Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5401697
Постинги: 594
Коментари: 8145
Гласове: 13845
Постинг
21.08.2019 08:19 - Системата ROBOpilot може да превърне някои от самолетите в безпилотни
Автор: stoineff Категория: Технологии   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Изследователската лаборатория на Военновъздушните сили на САЩ извърши първите изпитания на системата ROBOpilot, с които леки самолети могат бързо да бъдат превърнати в безпилотни летателни апарати.

Системата се инсталира в пилотската кабина и по-точно в конструкцията на седалките, като може бързо да се демонтира. Тя включва редица задействащи механизми, които се свързват към органите за управление, включително кормилото на самолета.

За да чете показанията на приборите, ROBOpilot използва няколко камери с машинно зрение. Освен това са налични GPS приемник и инерционен измервателен блок.

Към момента не са известни други подробности за системата. Но според разработчиците, ROBOpilot осигурява автономно излитане, полет и кацане на самолета.

Тестове на системата, инсталирана на лек самолет Cessna 206, са проведени в началото на август в Юта. Самолетът останал във въздуха два часа, след което кацнал.

Съдейки по видеото, публикувано в YouTube, кацането не е много точно, но въпреки това самолетът не получава видими щети.

Хеликоптерите също могат да бъдат оборудвани с аналогични на ROBOpilot системи, превръщайки се в дронове. Така например, през 2016 г. американската компания Sikorsky успешно завърши първата фаза на изпитания на системата за преобразуване на хеликоптери Matrix.

По време на тестовете на хеликоптера SARA (Sikorsky Autonomy Research Aircraft), създаден на базата на цивилния хеликоптер S-76, пилотите в кабината контролират машината с помощта на таблет, без да докосват стандартните лостове за управление. В същото време излитането и кацането са извършени в напълно автономен режим.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!