Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5381639
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
09.11.2010 12:32 - Управлява ли Доган България?
Автор: stoineff Категория: Политика   
Прочетен: 1555 Коментари: 3 Гласове:
7



Да припомним някои бързо забравени факти:   Завършва "Философия" в СУ „Св. Климент Охридски” (1981 г.). Кандидат на философските науки и научен сътрудник в Института по философия към Българската академия на науките. Доктор по философия (1984 г.). 1985 г. — завършва Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) на ЦК на БКП. През 1985 г. основава нелегална организация във връзка с насилствената смяна на имената на турците в България, за което през 1986 г. е арестуван и осъден. Амнистиран след падането на тоталитарния режим през 1989 г. Учредител и председател на Движението за права и свободи (ДПС) от създаването му на 4 януари 1990 г. Избран е за депутат във 7-то Великото Народно събрание. Народен представител и председател на Парламентарната група в 36-то,37-то, 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание. Под негово ръководство ДПС е коалиционен партньор на Национално движение Симеон II в управлението на страната (2001-2005 г.), а след парламентарните избори през 2005 година, с мандат на ДПС като трета политическа сила, се създава трипартийната коалиция с БСП и НДСВ.   Арогантното изказване в Шоуто на Слави на 26 юни 2005 г. за обръча от Фирми около ДПС Речта на Доган в село Кочан можете да видите на: http://www.youtube.com/watch?v=s9yFOGsdXnY
image
"Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата". “Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да разберете” "Тяхната власт е законодателна, те създават закони. И трябва да си много актуален, да имаш съвсем други позиции, позиционирани да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта, за да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!" Не искам да обръщам детайлно внимание, но изглежда Доган опитва да настрои определена група гласоподаватели срещу себе си точно преди изборите и да насочи гласовете им към друг, а малцинствения вот да обедини около себе си. Най – елементарното обяснение е, че с това си изявление Доган допуска груба грешка. Историята твърди друго. След гръмките и безуспешни акции на правителството в публичното пространство останаха да висят и въпроси като „ Барбекюто на Доган” ,  хонорара за проекта „Цанков камък”, „Сарите на Доган” и много изхвърлени в публичното пространство нарицателни за безумията на Доган. Усещането за безнаказаност става все по – осезаемо. Топката се прехвърля по познат сценарий – „Ние ги хващаме те ги пускат”, или „Пустинна буря ІІ – прах в очите ви балъци” Логично се стига и до следващия въпрос: „Манипулира ли Доган избирателите?”  - не бързайте да ми отговаряте. Не става въпрос за автобусите от Турция преди избори. Имам впредвид вашия протестен вот срещу Доган – „Който и да е само той да не е!” Очаквам топла прегръдка скоро между управляващи и опозиция, дано греша и дано турските сериали не свършат работата на политиците, като направят България Турска провинция. Гледам младите момичета носят шалвари вече, нищо чудно и с фереджета да тръгнат,но това е друга тема за размисъл…


Тагове:   България,   Доган,


Гласувай:
7



1. veselaj - Аз продължавам да твърдя, че Доган е ...
09.11.2010 14:24
Аз продължавам да твърдя, че Доган е само маша в ръцете на други. Най-удобно е да вземеш селския идиот и да го представиш като огромно зло или велик човек. Така се пробваха и с Митьо Пищова в Търново. Не Доган манипулира вота, а някой друг чрез Доган.
http://veselaj.blog.bg/politika/2009/06/26/dogan-selianche-s-kompleksi-za-malocennost-ili-demon.354471
цитирай
2. djovana38 - Друг път управлява ДОГАН!!!
09.11.2010 15:08
Съгласна съм напълно с разсъжденията и мнението на последния коментар!Прости и продажни колкото щеш !Докато се угоят!После обръщат плочата и минават от другата страна....за следващата зла участ на българите!
цитирай
3. stoineff - veselaj, djovana38
10.11.2010 08:45
Ако Доган е маша, значи вече сме турска провинция. Не ми се ще да го вярвам. От 20 години ДПС имат ключови позици в министерски съвет. Не бива да позволяваме да продължава.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!