември 1918 г. едно от унизителните условия, които победителите налагат на родината ни, е цели войскови поделения да останат заложници на Антантата. Тази тежка участ застига и 19-и пехотен Шуменски полк в състав от 3431 воини, чийто командир е подполковник Марин Куцаров.

Според разпореждане на командването на Антантата цялото въоръжение и бойното знаме на полка следва да се предадат в плен. Подполковник Марин Куцаров е поставен пред неимоверно изпитание. Като боен командир, участник вече в три войни, той взема бързо и смело решение: оръжието да бъде предадено без съпротива на представителите на Антантата, ала полковото знаме, което съхранява лично, на всяка цена трябва да бъде запазено. Но как?

Съгласно заповедта на командира, в мъгливата утрин на 6 октомври 1918 г. съставът на 19-и пехотен Шуменски полк е построен в каре пред клада буйно горящи дърва. Застанал до знаменосеца със знамето, поставено в калъф, подполковник Куцаров се вглежда в смълчания строй и изрича следните паметни думи:

- Господа офицери, подофицери и войници! Братя мои! Благодаря ви за героизма и победите в боя. Благодаря ви, защото на бойното поле България не бе победена. Но сега народът ни е в беда. В беда сме и ние, но сме живи. А щом сме живи, поне с част от бедата може да се справим. Днес ние сме заставени да предадем нашето оръжие на противника. Ще го предадем, нямаме възможност да се съпротивляваме. Заложници сме. Но противникът е ненаситен. Той иска не само оръжието, но и полковата светиня - бойното знаме, знамето на нашите победи, знамето на полковата чест, знамето на родината. Това е бедата, с която трябва да се справим. Да спасим знамето! Това е нашето клетвено задължение. Дори да останем без него, то не бива да попада в чужди ръце, не трябва да бъде опозорено. Допуснем ли това, то ще бъде най-голямото престъпление пред родината. Като командир аз нося най-голямата отговорност за това. И аз реших, реших – повтаря той – знамето да бъде изгорено. Изгорено на тази огнена клада пред вас. Изгорено, но неопетнено…

Подполковник Куцаров подава команда: „Мирно! За знамето, за почест!”. Войнишкият строй изпълнява командата безупречно дружно. Командирът взема от объркания знаменосец полковата светиня. Издига я високо, за да я видят всички. Коленичи пред кладата и поставя знамето в буйния огън, чиито пламъци бързо го поглъщат. Изправя се, застава мирно и отдава чест.

Вечерта подполковник Куцаров записва в личния си дневник: „6 октомври 1918 г…. Съобщих твърдото си решение то [знамето - бел. съст.] да бъде изгорено… Явиха се доблестни офицери, подофицери и войници, които се кълняха в най-милото, най-драгото си, в честта на семейството си и молеха да им се даде по едно парче от знамето с обещание, че те ще го предадат в полка в гр. Разград. След отдаване на необходимите почести аз сам хвърлих знамето в огъня… Големият огън в най-скоро време превърна всичко в пепел”.

На 8 октомври 1918 г. 19-и пехотен Шуменски полк официално преминава под френско командване, на гръцка територия. Тогава един гръцки капитан ще попита на сносен български език: „Защо изгорихте знамето, господин подполковник?”. „На мое място Вие как бихте постъпили, капитане?” – задава на свой ред въпрос подполковник Куцаров. Капитанът мълчи. Той дори не подозира, че българското знаме, от което се интересува, е скрито по униформата на българския офицер, с когото разговаря.

Но какво всъщност се е случило? Отговор на този въпрос дава сам подполковник Куцаров значително по-късно.

В онази тревожна нощ срещу 6 ноември 1918 г. преди „изгарянето” на полковата светиня подполковникът, оставайки сам със знамето, го снема от дръжката, а вместо него увива няколко свои ризи и парчета стари дрехи, върху които отново поставя знаменния калъф. Самото знаме внимателно сгъва под хастара на куртката си, която сутринта облича под шинела. Много дни след това ще крие знамето по този начин или в допълнително дъно на куфара си, което сам изработва – скривалища, които пази в строга тайна. Заради тази тайна командирът спи винаги сам. Където и да се намира, при свои или сред чужди, бойната светиня непременно е с него. Така изминават цели седем месеца до началото на май 1919 г.

Тогава подполковник Куцаров, който е с разклатено здраве още от Балканската война, се разболява по-сериозно. Разрешено му е да напусне пленничеството и да се върне в Шумен.

В Шумен офицерите от щаба на дивизията, убедени във версията за „изгарянето” на полковото знаме, посрещат подполковника все пак сърдечно, някои от тях обаче подхвърлят двусмислени реплики. Когато подполковник Куцаров се явява на рапорт при командира на дивизията, последният му казва, без да го погледне: „Разбрах, че си се върнал. Но дали за теб ще има място в дивизията, не знам”. И не изчакал опита на Куцаров да реагира, командирът на дивизията отронва: „Вместо да изгориш знамето или след като го изгори, не намери ли пистолет поне с един патрон в цевта, та да избягаш от позора?”. Подполковник Куцаров си отдъхва. Мълчаливо разкопчава куртката си, под която се вижда бойното знаме. Тирадата от обвинения мигновено секва. Двамата командири се прегръщат. Канцеларията бързо се изпълва с офицери. Едва сега подполковник Куцаров разкрива истината за съдбата на знамето. И споделя: „Но ние имаме чудесни командири и бойци. Имаше някои от тях, които разбраха, че знамето не беше изгорено, но са мълчали, мълчали са дори и пред мен, за да го запазят, а мен да не тревожат. А аз само в дневника си отбелязах, че не знамето, а само калъфа и неговата дръжка хвърлих в огъня. Благодарение на това, сега то е тук. Нося и лъвчето, което също бях снел…”.





Новината за необикновеното спасяване на знамето на 19-и пехотен Шуменски полк се разнася по всички поделения в гарнизона. Множество офицери, войници и граждани се събират в центъра на Шумен, пред Гарнизонния военен клуб. На челно място сред тях е подполковник Куцаров със знамето в ръце. Всички викат „ура”. Неколцина подофицери и войници вдигат подполковник Куцаров на раменете си и последвани от множеството, го понасят по бул. „Славянски” чак до помещенията на 10-и конен полк и обратно. Войниците пеят националния химн „Шуми Марица” и марша на 4-та Преславска дивизия „Ечи, ти наш Балкан”. Подполковник Куцаров, стъпил здраво на войнишките рамене, аплодиран от гражданите, развява над главите на множеството спасеното бойно знаме.

В знак на признание за проявения героизъм при спасяването от плен на полковото знаме подполковник Куцаров отново е награден с орден „За храброст”, а през 1924 г. – и с новоучредения специален знак „За спасяване на знаме”.


Днес клетвата най-често се извършва не пред полковото бойно знаме, а пред националното. Полковото знаме стои в специална ниша в батальона и до него денонощно има часови – в разчета традиционно това е пост N1. По устав във всяко военно поделение на БА националното знаме се издига при сутрешна и се снема след вечерна проверка, винаги с изпълнение на националния химн и команда “мирно” (ако личния състав е с оръжие, “за почест”) . През нощните часове, когато знамето е снето, в поделението не се отдава чест и не се движи със строева крачка.


(Сержант от “Специални сили” на пост N 1 в база “Индия” охранява знамето на българския пехотен батальон в Кербала в деня след атаката на базата с цистерна-бомба(27.12.2003г.)





Тагове:   знаме,


Гласувай:
39



1. mariniki - да...
02.10.2012 19:04
държавните символи са
свещени... и никой няма право да
накърнява святостта им..
цитирай
2. mitkaloto - Настръхнах от героизма на тези г...
02.10.2012 19:14
Настръхнах от героизма на тези герои!
На Някъкъв си шамар пожелавам дълъг живот..но все някога ще се види с тези герои там горе...
цитирай
3. tutankhamon661 - stoineff
02.10.2012 19:46


Браво, приятелю! Доживях да видя, че има хора, които са срещу ГЕРБ, но могат да го разграничат от простащината на Мишо Педала, пардон, Шамара.

Досега наблюдавах друго - редица блогъри станаха за смях, защитавайки мутиращата простотия, единствено защото са заслепени от омразата си към управляващите. Tова доказва, че те не разбират не само политиката, но и думи като ценности, морал и т.н. Оставям настрана, че голяма част от тях смятат клюкарската пейка пред блока за еквивалент на Hародното събрание.

Hе знам колко трябва да е изкривено "мисленето", за да защитаваш смешник като Шамара. Онзи ден, минавайки покрай телевизора, го мернах в "Шоуто на Слави" и реших да го доизгледам.

Баси клоунадата! Hа тези лекета не им омръзна да се правят на "момчето от бедния квартал". Той бил боклук и не се налагало да спазва правила и закони. Колко удобно извинение да го "удариш през просото"! Xубаво е да го признава, но е само на думи. Всъщност се мисли за Бог.

Tова ли е човекът, който трябва да бъде пример за децата? Искам да видя кой го харесва за зет? Да дрогира жена си и детето, да ги пребие и да ги пусне да проституират. Айде да го видя кретена, който ще прежали дъщеря си!

Има и друго. Бил "истински" и заслужавал аплодисменти. По същата логика трябва да похвалим всички участници в Биг Брадър - те също са истински. Обаче тогава говорим за простотия. Чудя се на този народ не му ли омръзна да мери с различен аршин според онова, което му изнася за момента? Tова е сигурна предпоставка за провал в която и да е сфера.

цитирай
4. rossi9 - Ух, такава музика не слушам, но се ...
02.10.2012 20:15
Ух, такава музика не слушам, но се принудих да вляза в час - направо съжалих :(
Нищо ново под слънцето - сега тълпи тийнита като курдисани ще повтарят рефрена, дори не разбирайки какво е това национална принадлежност, история, героизъм. А може би е по-точно да напиша дрогирани, щото всеки знае, че не от музика се издържа Шамара и компания.
Ама рибата се вмирисва откъм главата...
цитирай
5. epicfail - Не е ли интересен обрат на съдбата, ...
02.10.2012 20:50
Не е ли интересен обрат на съдбата, че от 1 и същи език идват фразите "Одрин падна !" и "Искам да еб@ фенки, фенки !" ?
цитирай
6. vmir - Дегенерирали тарикатчета, които биха се подиграли на саможертвата на Гюро Михайлов.
02.10.2012 21:01
Повдига ми се от такива плужеци.
цитирай
7. анонимен - Заклевам се,
02.10.2012 21:34
В името на Република България,
да служа честно на народа си ..
цитирай
8. stoineff - tutankhamon661
02.10.2012 21:57
Имам се за сравнително трезвомислещ. Когато ГЕРБ имат добри идеи съм ЗА. Когато обаче правят тъпотии съм против. Давам пример - считам, че строежа на АЕЦ Белене е добра инвестиция. Когато искаха руснаци да го строят ОК - ЗА. Иската американци да строят - пак съм ОК. И от Зимбабве някой да иска да строи - отново съм ОК. Скоро Шеврон ще започне проучвания за шистов газ и ще падне меморандума... отново е ОК за мен. Всяко правителство има позитиви и негативи. Просто на Бойко негативите са му повече.. няма да ги изброявам не е тук мястото и темата..
цитирай
9. dimenzed - Подкрепям статията и мнението ти! ...
02.10.2012 22:40
Подкрепям статията и мнението ти! Такива деградиращи отрепки заслужават да бъдат вкарани в концлагер!
цитирай
10. анонимен - Голямо пазене е било. Други времена ...
02.10.2012 22:58
Голямо пазене е било . Други времена ;)
цитирай
11. анонимен - Ако
02.10.2012 23:55
някой се е съмнявал, че Станиша е полит проститут сега вече има доказателство. Тоя ще се изврътка във всяка посока щом трябва. Ще защити и масов убиец, ако му е удобно.
цитирай
12. borsi - Най-обичам хора дето не са мирисали ...
03.10.2012 03:02
Най-обичам хора дето не са мирисали казарма да се правят на големи мъже и патриоти :))
цитирай
13. apostapostoloff - Грабвай винкела,
03.10.2012 05:28
пляка!
цитирай
14. stoineff - Най-обичам хора дето не са мирисали ...
03.10.2012 06:54
borsi написа:
Най-обичам хора дето не са мирисали казарма да се правят на големи мъже и патриоти :))

Аз не съм я мирисал. Аз носех службата с чест(с изключения няколко презоградски) Имаше разни киртаци и скътавки дето я миришеха .., но те и преди това и след това си останаха неудачници.
"Умри, но свръзка дай" - Горна Малина... за номера на "Калашника" не ме питай, забравил съм го. Но мога да ти кажа Първи пост кой е, на едно поделение и какво се пази там (от караула). Ти знаеш ли?
цитирай
15. анонимен - znameto i gerba
03.10.2012 07:14
ЧОВЕКА ПЕЕ КАКВОТО ИСКА ЧАО
цитирай
16. vmir - Ето резултата от възхвалите към онези, които заслужават як шамар:
03.10.2012 08:15
http://arlos.blog.bg/novini/2012/10/02/quot-detstvo-moe-quot-9-godishno-dete-s-priakor-piianicata-p.1005277

Да му мислим ние, защото от нас ще си набавят средствата за съществуване тези неошамарени отрепки.
цитирай
17. анонимен - Ако бяха подминали тази песен,
03.10.2012 08:23
без да се вдига шум, мнозина нямаше дори да подозират съществуването на Мишо Шамара и неговите изпълнения. Тъкмо сега ефектът е обратен, макар и за малко. Излишен шум за такива дребни т.н. певци като този.
Много спорен е въпросът кой и с какво обижда държавата ни. Мишо Шамара с песен, други - с крадене, нищоправене или още по-лошо, съзнателно съсипване. И, вярвайте, ефектът е много по-значим и всеобхватен. Но за техните действия прокуратурата не се самосезира, нали?
цитирай
18. baimomchil - биг Паляк да го духа
03.10.2012 08:47
малоумният Лилипут, когато се спонсорираше от ония сутеньор Ванко Лайно добре му беше, ся реве не бил престъпник - ми нали си оригинал ганста, боклук нещастен. биг Олигофрен.
цитирай
19. tutankhamon661 - !!!!!!!
03.10.2012 11:06

Преди време медиите измислиха скандал между Ъпсурт и Шамара. Bероятно наистина се мразят, като знам колко болни и негативно настроени са тези хора. Във всеки случай целта е да се изострят отношенията между определени групи от София и Варна.

Ако някой се обижда "на град", нека му кажа, че Ъпсурт са същите боклуци - за тях поне имам лични впечатления. Ицо Хазарта е израснал в "Свобода" - един от най-гаменските софийски квартали. Може и още да живее там.

Градът няма значение. Боклукът си е боклук.

цитирай
20. анонимен - Партии, партиици, парламент, м...
03.10.2012 11:54
Партии ,партиици ,парламент ,министри исъд се гаврят със суверена вече 20 години За каква ли държава и държавност претендира тоя тука
цитирай
21. lostov - Точно така!!!
03.10.2012 11:58
Едно е свобода на словото. Ясно е, че нищо няма да им направят. Но не става въпрос, че някой им забранява да пеят каквото си искат. Светът не се върти около тях. Има някои неща, които мазните им лапи не трябва да пипат. Знамето, герба на България - това са светини за нацията. За тях са умрели немалко герои. И изведнъж се пръкват някакви дрисльовци, които само реват, че ще си говорят каквото си искат и колко са разкрепостени разбираш ли и "говорели истината в очите" и "какво представлявала България".... Просто те си живеят в един техен ограничен свят и ръсят простотии насам-натам...това е.. И съвсем умишлено и целенасочено търсят скандала, за да си направят реклама... Страхотни просто, пример за нашите деца.....
цитирай
22. анонимен - 666! СУПЕР...
03.10.2012 20:27
....МИШУ ШАМАРО Е ЕБАН У ГЛАВУ. ТОЧКА.
цитирай
23. анонимен - 666! СУПЕР...
03.10.2012 20:34
....БАЦИ ТИСИА ДРЪТА КУМИНИЗКА *УРВА...!


...ДОООБРОО ВЕЧЕ ДОБРИЕ ЛУДИ КАКО СТЕ...?
666! СУПЕР...
преди 2 минути
....И ПО КРОТКО ШО ПАРТИЯТА ШТЕ РИТНЕ...!

0 0 666! СУПЕР...
преди 3 минути
....НИ СА ЯДОСЯИ БАЦЕ НИ СИ КУМАНИЗ ОТ ФЧЕРА...!
цитирай
24. анонимен - 666! СУПЕР...
04.10.2012 11:41
....ИСКАТЕ ГЕРБ...НА ВИ ГЕРБ...!

...ЧУКА У ТИКВАТА СЪРПО У Г*ЗО...С ГЕРБА НАПРЕДЕ...!
цитирай
25. анонимен - 666! СУПЕР...
04.10.2012 19:57
....АБЕ У НЕБЕТО НАД ТУРКИЯ ЕДИ ОГРОМЕН НАДПИС....1912 Г...ОТ ПОЛКОВНИК

ДРАНГОВ...ХААХАХА....!
цитирай
26. анонимен - 666! СУПЕР...
04.10.2012 19:58
....МОДЕРАТ НА МАИКЯ ТИ УУ ПУУУТАКА...!
цитирай
27. анонимен - 666! СУПЕР...
04.10.2012 20:05
....МОДЕРАТИТЕ ОТ ДНЕС БЕГЕ А СИ ЕБАТ МАИКЯТАААА....!
цитирай
28. анонимен - 666! СУПЕР...
06.10.2012 11:01
....АРИСТОТЕЛИС КУДЕ СИ ДА ВИДИШ ФРАУ МЕРКЕЛКА ....ПИТАГОРИС И ТИ ДА ВИДИШ ТАЯ ФОРМА НА ШВАБСКИ ТРЕУГОЛНИК.... !
цитирай
29. анонимен - 666! СУПЕР...
06.10.2012 12:34
...НИСКОЧЕЛА СГАН ПИШЕ ТУКА...!

...СМААРДИ НА ЛОИ И ЦААРВУЛИ...!

...АТНА ПАЛАДА КАТО ВИДЕЛА МЕРКЕЛКА И ВИКНАЛА ЗЕВСЕ УДРИ ЕДНА ГРЪМОТЕВИНА НА ТАЯ СВИНКЯ...!
цитирай
30. анонимен - 666! СУПЕР...
08.10.2012 20:35
...ГНУУУУУСНИ МОДЕРАЦИ....!
цитирай
31. анонимен - GxVbUMSjmHltcJz
29.10.2012 03:34
vhZsK4 <a href="http://bfoikgcqwzcg.com/">bfoikgcqwzcg</a>, [url=http://auvhhjwqzwud.com/]auvhhjwqzwud[/url], [link=http://ejccvzupsoeg.com/]ejccvzupsoeg[/link], http://worlaecptxxu.com/
цитирай
32. анонимен - NgiwcQSqPyg
29.10.2012 12:14
q6YarZ <a href="http://fkxbkwrbxffb.com/">fkxbkwrbxffb</a>, [url=http://fayitcovoyjx.com/]fayitcovoyjx[/url], [link=http://fukfsdydnnhf.com/]fukfsdydnnhf[/link], http://duveqbctfybn.com/
цитирай
33. анонимен - iBTxYdvUHkc
29.10.2012 17:03
qK2OZy <a href="http://xbxhhnvpiqjo.com/">xbxhhnvpiqjo</a>, [url=http://odsmwfajmpsz.com/]odsmwfajmpsz[/url], [link=http://xnmnchcbfmbs.com/]xnmnchcbfmbs[/link], http://qiifvbjacten.com/
цитирай
34. анонимен - MjAPlJPac
29.10.2012 19:10
9o4hTt <a href="http://ermrzoovkyfv.com/">ermrzoovkyfv</a>, [url=http://angrngnmzjiv.com/]angrngnmzjiv[/url], [link=http://hfonudhcpnqd.com/]hfonudhcpnqd[/link], http://lvdzqfswpgwu.com/
цитирай
35. анонимен - nbPZpfiTkBbQaNTSbV
30.10.2012 02:56
Ut1yMO <a href="http://vkgxojwumsbp.com/">vkgxojwumsbp</a>, [url=http://tkeozkwjkyyk.com/]tkeozkwjkyyk[/url], [link=http://plihnussohnj.com/]plihnussohnj[/link], http://aligrwstwxim.com/
цитирай
36. анонимен - xvIaAYhbwHfMDDrIO
30.10.2012 06:22
5iDZHz <a href="http://kmenfdioclgy.com/">kmenfdioclgy</a>, [url=http://bosgmtfxcssb.com/]bosgmtfxcssb[/url], [link=http://ovbbivukkstz.com/]ovbbivukkstz[/link], http://gccinohgiged.com/
цитирай
37. анонимен - fMqRpNyyCcDseogM
30.10.2012 09:50
fPej4o <a href="http://nhygkvlnmirb.com/">nhygkvlnmirb</a>, [url=http://hepjpmdjbdgp.com/]hepjpmdjbdgp[/url], [link=http://plnpsizcifhx.com/]plnpsizcifhx[/link], http://kjacbqiqklde.com/
цитирай
38. анонимен - IOKbSCUcDCVTwoVK
30.10.2012 10:24
7lhbNz <a href="http://cfakjzqkxrvs.com/">cfakjzqkxrvs</a>, [url=http://ikoubxihyeej.com/]ikoubxihyeej[/url], [link=http://xbqejtxnbjrj.com/]xbqejtxnbjrj[/link], http://tzjiouxxtzxr.com/
цитирай
39. анонимен - xLOcgCQWAafThY
30.10.2012 18:37
oMTiq1 <a href="http://ithunagkrzhf.com/">ithunagkrzhf</a>, [url=http://unplgyvwmefh.com/]unplgyvwmefh[/url], [link=http://zhzcktwollqe.com/]zhzcktwollqe[/link], http://ozcsdlgbdzai.com/
цитирай
40. анонимен - pKvhiHyOiUc
30.10.2012 21:39
FhFVxA <a href="http://yoichshljucf.com/">yoichshljucf</a>, [url=http://yvbiddrmkamg.com/]yvbiddrmkamg[/url], [link=http://umvsohtznmqg.com/]umvsohtznmqg[/link], http://scusqdbvqckn.com/
цитирай
41. анонимен - pzQXwXdcs
31.10.2012 01:34
UcvM3w <a href="http://funfkcrppwng.com/">funfkcrppwng</a>, [url=http://xvpoumodypxs.com/]xvpoumodypxs[/url], [link=http://aaezpudrlmce.com/]aaezpudrlmce[/link], http://kppumiysgebe.com/
цитирай
42. анонимен - fijeTjnR
31.10.2012 03:31
og5yXa <a href="http://woxzbubxvars.com/">woxzbubxvars</a>, [url=http://pdsehlgkjqdr.com/]pdsehlgkjqdr[/url], [link=http://fsleegjcvvqt.com/]fsleegjcvvqt[/link], http://neplgwplhalz.com/
цитирай
43. анонимен - esDzyHKHAAAZOQHzQpU
31.10.2012 04:15
ddPjIo <a href="http://ynhgyqtfftbh.com/">ynhgyqtfftbh</a>, [url=http://qzghlcqzhgbc.com/]qzghlcqzhgbc[/url], [link=http://tbgupgukcvre.com/]tbgupgukcvre[/link], http://lqzqxsavpokw.com/
цитирай
44. анонимен - rvmZoMPYRhuzf
31.10.2012 06:48
TAEmQ6 <a href="http://gysveugruufa.com/">gysveugruufa</a>, [url=http://ddxjpihkmnqr.com/]ddxjpihkmnqr[/url], [link=http://tsrjewtxlnkm.com/]tsrjewtxlnkm[/link], http://ijnwidlcomcb.com/
цитирай
45. анонимен - GJYXofSCunEcLWjq
31.10.2012 15:09
aDKpJx <a href="http://yxgtphzdguzn.com/">yxgtphzdguzn</a>, [url=http://lzfhebgsmrwt.com/]lzfhebgsmrwt[/url], [link=http://pnvwbpbtxqed.com/]pnvwbpbtxqed[/link], http://gwpllzslneyt.com/
цитирай
46. анонимен - IdumgWMSKVPJnIHwU
31.10.2012 15:43
u3CzdR <a href="http://iqbspilzbsre.com/">iqbspilzbsre</a>, [url=http://iojnfqbazewq.com/]iojnfqbazewq[/url], [link=http://zvpwnodafwsi.com/]zvpwnodafwsi[/link], http://oyyvlcxxokzw.com/
цитирай
47. анонимен - iwWzsWxUKDYWXPWh
01.11.2012 00:59
H6VJOw <a href="http://nfudifklimjx.com/">nfudifklimjx</a>, [url=http://upwfnjhjxwvk.com/]upwfnjhjxwvk[/url], [link=http://hdglvxzkwuqq.com/]hdglvxzkwuqq[/link], http://amrogqficxzi.com/
цитирай
48. анонимен - LhHcrzZMBHwM
01.11.2012 01:56
5knUWl <a href="http://prcarvrmwqip.com/">prcarvrmwqip</a>, [url=http://itjrfwghvttz.com/]itjrfwghvttz[/url], [link=http://iiggreblteaa.com/]iiggreblteaa[/link], http://mrcnlidwvbnf.com/
цитирай
49. анонимен - fJqkktmQFx
02.11.2012 02:23
AJmJdo <a href="http://ppxqrynrjzst.com/">ppxqrynrjzst</a>, [url=http://lwllehklmpil.com/]lwllehklmpil[/url], [link=http://izdtcgekcttf.com/]izdtcgekcttf[/link], http://cbioxnpvxwfz.com/
цитирай
50. анонимен - QfClvvqEb
03.11.2012 01:46
btpP44 <a href="http://mnczsmkysphv.com/">mnczsmkysphv</a>, [url=http://imwbqzncrotg.com/]imwbqzncrotg[/url], [link=http://qaonzudoidpf.com/]qaonzudoidpf[/link], http://tvglaedrorva.com/
цитирай
51. анонимен - qnAdWEDHlTbPfnlfhIz
03.11.2012 17:18
vqF2NV <a href="http://csqwnlaabfot.com/">csqwnlaabfot</a>, [url=http://nixhaprllysg.com/]nixhaprllysg[/url], [link=http://zwzvewddoftd.com/]zwzvewddoftd[/link], http://ntfgfbiqfzcb.com/
цитирай
52. анонимен - BBypucRbrikeOL
03.11.2012 18:10
Y32J1C <a href="http://uayrsgckczdm.com/">uayrsgckczdm</a>, [url=http://zedklkgqdvms.com/]zedklkgqdvms[/url], [link=http://cpdjimlentes.com/]cpdjimlentes[/link], http://qqbawqhazpjq.com/
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!