Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5380881
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
29.03.2013 11:55 - Доказателство, че плоския данък е по - добър от подходния
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 5080 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 
Напоследък, предизборно се чуват някакви глупости относно отпадането на плоския данък и въвеждането на прогресивен подоходен данък, който да обложи богатите.

Не съм икономист, но умея добре да боравя с цифри и статистика. Можете да видите на приложената статистика. Тя е взета от министерство на финансите и е най - точната, която има в България. Всеки трезвомислещ може да види, че въпреки, кризата, рецесията, увеличаването на безработицата,  приходите към хазната от плоския данък са  прогнозируеми, стабилни, дори и нарастващи. 

Какво може да се случи при въвеждането на прогресивен подоходен данък. Бизнеса, който и бед това е притиснат ще бъде натоварен още повече и ще се принуди отново да влези в сивия сектор, или да потърси недотам начини за данъчни облекчения, укриване на приходи и изнасяне на все повече пари от България по различни пътища.



Гласувай:
8



1. mt46 - Предлагам
29.03.2013 17:19
да се въведе данък "Депутат", данъци за министрите и за партиите...
цитирай
2. stoineff - 1. mt46 - Предлагам
29.03.2013 19:58
Те нали пак от нашите данъци ще ги плащат... да не са копали, или да са произвели нещо?! :) Направо конфискация на имуществото!
цитирай
3. dinkov - Динков
29.03.2013 21:10
stoineff - не се притеснявай. Мисля, че няма да пипат плоския данък. Идват избори и популизма започна. Плоския данък е равенството между хората в областта на доходите. Противното означава, ако работиш повече, ще ти вземем повече. Това обезкуражава тези които искат да работят и са по-предприемчиви. Глупаво е. То и без това вече никой не ще да предприема нещо, да се удрят с данъци точно тези глупаци които все още имат някакъв ентусиазъм е тъпо. Ама в нашата мила родна страна с простотийки е фраш. Извинявам се за употребата на "жаргон", но така по-добре предавам мисълта си.
Ицко
цитирай
4. stoineff - dinkov
30.03.2013 10:20
И аз отдавна мисля, че да наказваш хората, които са по - продуктивни, образовани, можещи - т.е. печелят повече е нереално и популиско... И за мотивацията си прав!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!